HuzairieHusinBlog: entry untuk gurls nak cari BF/ bakal suami

Monday, February 22, 2010

entry untuk gurls nak cari BF/ bakal suami

aku nie bukan la agen pencari jodoh... jauh skali la aku penah join ngan kampeni cari jodoh nie... tp kat cnie aku ader lah senarai antara anak muda yang korang boleh wat laki mahupun kekasih ati korang.. hhehe...

apa yang ader ngan dorang nie.... ????

  1. kaya raya (88 keturunan x abes mkn harta die nie)
  2. ansem tahap gaban
  3. bagus....
nak tahu berkaitan ngan dorang nie, korang bc la sampai abes.. penat aku interbiew dowg nie.....


Larry Page and Sergey Brin



Siapakah dua orang anak muda ini ya? Bagi sesiapa yang begitu mendalami dunia internet sudah tentu mengenali mereka.Aha..mereka lah dua anak muda yang telah mencipta Google suatu ketika dahulu dan sekarang menjadi salah satu Search Engine yang paling terkenal di dunia.Ketika berumur 24 tahun mereka telah mencipta Google dan telah berjaya sehingga sekarang.Dengan page rank yang mencapai 10 dan juga mempunyai lebih 1,000,000,000 visitor setiap bulan, sudah tentu income mereka pun cukup mengejutkan iaitu sebanyak $18.5 Billion Each.



Mark Zuckerberg






Beliau merupakan orang yang bertanggungjawab mencipta Facebook yang menjadi kegilaan anak muda di Eropah khasnya dan merupakan salah satu lagi social networking site yang banyak memberi manfaat kepada pelayar web.Ketika umurnya 19 tahun pada tahun 2004 beliau sudah pun mempunyai income setahun sebanyak $700 juta.Cukup hebat bagi anak muda berumur 19 tahun bukan?Mempunyai seramai 155,000,000 visitor setiap bulan sudah cukup membuktikan bahawa anak muda ini amat hebatberbanding anak muda lain yang banyak habiskan masa dengan sesuatu yangsia-sia.



Chad Hurley and Steve Chen



Ya..merekalah yang telah membuatkan para pengguna internet seluruh dunia gila dengan Video.Youtube yang sudah tidak perlu diperkenalkan lagi menjadi begitu popular sehinggakan ianya menjadi salah satu medium utama untuk para internet marketerseluruh dunia menjadikan video sebagai medium untuk mengiklan produkmereka dengan lebih berkesan lagi dan juga menambahkan trafik. Pada umur 28 dan 27, dua orang anak muda pada tahun 2005 ini telah mencipta sebuah laman web yang amat popular sehingga mencecah 300,000,000 visitor sebulan. Pendapatan tahunan mereka adalah lebih kurang $60juta setahun.



Matt Mullenweg





Pada umurnya 19 tahun pada tahun 2005 beliau telah pun mampu tersenyum seperti wajah beliau.Beliau adalah pencipta CMS yang amat popular sekarang dan menjadi pilihan blogger di seluruh dunia iaitu Wordpress.Mendapatjumlah visitor sebanyak 150,000,000 setiap bulan sudah mampu membuatkandia tersenyum lebar dan berbangga dengan kejayaan beliau mendapatkira-kira $50 Million Revenue setiap tahun.


Kevin Rose




Laman web beliau iaitu Diggmenjadi pilihan blogger di seluruh dunia bagi mendapatkan trafik yangtinggi dengan menjadikan button web ini begitu popular.Berusia 27 tahunketika beliau memulakan langkahnya,memang cukup muda untuk memulakansebuah projek yang amat menguntungkan beliau yang mana mendapat100,000,000 setiap bulan dan juga sebanyak $30 Million yearly revenue.


Tom Anderson






Anak muda yang agak macho ini merupakan salah seorang yang amat berjayapada umurnya 23 tahun ketika itu telah membangunkan laman web yangmenjadi kegilaan dan juga ketagihan anak muda di seluruh dunia danlaman web ini begitu kontroversi juga suatu ketika dahulu berikutankebebasan yang ada pada laman web ini.Myspacesudahtidak perlu diperkenalkan lagi kerana ianya sudah berada di hati setiappengguna internet.Bilangan visitor setiap bulan yang mencapai180,000,000 menjana pendapatan beliau setahun sebanyak $850 juta.


Zairie Dinzly



anak muda nie paling macho dari semua calon yg dipertandingankan.... beliau berjaya bukak ladang roti canai 45 ekar dan mempunyai kolam renang bertingkat... camner bertingkat tue korang pikir la sendiri.. hahaha




so... ader tak gadis2 yang ngah bc entry aku nie terpikat ke, berkenan ke ngan mamat2 nie.... kalo ader... ape lg.... xpandai2 lg.. hehe

dowg nie ader bg taw kat aku.. kalo ader dowg suh tinggalkan perkara berikut :

  1. salinan i/c yg disahkan
  2. no tipon (public xnak.. akan direject )
  3. sijil2 yang korang ader.... pastikan disahkan k... hahahaha

nanti aku pos kat dorang nie..... ;-)

17 orang gemar komen entry aku:

  1. he..23x senari diatas nie leh jamin ke si perempuan serta keturuanannya masuk ke syurga huhuhu

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  2. framestone :

    wah...!!! kalo tue xley nak kata apa la.. hehe

    ReplyDelete
  3. aduhai..
    tolong ar..pecah perut aku nak bace entry ko nie..
    btw,mintak no tepon matt mullenweg tuh..haha.

    ReplyDelete
  4. norain..:

    mane ley mintak cam tue.. die suh korang bg dlu.. hehehe

    ReplyDelete
  5. haih..siap mintak sijil lagi tu!hebat btol calon2 nih.hehehe..

    ReplyDelete
  6. nak cuba apply jdk awek bg pakwe yg last sekali tu leh tak????heheheh....nk amik borang kat ner?

    ReplyDelete
  7. hahaha
    nampak sangat yg bawah tu di utamakan
    ;)

    ReplyDelete
  8. sue:

    ambil jer kat mane2.. hehehe

    ReplyDelete
  9. joe:

    biasa... tahu2 je.. hehehe

    ReplyDelete
  10. Yg last skali tu yg paling ta bleh blah..HAHAHA

    ReplyDelete
  11. semua xhensem...tp y bawah skali tu, boley lah, sampaikan gambar lambat betul keluar..

    ReplyDelete
  12. nadya:

    nak join gak ngan dowg.. hehehe

    ReplyDelete
  13. ross:

    biase la.... berat cgt tue..
    hehe

    ReplyDelete
  14. smua tak termasuk dlm list..yg bwh skali kena isi form dulu...hihiihih..;p

    ReplyDelete
  15. zihnun:

    leh aje... free lg nie... huhu

    ReplyDelete
  16. haha. sumpah yang terakhir tuhh klaka!

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)