HuzairieHusinBlog: tolong aku...!!!!!!

Saturday, February 20, 2010

tolong aku...!!!!!!

aku nak mintak tolong kat korang kat lua sne yang pakar2 henset nie... aku nak beli hp.. tp korang taw a... nyk sgt yang tiruan.. aku nak tahu perbezaan antara henset sony AP ngan Sony Original nyer... korang taw x camner nak beza kan nyer....








dua2 henset tue napak same kan... cantik jer.... tp aku still x taw nak beza kan mane satu yang Ori.... owang ciner jual hp tue ckp beza kat warranty....

yelah... waranty la sgt.... harga henset AP lam rm 500.. yang ori lam RM 700... yelah waranty pnyer pasal beza harga smpai 200.. logik ker... dah kompem2 la die kelentong kiter.....

hmmm..... plz la..... plz la berniage betul2......

p/s :

hp korang AP ker Ori?? hehe

12 orang gemar komen entry aku:

  1. entah la, phone aku dgn member aku same, harga hampir sama, tapi feel tekan keypad dia lain la.
    plus, phone aku lagi ringan dari dia. xtahu phone sape yang ori. ahaha;p

    ReplyDelete
  2. my sony hp ori...
    I pakai S500i...
    my bro belikan kat sony centre...
    kalu u nak yg ori n grade A quality...
    beli kat sony centre jerk...
    mmg puas hati...
    I pakai phone nie almost 2 thn...
    still ok gik...
    my friends yg pakai phone yg sama tp beli kat tmpt laen sumer dah rosak...
    cadangan sahaja...
    huhu...

    ReplyDelete
  3. fatin :

    aik??? kire feel abes la time tekan kepad hp member tue?? hehe...
    hp ape pakai??? sony gak?? huhu

    ReplyDelete
  4. ok,meh akoo story sal ori ngn ap..

    original..kenapa mahal?sebab waranty..kalau rosak..dalam 10 bulan boleh g repair/tukar baru..repair part sumer kuaq dari kilang punyer a..

    ap..kenapa murah??sebab waranty tak lama..mungkin 3/4 bulan ja..dan alat2 nak repair tu lama/reuse balik..tu yang murah..

    china set??murah?jangan beli!!ni yang bapak segala tiruan XD..waranty kat msia xdak..nak repair pon kdang2 xbleh XD

    harap membantu lar..kalau SE model..beli original..sebab speakr cepat pecah..renung2kan

    ReplyDelete
  5. rock princess:

    bgs gak cdgn tue.. tp tue lah... harge nyer la.. hehe...

    ReplyDelete
  6. kaoru:

    bgs nyer kamu nie... yang cine tue aku sokong la... bukan setakat bapak jer.. datuk, nenek malah moyang la jugak segala sume jns tiruan... aku pon ader gak kene.. hampeh betul...

    last kali ayat ko sedap la.. cume ko lupe nak tmbh ckit je... renung2 kan dan selamat beramal.. hehe

    ReplyDelete
  7. saya pun tak tau nak beza 2 tuh.
    tp betul ke hp sonny tu rm700 je original..
    ape function yg best??

    ;-)

    http://claraemilycancer.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. clara:

    function yg best kamere je kot... ;-)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. dulu2 ar member2 aku penah ckp.. tatau arr org mesia ade wat tak.. dail *#06# then dia ade keluar satu code number camtu..

    cek nombor ke 7 n 8

    kalau kua 00 maknanye best quality from original manufacturer.. (tepon SE aku)

    kalau kua 01/10 maknanye good quality from finland..

    kalau kua 03/30 maknenye original from china/korea..

    kalau kua 08/80 maknanya not bad quality from german..

    kalau kua 02/20 maknanya bad quality from emirates.. (mcm tepon nokia aku, hampeh!)

    kalau kua 13, bad for health tatau dr mana..

    kalau selain drpd di atas, mungkin average kot..

    SE kalau nak tau original, dia berat. aku beli SE aku kat UK, lagi berat dr SE malaysia walaupun u bought it from the main or centre.. aku penah compare ngun member aku.. n materialpun berbeza..

    just my 2 cent..
    salam ziarah

    ReplyDelete
  11. kay j:

    thanks... info yang nenarik... ;-)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)