HuzairieHusinBlog: January 2010

Sunday, January 31, 2010

Thanks Atok.... =) luv u.. mmmuuaaahhhks

Lawak betul karangan budak ni. Buat pembetulan 3, 4 kali pun dia buat kesalahan yang sama gak. Main tulis je apa yang dia nak tulis. Kalau tak berapa nak nampak. Klik gambar untuk view saiz besar.



P/S :

nanti sebelum antar bc la dlu ea.. hehehe =)

»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, January 30, 2010

TUTORIAL WAT FOLDER LOCKER TANPA INSTALL SOFTWARE - RUGI TAK TRY WAT =) -

orait....

berbeza ngan entry aku sblm nie, aku nak wat tutorial ckit... curahkan ilmu di dada.. hehehe.... aku nak ajar korang camner nak wat folder lock yang xyah install pape software.. juz gunakan ape yg ader kat laptop korg jer... hehe




1./ open note pad korang..


2./ pastu korang copy code nie and pastekan kat notepad....





CLS
@ECHO OFF
TITLE FOLDER LOCKERIF EXIST "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
GOTO UNLOCK
IF NOT EXIST LOCKER
GOTO MDLOCKER
:CONFIRM
ECHO AYAT UNTUK LOCK SET/P "CHO=>"
IF %CHO%== GOTO LOCK
IF %CHO%==Password utk Lock GOTO LOCK
IF %CHO%==N GOTO
END IF %CHO%==N GOTO END
ECHO INVALID CHOICE.
GOTO CONFIRM
:LOCK REN LOCKER "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ATTRIB +H +S "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ECHO FOLDER LOCKED GOTO END
:UNLOCKECHO ayat pembukaan SET/P "PASS=>"
IF NOT %PASS%==Password korang GOTO FAIL
ATTRIB -H -S "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
REN "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}" LOCKER
ECHO FOLDER UNLOCKED SUCCESSFULLY
GOTO END
:FAIL ECHO INVALID PASSWORD
GOTO END:
MDLOCKER
MD LOCKER
ECHO LOCKER CREATED SUCCESSFULLY
GOTO END
:END




p/s :
PAS KORANG DAH PSTE AND EDIT KAT NOTE PAD TU... TIBA LAH MASA NYA UNTUK SAVE.... KORANG KENE SAVE AS... PASTU KAT FILE NAME TU, KORANG LETAK A NAME PAPE PON... TP KENE FILE TU KENE .BAT..... CONTOH :


FolderLock.bat




AND SAVE......
NANTI DAH SAVE, KORANG PI KAT FILE YANG KORANG SAVE TD.. MANE AKU TAW KORANG SAVE KAT MANER... DESTOP KER.. MYDOCUMENT KER...
NANTI KORANG KAN JUMPA SATU IKON CAMNI.....









NAMPAK KAN ICON NIE???? APE LG.... KORANG KLICK LA KAT ICON TUE.... PAS KORANG DAH KLIK, DIA KAN KUAR SUH KORANG MASUKKAN PASSWORD... (PASSWORD KORANG LA... MANE AKU TAW APE KORANG LETAK.. HEHE)







ok... kat cni aku ader attach skali contoh data yang telah di edit and untuk rujukan korang gak... =)





CLS
@ECHO OFFTITLE FOLDER LOCKER
IF EXIST "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
GOTO UNLOCK
IF NOT EXIST LOCKER GOTO MDzairie
:CONFIRMECHO ZAIRIE.. PLZ MASUKKAN PASSWORD..SET/P "CHO=>"
IF %CHO%==Y GOTO LOCK
IF %CHO%==Y GOTO LOCK
IF %CHO%==N GOTO END
IF %CHO%==N GOTO END
ECHO INVALID CHOICE.
GOTO CONFIRM
:LOCKREN LOCKER "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ATTRIB +H +S "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
ECHO FOLDER LOCKEDGOTO END
:UNLOCK
ECHO PASSWORD PLZ!!!!SET/P "PASS=>"
IF NOT %PASS%==hack GOTO FAIL
ATTRIB -H -S "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
REN "CONTROL PANEL.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}"
LOCKER
ECHO FOLDER UNLOCKED SUCCESSFULLY
GOTO END:
FAIL
ECHO INVALID PASSWORD
GOTO END
:MDzairie
MDzairie
ECHO LOCKER CREATED SUCCESSFULLY
GOTO END
:END








PESANAN PENAJA....
'
"SEMOGA BERJAYA WAT =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, January 29, 2010

Kedai mamak=roti canai roti canai= kedai mamak


"ANNEY... ROTI KOSONG KASI 1... BANJIR..... AIR TEH TARIK..!!!"











Amboi... sedap nyer ko order...... xkan roti kosong je beb????? save duit ker??? hehe...




ha..... n3 kali aku nak citer ckit la pasal roti canai... dengar tajuk pun dah lama nie... hehe....






asal roti canai jer kedai mample.... asal mample jer roti canai..... xder benda lain ker nak ordeer??? order la kuey teow kunfu panda ker, nasi minyak ker.... nie roti canai....






hmmmm...... aku pun xtaw aper yg menarik sgt pasal roti canai kat mample nie... aku rase la kan... owg tebar roti tue....... fuyoooooo..... dah cam tebar helikopter dah..... siap baling2 lg... hahahaha






ha.... aku rse gak die punye kuah dal la.......


asal order jer......




"anney... kasi roti kosong taruk kuah dal sambal yer... kuah dal bg saatu kawah... stok untuk satu bulan......."






maple2..... apahal x pi kedai melayu jer???? ape die tebar xterer ker???? dowg punyer tebar roti canai lg a... siap tebar sambil goreng..... eh??? camner tue??? xley aku bygkan... hehehe






aiyaa..... dah la skrg roti pun mahal, dlu 6 kupang jer.. skrg nak dekat singkit... pokai2.. huhu.....





dah la... ape aku merepek nie.... huaaaaaaaaa.......................







pesanan penaja :



cerita kedai mamak.. cerita kedai mamak.. tiada hakim tiada saksi, cerita sensasi di kedai mamak (cam lgu kedai kopi a.. hehe)




chow!!!!!




»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, January 28, 2010

FOLLOWERS VS KOMEN.... MANE LG PENTING???



FUH.....




penat gak la aku pikir aper nak post untuk entry aku kali nie... pikir punya pikir.... terkuar la satu mentol lampu yang bernyala kat kepala aku nie....







FOLLOWERS VS KOMEN......







Aku nak tanyer korang la ckit... maner korang lg penting???? followers ker komen blogger kat entry korang????





bg aku aku la kan, aku dua2 penting.. hahaha... tp aku lg pentingkan entry yang aku post la.... nak taw gak ader respon ke x dari korang... betul x????





tgk aku nyer followers.. bawu 16... huhu... (cedey + jelez gak a tgk korang yg dah dkkt 100 lbh owg folo.. hehe )






ckit lg kan folo aku... =)



walaupun 16 orang jer yang sudi folo aku, aku xkesah.... yg penting bukan kerjasama, tetapikomen korang... kalo korang juz bace pon dah cukup baik dah wat aku... at least ader gak owg nak dgr ape aku merepek kat cni... hehehe






ha.... nak merepek pasal komen lak... hehehe



1stly thanks la kat korang coz sudi mengomeng entry aku nie... hehe

ok la ader komeng dari xder langsung... hehehe...


betul x????? =)






so korang mcm maner????? maner lg penting????



followers?????


or




komen?????













pesanan penaja :

kalo boleh bia la dua2 seimbang... sedap gak mata memandang... renung2kan..... dan selamat mengfolo dan mengomen... hehehe (versi ustaz kat ot fm tue.. hehehe)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, January 26, 2010

LELAKI MANANGIS???? ASAL??? XMACHO KER?????


Alamak bro.. malulah laki nangis......





"TAK ROCK LAH BRADER"




ai...... naper??? pelik ker tengok kalo owg laki nangis??? xmacho langsung ker????

or mmg dah xmacho???? hehehe.... kepada kaum hawa yg ngah bc entry aku nie, owg laki pun ader gak air mata..... xkan nak sinpan kot sampai ke tua.... penuh la mata owg laki nie ngan air mata... hahaha.....



ader la aku dengar kat lua sner.... owang perempuan kata laki kalo nangis xmacho???? betul ker?????? eh??? gua pun kdg2 nangis gak...... tp xder la sekerap perempuan yg kaya ngan air mata tue... hehe....



untuk pengetahuan korang kat lua saner (ditujukan kepada perempuan la.. hehe) lelaki nie mempunyai sifat sentimental yang paling tinggi berbanding ngan perempuan taw.... asal??? xcayer??? xcayer try korang tanyer bf korang.... kompem.... kompem dorang kan jawab........



"BIASA LAH... LELAKI KAN"



tp kadang2 kau pelik gak ngan pompoan nie... asal sikit nak nangis... asal hamster kene mam ngan biawak, nak nangis gak.... anak kucing jatuh longkang pun nak nangis gak.... adui.... pelik la..... hahahaha... tgk cam laki.... lelaki nangis pun macho.... xnangis lg a macho.... hahhaha....




kepada aweks2 yang ngah bc entry aku nie, jgn ingat laki nangis x macho.... sbnr nya... laki nie kalo nangis die seoarang yg romatik, berjiwa halus... dan cepat memahami sesuatu...



so.......


macho la kalo laki nangis.... hahahahaha......





P/S : LU PIKIR LA SENDIRI... HEHE....





»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, January 25, 2010

TIPS AYAT AWEKS (UTK LELAKI =) ) WANITA JUZ KNOW IT ONLY.. =)





Salam kat korang sume... hari nie cikgu nak habaq mai ckit kat korang sume terutama utk lelaki sejati camner nak ayat2 aweks yg masih single and still availble kat lua sne tue...


kepada wanita kat lua sner dan wanita yang sdg bc entry aku nie, pasti dan kompem2 la korang kan di ayat oleh jejaka2 macho di lua sner... hehe.


kalo post sblm nie aku citer mcm maner nak clash atau lebih afdal dan tepat macam maner nak gagal lam percintaan korang, kali nie aku citer lak camner nak ayat awek2 kat lua sner tue...





hmmmmm..... susah sgt ker nak ayat awek kat lua tue........



maka..... dengan 29 tips aku bg nie...





lu pikir la sendiri.... =)





1. Bila awek nie die katakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.



2. Bila dia tidak menghiraukan korang selepas korang menyakiti hatinya, lebih baik korang beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum korang menegur dengan ucapan maaf.



3. Aweks kat lua sner tue susah nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai aweks2 yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).



4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.



5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! (macam ferero rosyer la.. eh?? Betul ker aku eja nie..lantak a.. huhu)



6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.



7. Jika korang tidak suka dengan gadis yang sukakan korang separuh mati sbb korang rs korang encem sgt, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang korang tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.



8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri dari korang selepas korang tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya korang masih ingin menganggap dia sorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.



9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.



10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.



11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.



12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.



13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan (yakot gak dowg kate “ apahal la mamat nie… cam xbetul jer aku tgk”.




14. Jika korang menyukai sorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenali korang dengan lebih mendalam.




15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat dengan korang.(cr jer aweks len bro.. =) )




16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungi korang atau menunggu panggilan dari korang, teruskan usaha korang untuk takel die... xkesah la kene kad merah ke kuning.. jnji dapat tekel.. hehe



17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!



18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.



19. Kalau korang masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. (senang dgr jer lagu jiwabg tahap nangis… 90an ker… pakai jer ayat2 lam lirik lagu tue…)



20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.



21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!



22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.




23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.




24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.



25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.



26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..



27. Senjata wanita adalah airmata!!



28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadap korang



29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…
p/s : dah dpt aweks tue... bg taw a kat aku.. hehehee... leh aku ucap taniah... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, January 23, 2010

KISAH BENAR DARI PENJARA PUDU (RUGI X BACA SAMPAI HABIS) =)




jgn tak baca...




entry kali aku post pasal penjara lak... kisah benar... bukan cubaan...


kisah nie berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja...




(korang kira beruntung la sbb bakal tahu kisah yg dianggap top sceret nie =) )




Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". korang tahu x??? Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup. Dinamakan "BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya dibilik gantung.



nie lah bilik terakhir yg dikatakan



Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.




Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suar a-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam-macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula.




Ramai bomoh dan pawang (x kesah la dari indon ker, myamar ke, bangla ker) yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.




Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu.Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja.




Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu. Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi.




Apabila apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata,




"Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa " " Ahmaaaaaad Albab yang punyaaaaaa " Ha Ha Ha Ha Ha








" Yaaaaaaa, Ahmaaaaadd Albab yang punyaaaaaa ... "






udah tuuuuuuuuu.. ...... peeee buat keja........ ......... .....




p/s:-terima kasih kerna korang ader gak minat membaca nie.. hehehe
jangan marah ea... =)






ahhaaahhahahhahhaah aha......
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, January 21, 2010

TIPS UNTUK GAGAL DALAM PERCINTAAN KORANG

"Apa hal bro nie... org nak tahu mcm maner cr nk berjaya lam percintaan, die pi post la camner nak gagal lam percintaan lak.... huh!!! layan jer la mamat nie...."


hehe... cube korang renungkan bukankah abile korang mengetahui bagaimana korang leh gagal lam percintaan korang???


ok... kali nie aku nak bg taw kat korang cara2 atau tips yg mujarab (jmpe bomoh pon kalah la... hehhe) untuk gagal lam percintaan nie...



let we see.......




"CARA 1 UNTUK GAGAL LAM PERCINTAAN"





tetap baik atau kancing ngan ex korang.... korang pun tahu, pasangan2 yg kapel nie still baik ngan ex dowg... apa lah untung nya...???? aku pun pelik.... biasa lah... manusia nie bila dah kehilangan barulah nak menyesal.. da xde gune da beb!!! korg xyah tipu aku la... kompem2 korg still syg n cinta kat ex korg... wpun 1%... syg la jgk tu.. huhuhu




TETAPI.....




tak mahu tidak, apabila seseorg yg pernah bersama mesti mengetahui segala perihal ex nyer tu... dah kompem2 la awek or balak korg yg ada sekarang nie kurg istimewa or kurg kasih syg la senang citer... huhu.... korg nak taw naper??? yelah.. seolah2 kekasih korg berkongsi hidup, suka dan duka korg dgn nyer...




jd cr untuk gagal lam bercinta... teruslah berkawan rapat dan baik ngan ex korg tue supaya kekasih korg sekarang nie akan cepat marah tahap tapir + tenuk dan lantas terus clash ngan korg......



"CARA 2 UNTUK GAGAL LAM PERCINTAAN"













Masih mencari????? standard la tue..... manusia nie mmg xpernah puas.. dah dpt awek yg cun + mantap (bg lelaki la) nak cr awek lain gak.... hmmmm......... (malang nyer awek yg kapel ngan korg tue.. hehehe)




apa lagi.. siang mlm masih mencari la... xkesah la cari kat kedai mamak ker, kat kampung chat ker mahupun kat blog aku nie... pergi ke mane pun, mata 2 msti nak melilau.. nak merayap la... hehe... melilau naper lak bro????




ye la... melilau cri awek la... pa lah.. aiiyaaaaa..........




kepada awek2 yg ngah bc entry aku nie korg xtahu x??? lame2 perasaan cinta dan kasih syg balak korg kat korg kompem la akan berkurangan.... x cye try la.. hehehe...




so, cr untuk gagal lam kapel korg nie ialah...... jeng2....(wat suspen ckit.. hehe) dengan terus dan istiqamah lah lam mencari kekasih baru wpun dah ader awek yg cun tahap model dunia...







"CARA 3 UNTUK GAGAL LAM PERCINTAAN"



Terus-terusan berkawan dengan awek2 or balak2 yang masih belum mahukan komitmen, jauh sekali mahu berkahwin. Bersahabat dengan diorang yang bercerai, janda atau duda. dorg ini semua sudah pastinya tidak akan memberi motivasi kepada korg untuk berjaya di dalam perhubungan cinta.

Apa yang dorg buat?

"Hei, relek arrr...enjoy lagi bagus arr..."

Jadi, cara seterusnya untuk korg gagal dalam bercinta ialah tetap berkawan dan mengumpul kekasih gelap korg yang saban hari berdisko, berhibur, enjoy sana-sini.

Dengan persahabatan korg yang erat bersama mereka ini, 90% perhubungan cinta korg akan gagal... 10% lagi akan terus gagal! hehehe...

p/s : entry nie untuk dorg yg plan nak clash tp xtaw care nak clash.. hehee

gud luck...























»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, January 20, 2010

KENAPA LA KITA FANATIK SGT NGAN BOLA SEPAK LUA... HMMM........


bila la piala nie nak singgap malaysia...




Aku sebagai rakyat malaysia yg minat tahap ghiler la arena dan sukan berpeluh bola sepak nie...
aku tingak sekarang bola sepak kita dah x macm dlu... dlu bukan main lg... cakap je malaysia....
sume team kompem tarik diri punyer.... tambah2 golkeper dowg.... sanggup jd reserved coz xnak injured biler lawan ngan malaysia nie.....

dlu la..........

skrg korang tahu la.. aku bukan nak down kan sukan bola sepak kita.... menang sukan sea ari tue bukan nasib... tp bersyukur gak menang pinggat emas.....


" 20 tahun beb xder emas lam bola nie...!!!!!!


nak cakap pasal sukan lua nie... kiter tengok bola liga owang putih la....

tak yah tgk jauh2... tgk arsenal jer...( sebenarnya aku fan arsenal hehehe....) ...... wlaupun en. wenger turun budak2 jer, tp dowg main bgs... corak permainan dowg... bermain kerana nak menang... bukan bermain kerana nama.... xyah cakap owg len la... tgk aku jer.... aku kdg2 men pon nak nama je...... kalo gol atau gelecek ckit... dowg mesti ckp...

" terer betul budak nie.... anak sapa la"

aku penah dengar pepatah nie... "we play as a team"

ya.. mmg kiter bermain sebagai berpasukan... maner ader main sowg2.. huhu....





aku harap sangat la..... sebelum aku pejam mata..... bg la aku merasa sikit mcm maner negara kiter men untuk world cup........ (wlau pun mustahil ... =)......)





pape pon...... aku tetap sokong MALAYSIA




"MAJULAH BLOG AKU UNTUK NEGARA"





Eh silap...... hehehe







" majulah sukan untuk negara"

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, January 6, 2010

PAPAN IKALAN 3D

Teman-teman tentunya tahu apa itu Billboard, Billboard atau papan reklame adalah sarana periklanan yang sebenarnya mulai usang digerus model-model periklanan yang berteknologi macam iklan melalui internet dan iklan yang bersifat interaktif yang semuanya memanfaatkan teknologi informasi.


Namun demikian sayang juga jika papan reklame atau iklan jenis street furniture (iklan seperti di box telepon atau di halte bus atau tembok toko dan lain-lainnya) atau iklan yang ikut tampal di badan bas kota atau di pesawat, hilang dari pandangan kita. memang kita kadang merasa terganggu oleh iklan-iklan tersebut, tapi sebenarnya "Benci Tapi Rindu" kan??




Billboard atau iklan-iklan tersebut sebaiknya kita hargai sebagai karya seni, bagaimanapun juga merancang iklan, mengatur tempat letak dan fokus sasarannya oleh idea2 "gila" yang kadang tidak terpikirka.. para pencipta iklan nie pegang dengan slogan"Think Black" yang berasa kreatif, smart, dan simple.......















p/s : dasyat sungguh iklan2 nie... kenapa la kat malaysia xde lg... huhuhu









»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, January 3, 2010

Karangan "Terima Kasih Datuk"

Lawak betul karangan budak ni. Buat pembetulan 3, 4 kali pun dia buat kesalahan yang sama gak. Main tulis je apa yang dia nak tulis. Kalau tak berapa nak nampak. Klik gambar untuk view saiz besar.


»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, January 1, 2010

keajaiban azan... YA ALLAH.......

Dimulai dengan Adzan Shubuh di timur Indonesia, beribu surau dan masjid bersahutan mengumandangkan azan. Adzan akan bersahutan dan merambat menuju ke Indonesia bagian barat sampai ke Sumatera. Sebelum Adzan Shubuh berakhir di Indonesia, kumandang Adzan Shubuh telah berkumandang di Malaysia, diikuti kumandang Adzan Shubuh di Myanmar dan Cina.Dalam waktu 1 jam setelah Adzan Shubuh berkumandang di Jakarta, Azan Shubuh mulai berkumandang di Dacca, Bangladesh, dan bersahutan hingga ke barat India. dari Calcutta ke Lucknow seterusnya ke Mumbai dan Srinagar dan berlanjut bersahutan ke keseluruhan Kashmir. Seluruh wilayah Pakistan juga mulai bersahutan mengumandangkan Adzan Shubuh.

Sebelum kumandang Adzan Shubuh berakhir di Pakistan, Adzan Shubuh mulai berkumandang di Afganistan dan Muscat, Oman. Antara Muscat dan Baghdad, Irak mempunyai perbedaan waktu 1 jam dan dalam waktu 1 jam ini Adzan Shubuh berkumandang bersahutan di UEA, Kuwait, Yaman, Somalia, dan Arab Saudi. Antara Baghdad dan Kairo di Mesir mempunyai perbedaan waktu 1 jam. Dan Adzan Shubuh masih berkumandang di Syria, Yordania, dan Sudan dalam waktu itu.Kairo dan Istanbul, Turki terletak dalam waktu sama. Antara timur dan barat Turki mempunyai jarak perbedaan waktu 1,5 jam. Kairo dan Tripoli, Libia mempunyai perbedaan waktu 1 jam. Dari Libia, Adzan Shubuh bersambung bersahutan ke Tunisia, Aljazair, Rabat (Maroko) dan Markesh. Proses kumandang Adzan Shubuh selanjutnya bergantian menaungi seluruh negara Afrika.

Kumandang Adzan Shubuh yang dimulai di timur Indonesia waktu subuh sampai ke perairan Atlantik selama 9 jam tetapi sebelum Adzan Shubuh dikumandangkan di perairan Atlantik, Adzan sudah berkumandang lagi di timur Indonesia menandakan waktu Dzuhur. Setelah Adzan Dzuhur tiba di Dacca, Adzan Ashar kembali berkumandang dimulai di timur Indonesia. Selang beberapa jam kemudian Adzan Magrib berkumandang kembali. Sebelum Adzan Maghrib berkumandang di Sumatera, Adzan Isya' sudah terdengar berkumandang di timur Indonesia.Begitulah seterusnya, Adzan akan terus bersahutan dari seluruh wilayah di muka bumi ini tiada henti. Berpuluh ribu muadzin di seluruh dunia bersahutan mengumandangkan Adzan menyatakan kebesaran Allah, syahadat dan seterusnya. Insya Allah Adzan akan terus bersahutan dan tidak akan pernah berhenti hingga akhir zaman."
»»  BACA SELANJUTNYA...