HuzairieHusinBlog: Test Power AntiVirus Korang...!!!!!

Saturday, March 27, 2010

Test Power AntiVirus Korang...!!!!!


sekarang nie banyak sangat anvirus yang ada.. macam2 la.. kapalsky la, avila la... macam2 la.... apa yang aku tahu.. ada yang beli original... ada yang just download kat brader google je... tapi... banyak la yang download kat barder google nie.. hhehe...

ok.. sekarang nie.. korang cuba try test antivirus korang....


Kalau nak tau anti-virus korang bagus @ berfungsi dengan baik atau pon tidak sila ikut langkah2 seperti yang tertera kat bawah nie :-)


Copy dan paste code kat bawah nie ke dalam notepad

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!SH+H*

Lepas tue save file tersebut dengan nama "zairie.exe" ( nama apa2 pon boleh sebenar nya :D )

Tunggu reaksi anti-virus korang.

Kalau anti-virus yang bagus dia akan dapat kesan virus tue serta merta

Kalau x dapat kesan langsung adalah lebih baik korang update anti-virus atau pon guna anti-virus yang lain


Selamat mencuba.


p/s - aku tak bertanggungjawab kalau jadi apa2 kat pc korang. Aku buat kat pc aku ok je :D




14 orang gemar komen entry aku:

  1. xnak try takut huhu.... nti x pasal2 pc rosak plak...

    ReplyDelete
  2. kiranya file yang bakal di save itu, virus lah nih...hahahah..alamak, takut lak nak test..

    ReplyDelete
  3. tak payah terime kasih byk2 huhu

    ReplyDelete
  4. tak nak try takut tetiba masuk virus karang aku nangis

    ReplyDelete
  5. tak nak ar try.. kang jadi ape2 bukan kau nak bertanggungjawab.. ahakz

    ReplyDelete
  6. kalau dah buat...buang aja kan file yg save tu..
    awk guna antivirus apa???

    ReplyDelete
  7. takmo! nanti bervirus terus laptop aku. dahla ri tu nazak sampai nak mati dah. nanti mati terus laptop aku sape nak ganti? ishhh..


    gua mintak free je kat pakcik gua. at gugel

    ReplyDelete
  8. takOt r nk buat..kang xpsl2 jd bnde laen..huu

    ReplyDelete
  9. macam2 antivirus dah aku penah guna
    kaspersky dgn avira jer best

    ReplyDelete
  10. antivirus mana paling best pada pendapat encik zairie la?

    tak kisahla free k x...
    heee

    ReplyDelete
  11. sis rossoneri :

    yup.. fail yang akak copy tue one of virus la... =)

    ReplyDelete
  12. haha.. xdetect... sbb aku os 64x kowttt

    ReplyDelete
  13. yes! detect! de virus Eicar-Test-Signature

    avira hebat!

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)