HuzairieHusinBlog: laki terer masak ker or pompoan yang terer masak????

Saturday, February 13, 2010

laki terer masak ker or pompoan yang terer masak????

laki terer masak ker or pompoan yang terer masak???? tue yang musykil sehingga hari nie..... nak kate laki x terer masak tgk je la kat kdai2 mkn kat dpn korang ker, kat tepi jalan ker... or kat maner je la.... sape yang masak???? laki gak????







pelik nyer.... maner pegi owg pompoan yang digempar gempur kan sebagai insan yang terer masak nie???? so... ader bape kesimpulan la yang aku dapat buat ttg wanita nie.......

1. maybe dowang nie x taw sgt kot masak benda len.... yang dowang taw masak.. masak lemak cili api, kari kepala ikan jerung, telur gorang n paling terer masak air..... hahahaha

2. mungkin wanita gementar bile masak lat lua... yela... kat uma anak ker, suami dah komplen tok aji kureng la, kurang sambal belacan la.... so, takot bile masak kat lua nti, abes kene komplen.... hehehe

3. erm.... maybe wanita nie xleh masak terlampau byk kot.. pastu masak kat lua nie nak kene cepat... lambat jer.. abes la mengamuk customers.... kalo da mengamuk.. jgn tanyer la naper tibe2 kuali kat dapor tue terbang.. hehehe







bukan la aku nak kondem wanita ker aper ke... tp korang tgk la chef terkenal..... xpayah la kiter lua negare pnyer chef.. kiter tgk je la lam negare kiter nie... contoh nyer chef wan, chef ismail, eh?? byk lg la.... x cukup page entry aku nie kalo aku senaraikan... hehehe.... tp aku xkenal lak chef pompoan kat lam negare tue.... tue yang timbul tande tnyer kat kepale otak aku nie... laki kot terer masak.....



ha...... korang penah tgk x iron chef???? ala... citer petandingan masak memasak antara seluruh dunia tue... chef yang masuk game tue jgn tnyer la.... sume terer giler kalo bab masak memasak nie.... tp selame aku tgk citer tue... masih belum jmpe lagi chef wanita yang masuk.... so ader bape kesimpulan la yang aku leh wat nape pompoan x masuk game iron chef nie...



1. laki dowg x izinkan downg masuk... maybe laki dowang jelez kot is3 die masuk tv... heheh



2. syg nak tinggal anak2... anak pegi sek pon da nangis... nie kan lg... huhu





hmmm..... so.. aku pon x taw jwpn die ape ttg aper yang aku merepek nie... so.. kalo nak taw.. korang wat la pertandingan kat uma korang tue... bapak korang lawan masak ngan mak korang.. korang jd juri... masakan sape yang sedap... kalo sdp.. die la yg terer masak... heheheh









p/s :



yg aku terer masak:



1. masak air

2. masak memasak... ah!! masak la ko........ hahahahahaha

16 orang gemar komen entry aku:

  1. mmmmm nice topik..

    wey ada la chef pompuan glamer masuk tv..chef liza zainol,chef cina tu aku tak tau namenye hehe

    tapi,pempuan nih kalo masak pentingkan kebersihan..mesti la nak basuh manyak2 kali baru yakin..laki plak kalo masak main nak campak2 jek tu yang masak cepat tuh...

    Jangan pandang pompuan sebelah mata okeyz.. =(

    ReplyDelete
  2. mak ayah aku sama2 terer masak...sebab kami ada warung makan...huuhuhu...lelaki biasanya masak dgn cara kreatif, perempuan biasanya masak mementingkan kualiti sbb tu jrg diorang masak kat luar, masak kat umah untuk family...

    ReplyDelete
  3. oh.
    perempuan ramai je jadi chef..
    tp yang ternama xramai sangat kot.
    coz kami low profile.
    huhuh.

    ReplyDelete
  4. yana nuar :

    betul jgk aper yg awk ckp.. kiter tgk mak kiter masak dah la... hehe

    ReplyDelete
  5. amyrule :

    wa.. ader kedai makan ea... leh a dtg... order nasi goweng cili padi... huhu

    ReplyDelete
  6. annadzirah :
    eh?? yeker low profile???? huhuu

    ReplyDelete
  7. Kaum perempuan sekarang lebih suka layan blog kut, sampai terlupa nak masak...hakhakhakk

    ReplyDelete
  8. amar mahirah:

    haha... komen yang kelakar.. mungkin la... sibuk sgt nak updated... pastu nak wat blogwalking lg... hahahaha

    ReplyDelete
  9. Sokong blog ko tu...lelaki lg hebat..hehehe...

    ReplyDelete
  10. syasul:

    ya... laki hebat... haahhaha

    ReplyDelete
  11. kat kedai2..makan..kebanyakkan lelaki yang masak...lelaki memang hebat....saya hnya tau masak tgk buku resepi jer...hihihi

    ReplyDelete
  12. ezzatul...

    biasa la.. laki kan.. nanti kawin bia sy lak masak... eh?? nape sy masak lak?? hehehe

    ReplyDelete
  13. org lelaki ni kan,memang tidak dinafikan pandai masak..cumaaaaa...kaum ni malas nk masak...betul tak???

    ReplyDelete
  14. suharliza:

    bkan malas masak.. bg can je.. malas tunjuk terer.. hehe

    ReplyDelete
  15. lelaki, trutama yang chef2 dan tukang mask tu, memasak untuk mencari rezeki.. tu sebab kepandaian pompuan memasak jarang terserlah. kalau dibandingkan masakan ayah dan ibu, tentu menang ibu lagi sebab anak2 mula rasa masakan dia dulu. Bagi tukang masak laki tu juga, tentu mereka merindukan masakan ibu mereka.

    ReplyDelete
  16. ckgu isza:

    alamak ckgu... sy lak kene syarah.. hehe.. ade betulnyer aper yang ibu kata kan... ;-)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)