HuzairieHusinBlog: February 2010

Sunday, February 28, 2010

iklan jawatan menantu di cari...

aduh..... dengar tajuk entry pon da lawak.. belum bace lg nie... hehhehe... aku ader la dpt gmbr nie dari seseorang yang ingin name nye dirahsia kan... (bajet jer...)... first bace mmg kelakar.... tak penah terpikir yang akan ader benda2 camnie.....


nape??? x caye??? xcaye korang tgk la k...



aku tulis balik ea ape yang die nak... ehem2... test sore 1, 2, 3... ehem2... ok......


MENCARI CALON MENANTU

SEORANG IBU INGIN MENCARI CALON MENANTU WANITA YANG SESUAI DAN SEMPADAN UNTUK ANAK LELAKINYA

UMUR : 30 TAHUN

PEKERJAAN : DOKTOR (BERTAULIAH NYER.. HEHE)

CIRI2 WANITA PILIHAN:

  1. WANITA 25 TAHUN HINGGA 29 TAHUN
  2. STATUS BUJANG (GADIS SAHAJA.. JANDA TAK NAK.. HEHE)
  3. FASIH BAHASA INGGERIS/ BAHASA MALAYSIA
  4. BERPELAJARAN/BERPENDIDIKAN
  5. WAGANEGARA MALAYSIA
  6. ISLAM





so kat lua sner xder yang berminat ker???? awek2 je k... yang laki xder lagi.. hahaha...



p/s: kalo nak tue contact jer ZA... ahaks....
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 26, 2010

WTF1 BERHARGA RM86,680.00!

Fulamak..... terkejot gak aku..... korang tahu x??? nombor siri pendaftaran untuk Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, WTF 1 telah dibida pada harga RM86,680.00!

giler punyer mahal..... boleh beli proton pesona 1 tue..... fuh....... berbaloi kah?? hehehe....







ni la kete nyer.... giler punyer lawa.... nissan GT-R tue.... bawak kete nie xrase la dah sampai 160km/j.. ahahaha.....

skrg nie korang tgk lak senarai name owg yang bid no kete WTF xxx... Byk betol duit dorg nie....







korang npk x??? xnampak korang clik jer kat pic 2.. nanti die besar la.....



p/s : sesetengah orang no plat kete melambangkan imej mereka.... so.. korang wat la tafsiran sendiri... ;-)
»»  BACA SELANJUTNYA...

nasib baik aku x mati....

Korang lihat gambar kat atas nie…. Korang dapat lihat dimana kereta terbabas dan merempuh penghadang jalan…. Kereta itu bergerak lebih kurang 75 km/j dari arah kanan ke kiri apabila ia merempuh penghadang jalan tue….




Sekarang korang tgk lak gmbar yg nie… cube korang piker kan kalo korang yg mengalami situasi di atas… ape korang piker.. hehehe








so..... ape yang bermain di fikiran korang?????
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 25, 2010

hmmm..... tak tahu aku nak ckp ape lg....

aku bukan la seorang yang kaki komplen ke... kaki mengadu ke...tp kalo dah jd camni sape x bengang.... tp kalo dah jd camni dan saban hari aku bukan aku menatap mata mu.. tetapi aku dok menatap benda alah nie...... cube la kalo korang berade kat cnie camne???? mesti sedap kan mate memandang... byk la.....


dah la.. aku pon x tahu nak cakap ape... korang teliti gambar nie.. pastu korang komen la.. aku nak tgk reaksi korang lak....




p/s :

kepada empunya tue... pikir la same.. xkan benda camni nak bg tahu....

"lu pikir la sendiri"

assalamualaikum.....

»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, February 22, 2010

entry untuk gurls nak cari BF/ bakal suami

aku nie bukan la agen pencari jodoh... jauh skali la aku penah join ngan kampeni cari jodoh nie... tp kat cnie aku ader lah senarai antara anak muda yang korang boleh wat laki mahupun kekasih ati korang.. hhehe...

apa yang ader ngan dorang nie.... ????

  1. kaya raya (88 keturunan x abes mkn harta die nie)
  2. ansem tahap gaban
  3. bagus....
nak tahu berkaitan ngan dorang nie, korang bc la sampai abes.. penat aku interbiew dowg nie.....


Larry Page and Sergey Brin



Siapakah dua orang anak muda ini ya? Bagi sesiapa yang begitu mendalami dunia internet sudah tentu mengenali mereka.Aha..mereka lah dua anak muda yang telah mencipta Google suatu ketika dahulu dan sekarang menjadi salah satu Search Engine yang paling terkenal di dunia.Ketika berumur 24 tahun mereka telah mencipta Google dan telah berjaya sehingga sekarang.Dengan page rank yang mencapai 10 dan juga mempunyai lebih 1,000,000,000 visitor setiap bulan, sudah tentu income mereka pun cukup mengejutkan iaitu sebanyak $18.5 Billion Each.



Mark Zuckerberg






Beliau merupakan orang yang bertanggungjawab mencipta Facebook yang menjadi kegilaan anak muda di Eropah khasnya dan merupakan salah satu lagi social networking site yang banyak memberi manfaat kepada pelayar web.Ketika umurnya 19 tahun pada tahun 2004 beliau sudah pun mempunyai income setahun sebanyak $700 juta.Cukup hebat bagi anak muda berumur 19 tahun bukan?Mempunyai seramai 155,000,000 visitor setiap bulan sudah cukup membuktikan bahawa anak muda ini amat hebatberbanding anak muda lain yang banyak habiskan masa dengan sesuatu yangsia-sia.



Chad Hurley and Steve Chen



Ya..merekalah yang telah membuatkan para pengguna internet seluruh dunia gila dengan Video.Youtube yang sudah tidak perlu diperkenalkan lagi menjadi begitu popular sehinggakan ianya menjadi salah satu medium utama untuk para internet marketerseluruh dunia menjadikan video sebagai medium untuk mengiklan produkmereka dengan lebih berkesan lagi dan juga menambahkan trafik. Pada umur 28 dan 27, dua orang anak muda pada tahun 2005 ini telah mencipta sebuah laman web yang amat popular sehingga mencecah 300,000,000 visitor sebulan. Pendapatan tahunan mereka adalah lebih kurang $60juta setahun.



Matt Mullenweg





Pada umurnya 19 tahun pada tahun 2005 beliau telah pun mampu tersenyum seperti wajah beliau.Beliau adalah pencipta CMS yang amat popular sekarang dan menjadi pilihan blogger di seluruh dunia iaitu Wordpress.Mendapatjumlah visitor sebanyak 150,000,000 setiap bulan sudah mampu membuatkandia tersenyum lebar dan berbangga dengan kejayaan beliau mendapatkira-kira $50 Million Revenue setiap tahun.


Kevin Rose




Laman web beliau iaitu Diggmenjadi pilihan blogger di seluruh dunia bagi mendapatkan trafik yangtinggi dengan menjadikan button web ini begitu popular.Berusia 27 tahunketika beliau memulakan langkahnya,memang cukup muda untuk memulakansebuah projek yang amat menguntungkan beliau yang mana mendapat100,000,000 setiap bulan dan juga sebanyak $30 Million yearly revenue.


Tom Anderson






Anak muda yang agak macho ini merupakan salah seorang yang amat berjayapada umurnya 23 tahun ketika itu telah membangunkan laman web yangmenjadi kegilaan dan juga ketagihan anak muda di seluruh dunia danlaman web ini begitu kontroversi juga suatu ketika dahulu berikutankebebasan yang ada pada laman web ini.Myspacesudahtidak perlu diperkenalkan lagi kerana ianya sudah berada di hati setiappengguna internet.Bilangan visitor setiap bulan yang mencapai180,000,000 menjana pendapatan beliau setahun sebanyak $850 juta.


Zairie Dinzly



anak muda nie paling macho dari semua calon yg dipertandingankan.... beliau berjaya bukak ladang roti canai 45 ekar dan mempunyai kolam renang bertingkat... camner bertingkat tue korang pikir la sendiri.. hahaha




so... ader tak gadis2 yang ngah bc entry aku nie terpikat ke, berkenan ke ngan mamat2 nie.... kalo ader... ape lg.... xpandai2 lg.. hehe

dowg nie ader bg taw kat aku.. kalo ader dowg suh tinggalkan perkara berikut :

  1. salinan i/c yg disahkan
  2. no tipon (public xnak.. akan direject )
  3. sijil2 yang korang ader.... pastikan disahkan k... hahahaha

nanti aku pos kat dorang nie..... ;-)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 21, 2010

baca bukan suka... komen..... susah betul!!!!



Apa pandang- pandang ! Gua nak berhenti tulis blog ! Gua serius. Wonder Pets, Wonder Pets jugak. Korang pun macam tak support gua. Kalau dah baca entri gua tu, komenlah. Bagus ke tak bagus entri gua pun komenlah.




Inilah antara luahan dalam entri blogger yang kecewa dengan pengunjung blognya. Kenapa kita nak orang datang dan komen blog kita? Pada mereka yang sekadar blog untuk suka-suka, perkara ini tidak akan timbul. Nota yang biasa gua jumpa pada sesebuah blog berbunyi " Kalau orang nak baca blog aku bacalah.. tak nak pun tak apa. Ini blog aku. Suka hati akulah nak tulis apa.


" Menarik bukan?Tetapi bagi blogger yang punya perancangan dengan blognya, perkara ini tentu amat mengecewakan.


Perancangan bermaksud blogger tersebut mungkin menjadikan blognya sebagai salah satu sumber. Tetapi sebelum kita merasa kecewa, adakah kita sudah melakukan yang terbaik atau apa yang perlu bagi memastikan apa yang dirancang akan menjadi kenyataan?Biasanya yang merasa kecewa itu adalah blogger baru seperti gua. Bagi gua, ini tidak sepatutnya berlaku. Kita kena berusaha lebih keras lagi.



Cuba perhatikan blogger yang telah berjaya. Adakah mereka mengambil masa yang singkat untuk berjaya? Ada beberapa cara yang digunakan oleh blogger dari awal hingga sekarang untuk menarik pengunjung dan seterusnya meninggalkan komen pada blog mereka.
Ada yang menggunakan entri yang kontroversi dan ada juga yang menggunakan perbezaan lelaki dan wanita sebagai kandungan cerita ceriti blog mereka.



Walau apa pun kaedah yang digunakan, nampaknya mereka berjaya dalam usaha mereka itu.Namun bukan semua blogger boleh menggunakan kaedah yang sebegitu.. Jadi apa cara lain yang ada? Contohnya blog ini, blog yang masih baru dan tak punya pengunjung yang ramai. Jadi apa yang patut gua buat? mungkin cara yang di bawah ini boleh membantu.


1. Jangan tulis entri yang ‘ntah apa-apa ntah’ (gua pun buat juga). Kalau boleh buat entri yang berfokus kepada satu-satu tajuk dalam satu blog. Jika terlalu umum, pengunjung tidak faham apa tujuan dia datang melawat blog tersebut.


2. Gunakan widget yang ada sebaik-baiknya. Pasanglah widget atau plugins yang perlu seperti Related post, Recent Post, Label, Top Commentators dan sebagainya. Semua itu adalah untuk keperluan pengunjung.


3. Jangan biarkan entri anda kosong tanpa imej atau gambar. Kalau boleh letakkanlah grafik atau gambar yang berkaitan dengan entri supaya entri tersebut nampak tidak layu.


4. Kerap menulis entri. Jangan biarkan blog anda tidak diupdate lebih dari 3 minggu. Ingat pembaca anda sentiasa tertunggu post anda yang seterusnya, jadi jangan biarkan mereka jadi bosan.


5. Promote dan linklah blog anda sebanyak mungkin.. Memang ini suatu perkara yang agak malas untuk dilakukan (termasuklah gua). tetapi ia perlu bagi memastikan blog anda boleh dikesan oleh mereka yang sebelum ini tidak mengenali blog anda


6. Reka tajuk entri dengan kreatif. Buatkan tajuk entri yang boleh menarik pembaca.


7-Bagi sedikit hadiah atau tawaran dalam bentuk wang ringgit. Jika anda boleh mendapat pulangan dengan kedatangan mereka apa salahnya keluarkan sedikti modal untuk menghargai kedatangan atau komen pelawat blog anda.8-Jika anda telah berjaya dengan bidang anda, kongsikanlah kejayaan itu dengan pengunjung blog anda. Mungkin kisah tahyul anda akan memberi inspirasi buat mereka dan mereka akan datang lagi.




p/s : rajion2 la komen ye.. huhu... satu komen satu blog.. ;-)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, February 20, 2010

tolong aku...!!!!!!

aku nak mintak tolong kat korang kat lua sne yang pakar2 henset nie... aku nak beli hp.. tp korang taw a... nyk sgt yang tiruan.. aku nak tahu perbezaan antara henset sony AP ngan Sony Original nyer... korang taw x camner nak beza kan nyer....








dua2 henset tue napak same kan... cantik jer.... tp aku still x taw nak beza kan mane satu yang Ori.... owang ciner jual hp tue ckp beza kat warranty....

yelah... waranty la sgt.... harga henset AP lam rm 500.. yang ori lam RM 700... yelah waranty pnyer pasal beza harga smpai 200.. logik ker... dah kompem2 la die kelentong kiter.....

hmmm..... plz la..... plz la berniage betul2......

p/s :

hp korang AP ker Ori?? hehe

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, February 17, 2010

terima kasih la En.GB.. Aku ingat ape ko buat kat aku...

amboi.. garang nyer tajuk entry ko nie... cam nak gaduh je aku tgk... relax la.... haha.... korang relax la k.. xder pape pon... juz nak citer cikit je....


kepada En. GengBlogger (GB)


en GB... thnks la coz ko dah byk tolong aku selame nie.. aku kire terhutang budi la ngan ko... ko dah byk da berjasa pada aku.. tanpa ko wahai en. GB kompem la entry aku xder owg komen nyer.... dah lama xder owg komen entry aku.. penat aku karang 2 hari 2 malam... huhu.... lg satu, folo aku skrg boleh la... tp ader la lam 45.. kalo dlu nak nek satu pun susah.. sekarang... ok... hehehe.....






korang mesti cam aku gak kan... cube la korang byg kan kalo En. GB nie xder... sape la blogger2 kat lua sne... termasuk la aku.. hehe... ngan GB nie la kiter leh knal satu same lain.. xkesah la ko duk ceruk mane pon.... kiter leh knal gak....




kat sini aku nak buktikan sikit la ape yang aku katekan.... nanti korang kate merepek lak.. huhu....




bukti yang PERTAMA :








korang tgk la... graf tu sebelum aku berkenalan ngan en.GB nie... hampeh je... pas aku dah ayat baik nyer en.GB nie... nahhhh... ambek ko.... entry aku dari xde komen langsung, la nie ade la gak... tp still xley lawan komen korang... hehehe...







bukti yang KEDUA :




aku pon xtaw camne benda camni ley terjadi.... korang tgk je la kat carta pai tue... mcm negare ader... ader uk la, indon la, japan, singapo, norway, sri lanka.... hmmmm.... aku xkesah la sape ke, negare mane nak bukak blog aku nie.... yang aku kesah yer... dorang nie phm ke ape yg aku merepek kat cnie.... ke ader kamus versi japan-bahasa malaysia....???? kalo ader aku xkesah la... mmg patot a bukak... hahahaha....




bukti yang KETIGA :

dah la tue zairie.. ok la dua je bukti aku tunjukkan.. kalo nak ikutkan terlalu byk sgt aku nak tunjukkan kat korang... aku rase korang pon same cam aku gak... sebelum kenal en.GB ngan selpas da knal.... kan3???? hehe...





p/s :

thanks la kat en.GB... aku xkan lupe ape ko dah wat kat aku.... thanks..... mmmuuuuaaahhhkkksss...!!!!!!!!!! hahahaha
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, February 15, 2010

wanita JIM Selangor Kecam "No Panties Campaign"



Wanita Pertubuhan Jamaah Islah Malaysia (JIM) Negeri Selangor mengecam sekeras-kerasnya kempen ”no panties” pada Hari Valentine yang hangat dipromosikan kepada pelajar-pelajar wanita institusi pengajian tinggi.

Ketuanya, Dr Ruziaton Hasim dalam satu kenyataan media semalam meluahkan rasa sedih yang amat sangat apabila kempen tersebut tidak dilihat sebagai tindakan yang menjijikkan dalam kalangan pelajar wanita malahan mereka menyambutnya dengan gembira.Kempen tersebut bertujuan menggesa para pemudi mengambil tindakan sedemikian bagi menyambut Hari Valentine sebagai luahan tanda cinta sejati mereka terhadap pasangan masing-masing.

"Perkara ini amat mengecewakan kerana reaksi sedemikian datang daripada golongan pelajar Melayu yang seharusnya memiliki nilai kesopanan dan tahap kecerdasan minda yang tinggi dengan kebolehan intelek yang baik. Golongan pelajar yang terpengaruh dan disibukkan oleh aktiviti-aktiviti tidak sihat sebegini sebenarnya telah tertipu oleh pihak yang mempromosikan kempen ini," kata Dr Ruziaton."

Reaksi para pelajar berkenaan mengenai kempen tersebut jelas menunjukkan bahawa pemuda-pemudi di negara ini masih keliru dengan pernyataan cinta sejati dan tidak dapat membezakannya dari hawa nafsu syahwat.

Golongan muda-mudi di negara ini harus diingatkan kembali agar terus menjaga maruah diri masing-masing dan tidak menggadaikannya dengan harga yang murah. Kelebihan akal manusia yang dikurniakan Allah subhanahu wataala sepatutnya digunakan sebaik mungkin dalam membuat pertimbangan mengenai baik buruknya sesuatu tindakan," tambahnya.Wanita JIM Selangor mengingatkan bahawa sambutan Hari Valentine bukanlah budaya yang dianjurkan oleh Islam dan usaha sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab dengan menyarankan kempen yang keji ini sangat menyedihkan.

Mereka berharap semua pelajar wanita terutamanya golongan Muslim menjauhi promosi ini dan tidak diperbodohkan oleh saranan dangkal tersebut. Kempen ini jelas bertentangan dangan ajaran Islam dan bercanggah dengan amalan murni dalam masyarakat madani.


"Wahai para gadis, jangan cemari intelektual dan maruah anda dengan menyertai promosi keji ini!" pesan Dr Ruziaton mengakhiri kenyataannya.

»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 14, 2010

keje.... blaja.... mane lg best????

hmm.... time keje dlu.. aku rase cam nak sambung je blaja... pastu dah sambung blaja, aku rase nak keje lak... ayoyo.... ape kes????? xder kes ke??? hahaha.... funing aku di buat nye.. ye la.... lain orang, lain die punye cara.....


kalo keje:

bg aku la kan.... kalo keje.. duit masyuk.... tiap2 bulan ader je wit... tp ape yg xbest nyer keje nie, cam tension je... ape tak nye... dah la byk keje x settle lg.. pastu asik kene marah jer ngan bos... yg bos taw... " bile lu boleh siap ini keje???"....... aduh... kalo keje dah kompem2 la gi keje nek kete or moto.. tp aku tgk rata2 sume nek kete.. ye la... kete kan ader aircond.... feling jer.... haha....
nek kete xkan pkai air mineral kot isi... dah kompem2 la rm50-rm80 semiggu... pokai dowh.. gji baru masuk leh a isi... kalo tengah2 bulan tue camne????? pinjam mak ke???? hehe.... dah la penat ngan keje kat pejabat... balik tue jem teruk... kalo uma sebelah opis xpe la.. nie jauh nak m****s.... penat kaki aku tekan minyak.. pastu tekan brek lak.... krem kaki aku kalo camnie... hmmmm........






kalo blaja:

kalo blaja lak... relax je... xyah sibuk2 nak pikir kene marah ngan bos ke.. ngan makcik kantin ker... eh??? ape kene mengene lak ngan makcik kantin??? aku pon x taw... layan je la.... asal duit xder je, ape lg.. ambik tipon, pegi kan phonebook cari name bapak... tekan call.... pastu ckp la... "bapak.. wit adik dah xder la..... ngah pokai nie"... ha...... kan senang.... esok check kat bank je dah ader rm100... mudah bukan??? hahaha.....
ape yg x best blaja nie, cam aku ckp la... masalah kewangan... asik xder duit je.... wit PTPTN dah abes dah beli hp baru la, kasut la, shopping la... blaje awek mkn kat maple la... dah kering dah.... dah tue dah a asgmnt bersepah... nak kene submit cepat la tue.... cam nak memberontak je... dah time blaja xpenah tido awl.... plg awl pon pkol 1a.m.... plg lambat jgn tnyer la.... sampai xtido pon ader... dasyhat gilller.... huhuhu.....




kesimpulan:

kesimpulannyer aku pon xtaw.... aku takut kalo aku simpol nanti dah x ley bukak dah... hahaha.... same2 la kiter pikir... tepuk dada bukan tnye selere... dah tentu korang sakit dada... sape suh korang tepuk dada??? hahahaha




p/s:


keje... blaja........ ahhhh!!!!! malas aku pikir... tido lg best.... tenang je.... hahahahaha
»»  BACA SELANJUTNYA...

jgn taw makan pisang je...

kite msti x bape nak taw khasiat en.pisang ni ka... kalo pon... taw sikit2 je... so.. aku baru la dapat information pasal pisang nie.. same2 la kite bc k... ;-)








Pisang mengandungi 3 jenis gula semulajadi sukrosa, fruktosa dan glukosa yang digabungkan dengan gentian. Pisang memberikan tenaga kepada manusia dengan kadar segera dan berterusan. Kajian yang telah dibuat menunjukkan bahawa 2 biji pisang mempunyai cukup tenaga untuk senaman selama 90 minit. Tidak hairanlah pisang dijadikan buah utama kepada atlit terkenal dunia. Bukan itu saja, malah pisang juga amat sesuai untuk mencegah dan merawat beberapa jenis penyakit, menjadikannya amat sesuai dalam pemakanan kita seharian.


Tekanan:
Merujuk kepada survey terbaru yang dijalankan oleh MIND terhadap pesakit-pesakit tekanan jiwa, kebanyakan daripada mereka kembali pulih selepas makan pisang. Ini kerana pisang mengandungi tryptophan, iaitu sejenis protin yang bertukar kepada serotonin dalam tubuh manusia, yang menyebabkan kita tenang, mengembalikan mud dan secara amnya membuatkan kita berasa gembira.


PMS:
Lupakan pil-pil hospital makan sahaja pisang. Vitamin B6 yang terkandung mampu meneutralkan paras glukosa dalam darah, yang boleh mengembalikan mud anda.


Anemia:
Dengan kandungan zat besi yang tinggi, pisang mampu mengawal pertumbuhan hemoglobin dalam darah , yang secara tak langsung membantu dalam kes-kes anemia.


Tekanan Darah Tinggi:
Buah tropikal unik ini mengandungi kadar potassium yang tinggi garam rendah, menjadikannya sempurna untuk menstabilkan tekanan darah.



Kuasa Minda:
Kajian dibuat terhadap 200 pelajar di sebuah sekolah di mana semasa peperiksaan dijalankan, mereka diberi makan pisang untuk sarapan, rehat, dan makan tengahari. Keputusannya, buah pisang yang mengandungi kadar potassium yang tinggi dapat membantu pembelajaran dengan menjadikan pelajar-pelajar itu lebih cekap (alert).


Penghadaman:
Gentian tinggi, jadikan pisang sebagai diet seharian anda pasti membantu menstabilkan tindakan usus kecil dan besar.


Keletihan:
Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu . Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan sistem hidrasi semula anda.


Panas Jantung:
Pisang mempunyai kesan anti-asid semulajadi dalam badan. Oleh itu, jika anda menghadapi rasa panas di jantung, cuba makan pisang untuk pemulihan yang baik.


Demam Pagi:
Jadikan pisang sebagai snek setiap hari untuk membantu memelihara kadar gula dalam darah untuk mengelakkan demam pagi.



Gigitan Nyamuk:
Sebelum menggunakan krim gigitan serangga, cuba sapukan kawasan bekas gigitan nyamuk dengan lapisan dalam kulit pisang. Ramai yang telah berjaya mengatasi kegatalan akibat gigitan nyamuk dengan cara ini.

Saraf:
Pisang mengandungi kadar vitamin B yang tinggi yang dapat membantu menenangkan sistem saraf anda .

Obesiti dan Tekanan Kerja:
Kajian di Institut Psikologi di Austria mendapati tekanan kerja menjadi pemangkin kepada pengambilan makanan seperti coklat dan kerepek . Berdasarkan 5,000 pesakit hospital, kajian mendapati kebanyakan pesakit obes membuat kerja-kerja tekanan tinggi. Laporan juga menyatakan, untuk mengatasi masalah ini, kita perlu mengawal kadar gula dalam darah dengan mengambil makanan karbohidrat tinggi setiap 2 jam untuk mengekalkan kadar yang stabil . Makanlah pisang.

Ulser:
Pisang amat baik dalam pencegahan ulser kerana ia bersifat lembut dan tidak mencederakan organ dalaman kita. Ia juga bertindak sebagai peneutral lebihan asid serta mengurangkan kepedihan dengan bertindak menyaluti lapisan dinding perut kita.

Kawalan Suhu:
Ramai yang percaya bahawa dengan memakan pisang, ia dapat menurunkan suhu kedua-dua fizikal dan emosi kepada ibu-ibu mengandung. Di Thailand sebagai contoh, ibu mengandung mengambil pisang untuk memastikan bayi yang dilahirkan itu menjadi seorang yang penyabar (cool).

Seasonal Affective Disorder (SAD):
Penyakit ini merupakan simptom yang terjadi akibat daripada kurangnya pendedahan kepada cahaya matahari . Pisang dapat membantu pesakit ini kerana ia mengandungi tryptophan semulajadi yang membaikpulih mud kita.

Ketagihan Rokok & Tembakau:
Pisang dapat membantu perokok yang ingin berhenti merokok. Vitamin B6, B12, potassium dan magnesium yang terdapat dalam pisang, ia dapat membantu tubuh kita dalam membaikpulih kesan nikotin terhadap tubuh .

Stress:
Potassium merupakan bahan mineral vital, yang membantu menormalkan degupan jantung, menghantar oksigen kepada otak dan mengimbangi kandungan air dalam tubuh . Bila kita stres, kadar metabolisma kita naik, menyebabkan kadar potassium menurun. Keadaan ini dapat diimbangi semula dengan bantuan snek pisang yang tinggi potassium.

Strok:
Mengikut kajian dalam buku ˜The New England Journal of Medicine, mengambil pisang sebagai diet harian mampu mengurangkan risiko kematian akibat strok sebanyak 40%!

Lain-lain Penyakit Kulit:
Pengamal perubatan semulajadi (alternatif) berpendapat, untuk menghilangkan pelbagai masalah kulit, termasuk jerawat, kudis, parut, kurap, dan sebagainya, ambil sekeping kulit pisang, tampalkan sebelah dalam kulit pisang itu pada tempat yang ingin dirawat dengan menggunakan plaster luka biasa atau pun plaster bedah.

Jadi, pisang memang merupakan ubat semulajadi kepada banyak penyakit. Jika dibandingkan dengan epal, pisang mempunyai 4 kali ganda kandungan protin, 2 kali karbohidrat, 3 kali fosforus, 5 kali vitamin A dan zat besi, dan 2 kali vitamin dan mineral lain. Ia juga kaya dengan potassium dan merupakan salah satu makanan terbaik yang mudah didapati.



















p/s:








sekarang baru aku taw knape monyet2 suke mkn pisng.. eheks!!



»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, February 13, 2010

laki terer masak ker or pompoan yang terer masak????

laki terer masak ker or pompoan yang terer masak???? tue yang musykil sehingga hari nie..... nak kate laki x terer masak tgk je la kat kdai2 mkn kat dpn korang ker, kat tepi jalan ker... or kat maner je la.... sape yang masak???? laki gak????







pelik nyer.... maner pegi owg pompoan yang digempar gempur kan sebagai insan yang terer masak nie???? so... ader bape kesimpulan la yang aku dapat buat ttg wanita nie.......

1. maybe dowang nie x taw sgt kot masak benda len.... yang dowang taw masak.. masak lemak cili api, kari kepala ikan jerung, telur gorang n paling terer masak air..... hahahaha

2. mungkin wanita gementar bile masak lat lua... yela... kat uma anak ker, suami dah komplen tok aji kureng la, kurang sambal belacan la.... so, takot bile masak kat lua nti, abes kene komplen.... hehehe

3. erm.... maybe wanita nie xleh masak terlampau byk kot.. pastu masak kat lua nie nak kene cepat... lambat jer.. abes la mengamuk customers.... kalo da mengamuk.. jgn tanyer la naper tibe2 kuali kat dapor tue terbang.. hehehe







bukan la aku nak kondem wanita ker aper ke... tp korang tgk la chef terkenal..... xpayah la kiter lua negare pnyer chef.. kiter tgk je la lam negare kiter nie... contoh nyer chef wan, chef ismail, eh?? byk lg la.... x cukup page entry aku nie kalo aku senaraikan... hehehe.... tp aku xkenal lak chef pompoan kat lam negare tue.... tue yang timbul tande tnyer kat kepale otak aku nie... laki kot terer masak.....



ha...... korang penah tgk x iron chef???? ala... citer petandingan masak memasak antara seluruh dunia tue... chef yang masuk game tue jgn tnyer la.... sume terer giler kalo bab masak memasak nie.... tp selame aku tgk citer tue... masih belum jmpe lagi chef wanita yang masuk.... so ader bape kesimpulan la yang aku leh wat nape pompoan x masuk game iron chef nie...



1. laki dowg x izinkan downg masuk... maybe laki dowang jelez kot is3 die masuk tv... heheh



2. syg nak tinggal anak2... anak pegi sek pon da nangis... nie kan lg... huhu





hmmm..... so.. aku pon x taw jwpn die ape ttg aper yang aku merepek nie... so.. kalo nak taw.. korang wat la pertandingan kat uma korang tue... bapak korang lawan masak ngan mak korang.. korang jd juri... masakan sape yang sedap... kalo sdp.. die la yg terer masak... heheheh









p/s :



yg aku terer masak:



1. masak air

2. masak memasak... ah!! masak la ko........ hahahahahaha
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 12, 2010

cara2 nak jd playboy kelas A :-)

FUH!!!!

puas aku interbiew palyboy seluruh dunia.. termasuk lah planet pluto, zuhal, dan sewaktu dengan nya... mule2 skali aku nak bg taw kat korang sume yang entry aku nie juz untuk lelaki yang berminat atau terminat atau diminat nak jg playboy.... kepada gadis2 cun tahap cun la kat lua sane, korang kjuz bce n komeng je... hehe.... haaa..... kalo nak nak taw laki playboy pon, ok la.....





1stly aku nak tanye korang nie.. playboy tue aper???? arnab ker???? pandai la ko arnab... playboy tue permainan lelaki.... senang cer, ko pasang awek byk a......

ai....???? asal???? susah ker jd playboy????? mmg a susah kalo x taw care nak jd playboy.... ok, kat sini ader la tips yang agak bergune la kat korang... nak pakai, pakai la... xnak pon xper.. huhu....


ok... tip2 nyer ader lah........ (bunyi drum mcm nak umum pemenang.. hehe)


1. msti pakai byk nombor tipon.... jgn ngade2 pakai satu nom pastu sume awek ko msj kat no tu... kompem la kantoi..... senang cer, satu awek satu no......

2. mesti ader keyakinan diri yang tinggi... kalo muke jer hamsem mcm shahid kapor kalo penakot xder gune gak.... ingat... rupa paras bia kurang... yang penting ayat tue..... power beb!!!!!!

3. slalu dengar lagu jiwang...aku saran kan kat korang, dengar la lagu2 ukays ker.. secreen ker, sting... ahhhh... byk la.... senang cer lagu 90an la.... tagu tangkap leleh a......

4. dalam diri seorang playboy xperlu ader sikap putus asa... so kalo korang ader sikap tue... haaaaa pandai2 la buang... bukan ape... kate kan la awek tue ader balak.... xkan bia je die pergi berlalu... relax la... baru kapel... sedangkan yang bertunang pun leh putus inikan kapel..... so.... try je... jgn peduli die dah ader balak ker belum......

5. kalo dah kapel n awek korang bersepah, jgn la bawak awek korang tu tempat yang slalu korang dating ngan awek korang yang lain..... bahaye dowh... nape bhye????? aku xnak citer... nak taw, try la wat... hehehe

6. ini penting..... jgn bg taw sesekali kat member korang ker, budak kelas ker, budak uma ker... mahupun tukang kebun uma korang yang korang nie dah jd sebahagian daripada playboy...bahaye.... takot korang nak ayat budak yang member korang kenal, member korang dah bg taw yg ko nie playboy..... kompem...... kompem xdpt....

7. cukup la tu.... tu pun ok la aku bg tips... try dlu gune tips tu... kompem la kalo korang amalkan sebelum tido korang kan berjya.... (apa kene mengene ngan tido nie.. huhu)








p/s:

kepada gadis dilua sane... tgu........... ;-)


»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, February 9, 2010

asal bercinta jer, mesti clash.. baik xyah kapel... huh!!!

itu la penyakit kite sekarang nie (termasuk aku la)... asal kapel jer, senang cakap kompem la clash... plg lame bertahan pon dlm 3 atau 4 tahun jer..... kat maner la silap nyer kiter nie kan....





haaa..... tu la topik hangat kiter pada kali nie yer anak2... hehhe.... topik nyer... :



"asal bercinta jer, mesti clash"





kepada korang kat lua sane... xpayah la nak kencing aku ker, kelentong aku ker... rata2 yang ngah bace entry nie sume ngah angau bercinta... (aku x.. aku ngah mencari lg nie.. ader calon x?? hehe).... aku nak tanyer ckit la... awek or balak korang sekarang nie yang ke berape???? ha????? aper????? ke 10??? giler kentang la...... hahahahaha..... apahal ngan percintaan korang sebelum nie... maner jnji2 manis yang di taburkan dahulu....





dulu time baru nak kapel bukan main... gua sanggup sehidup semati ngan lu la... itu la, ini la... aiyaaa..... aku pun pun xpaham.... jangan la ckp korang, aku pon penah gak kapel,,, penah gak la merasa gagal dalam percintaan... kire jiwa aku nie bagai dihanyut ombat di tengah lautan, bagai hati ku ini sepi tanpa cinta..... huhu... sadis nye.....








bagi aku, kalo kiter gaduh ker, ape ker ngan pasangan kite, kiter bincang la ngan baik2.... perpisahan bukan lah jln terbaik menyelesaikan masalah atau konflik yang timbul... fahami la masalah korang... cari dimane silap nyer kiter.... bgi aku xsalah kalo lelaki yang mintak maaf wlaupun aku tahu buka salah lelaki... hehehe....





hm... sape xnak kan hubungan yang kiter jalinkan selame ini berkekalan... mane x nyer... penat2 jer kiter takel parent dowang sampai kene kad kuning... hahha.... ye la.... parent dowang da kenal kiter camne owg nyer.... so, senang a nak masuk minang.. ye dak???? hehehe......




p/s :

cinta memerlukan kesetiaan... tanpa kesetiaan tiada ertinya... ramai insan yang terluka kerana cinta... gara2 kecurangan antara kita.......


»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, February 7, 2010

Site Map


»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, February 6, 2010

undang-undang pelik seluruh dunia.. rugi tak ketawa..

aiyaa.. memang pelik... gua pon pelik bila baca satu artikel nie yang undang2 kat dunia nie... gua pon malas nak citer pnjg, korang bace la k.. jgn lupa ketawa k.. heheh =)



MALAYSIA :


* Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang.


THAILAND :


* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.


SWISS :


* Dilarang berkebun di hari minggu.


SWEDIA :


* Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.


KOREA SELATAN :


* polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.


SINGAPURA :


* Dilarang berjalan (bogel)

* Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.


UNITED KINGDOM :


* Dilarang menjual sayuran di hari minggu .

* Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.


MEXICO :

* Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.

* Dilarang memaki di tempat umum.


AUSTRALIA :

* Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.

* Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.


YUNANI :

* Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.


KANADA :

* Dilarang menempel plester luka di tempat umum.

* Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.

* Dilarang memanjat pokok.


PERANCIS :

* Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.


ISRAEL :

* Dilarang memelihara vavi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.


ARIZONA :

* Dilarang memandu tanpa kasut.

* Dilarang bermain domino di hari Minggu.

* Dilarang memakai kumis palsu di gereja.

* Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.

* Dilarang memandu dengan mata tertutup.


ALASKA :

* Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.

* Dilarang memberi minum bir pada rusa.

* Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.


ARKANSAS :

* suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.

* Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.

* wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.

* Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.


CALIFORNIA :

* Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.


COLORADO :

* Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.


CONNECTICUT :

* Dilarang mencium istrinya di hari Minggu.


FLORIDA :

* Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.

* Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .

* Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.


WASHINGTON :

* Dilarang menyusui anak di tempat awam.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, February 5, 2010

Soalan Sengal Jawapan Pun Sengal..

ADUH........



dunia2... ader la satu masa dan ketika nie sedang gua sedang asyik menikmati keindahan alam sambil angin meniup dan membelai rambut gua yang pacak nie, gua terselak satu soalan kat surat khabar nie.... surat khabar maner dan bila tarikh surat khabar tue... bilalah gua saje yang taw... kalo korang nak tahu gak... korang cari a sendiri.. hahhaha.....


meh sini gua nak bg sinopsis sikit citer kat surat khabar tue... sebelum tue, gua nak bg taw kat korang, yang entry gua kali nie hanyer pembaca yang berumur 18+++ sjer yang leh bc... yang kurang tue, korang bc la artikel lain.. hehehe




citer die camnie, ader la sorang hamba allah nie antar satu soalan pada yang pakar.... tanye la hamba allah nie...



tukang tanyer : en. doctor2... kenapa buah z***r sy sy xleh masuk kat k******n isteri sy nie?????



aisyen men...... aku yang tukang bace nie tergelak sampai hampir jatuh dari bradar nie ha.....



ape lagi... dah soalan pon agak boleh dikategorikan dalam soalan senggaal, maka yang pakar tue jawab la ngan jwpn lbh kurang jer....




aku nak citer lebih nanti korang xpaham..... nah.. korang bc la sndir k.... =)



p/s :
kalo nak tanyer pon, tanyer la soalan yang bernas lagi masuk akal ckit..... lu pikir la sendiri.. assalamualaikum......
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, February 4, 2010

KFC VS McD... Maner korang suke pegi???

koniciwa......


aku nak tanyer korang sume la hantu kfc or Mcd.... kebetulan la aku sekarang nie ngah lepak kat kedai Mcd nie... ramai gak la orang yang datang..... nak jd kan cerita kali nie, sebelah McD nie ader la pulak Kfc... leh tahan la gak la tetamu rertoran atok nie... hehehe....








pas parking je.. aku pun bukak la pintu kete tu..... belum pun kaki ku ini menjejak kaki kat tanah, aku terdengar la perbualan satu kuarge nie....





kite ikuti perbualan mereka... =)





anak bapak 1: abah.... nak pi KFC.... dah lame x mkn kfc =(


anak bapak 2 : ala..... McD la..... ader beger prosperity... sedap....... adk nak daging ker ayam????

anak bapak 1 : erm.... nak ayam la.... hehe.....


bapak budak la.... dah2..... ari nie kiter gie Mcd... Tahun depan kiter gi Kfc la... hehehe


anak bapak 1 & 2 : okeyh babeh.... =)




aduh...... kelakar la aku tengok kuarge bahagie nie... boleh lak......









aik???? lupe lak kat korang... korang camner??? kalo dating tue xkan x singgah kfc ker???? Mcd ker??? ker kedai mamak.... hahaha







p/s :



aku suke pi Mcd... sebab aper??? sebab die best.... hahahah....




xder la... sebab ader beger big mac..... kenyang siot.... hehehe... goreng pon sodap..... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, February 2, 2010

apahal la aweks malaysia nie giler sangat ngan mamat korea......

fuh........


penat betol aku saban hari dgr budak2 kelas aku cerita keenseman mamat korea tue.... kacak la... senyuman manis la... pierah....... apa lelaki kat malaysie nie x encem ker????? ader la budak kelas aku nie... aku pelik betol, nampak lelaki korea jer, dah macam histeria aku tgk.. menjerit dah macam nampak hantu pocong dah aku tgk......



aku pun xpaham nape..... aku rase sebab rambut dowang stailo kot... mungkin la..... pacak saner, pacak sini..... aku tgk pon smart gak dowang... stailo beb... hahahahahah.......












aku rase kalo korang tanyer aweks2 kart lua tue lagu or selebriti korea... dowang jawab cam mkn kacang goreng jer.... xder hal la bro soalan tue... senang sangat la.... bg a susah cciter aper... hehe..... korang slalu tgk x citer kat astro tue... aku x sure la chanel baper... aku rase lam chanel 303 la... sedare aku nie da a tahap giler minat ngan chanel tue... tgk ckit gelak... ckit2 gelak... aku pon x phm..... dah a xder subtittle.... aku pon x taw citer aper... nanti korang bukak a sendiri... aku rase lam pkol 6 camtu la start....


haa......... korang kenal x geng2 wonder gurl???? ala, yang nyanyi lagu nobody tue la..... pergh...... cun siot dorang... time dorang nyayi lagu tambah ngan gaya manja dorang.... ahhhhhhhh............ tak tahan aku......... hhahaha...






kalo a aku dapat.. tp... kompem x dapat..... hahahaha..............
hmmm...... wahai geng2 wonder girl... bile la aku dapat jmpe korang.... arghhhhhhhhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






P/S :
KEPADA BUDAK2 LAKI... XNAK KER DAPAT AWEKS CAM KOREA.... BIA AWEKS KAT MALAYSIA NIE X KAWEN... HAHAHAHAHA




»»  BACA SELANJUTNYA...

KALAH TAK SEMESTINYA KALAH NGAN CHELSEA NANTI...

Hua...................... sedih nya aku....... aku cam xpercaye jer yang arsenal ley kalah ngan MU.... yang pelik nya leed, fulham leh menang lak ngan MU.. siap dowang ayam2 lagi player MU... beragin jer furgosen .... hahahahaha











walaupun kalah 3-1 ngan arsenal 31 januari ari tue, aku tetap bangga ngan cara dorang main..... tp kadang2 nampak doeang men dalam keadaan tertekan..... biasa la.. dua2 team nak menang kan... hehhe....






tp aku tgk MU kalo serang... mak ai... bapak laju.. tambah2 en.nani tue... cam kene kejar anjing dah aku tgk.... tp aku respert nani biler die gelecek player arsenal 3 orang tue... giler la.... hebat dowh..... memang patot pon song terjah kaki die... bia die xleh main dah... huhuhu.....






arshavin aku tengok byk giler la peluang die... tp syg la... ader yang nak goal.. ader yang nak ke penonton ader gak... aku tgk die pun tension... apahal la tak goal2 lg nie..... cekap betol keper die nie... huhuhu....



7 hb nie lawan ngan chelsea lg.... menang ngan chelsea ader harapan lg arsenal nak kejar 2 team tue... skrg nie kiter tgk la.... kalo arsenal menang, kiter sorak ramai2 k.. hehehe......




korang tgk a perbezaan mata top 3.... kepada fan MU ngan Chelsea jgn ingat korang dah selese.. gunners akan bangkit sebelum piala dunia nie.... hahahhaa












GO GUNNERS!!!!!!!!
»»  BACA SELANJUTNYA...