HuzairieHusinBlog: Jangan Salahkan Nuffnang!!!!! Tolong lah........

Friday, April 2, 2010

Jangan Salahkan Nuffnang!!!!! Tolong lah........

jangan salah kan nuff korang kalo die slalu tido ker.. slalu mengular ker... bia lah dia nak wat ape pun... korang kena tahu, sebab apa korang pasang nuff nie kat blog korang??? adakah ia sekadar memenuhkan ruang kat blog korang yang atau sekadar untuk tambah eraning melalui nuff nie.....?????

aku slalu jumpe.. tak kisah la kat forum GB ker.. kat entry blogger lain ker... soalan yang ditanya satu jer....


1. kenapa eraning saya tak naik-naik lagi nie?????

2. kenapa nuff saya asyik tido jer??? tension la camni...

so kesimpulan yang aku dapat buat daripada persoalan diatas satu je.....


berblog kerana duit!!!!!!

kalau dia asyik tido je memamanjang... kita tak boleh salah kan dia..... dah die suka tido.. nak wat camna.... kita jangan la set kat minda kita nie yang kita pasang nuff bukan untuk duit...... kalo die bagi kira rezeki la tue... =)


so... apa yang kita ley wat ngan nuffnang nie??????


1.kita dapat tahu statistik pengunjung blog kita nie.... dia dah tolong kirakan untuk kita dah nie... tgk lah.. betapa rajinnya die sampai sanggup menghabiskan masanya membuat carta bar untuk kita....







rajin tak nuff nie????? rajin kan.... =)



2.  bukan setakat tolong kira berapa orang datang blog kita.. malah dia sanggup tanpa segan silu menaya kan kat pengunjung yang datang blog kita nie...




saya dari.........................







3.  dengan bantuan nuff nie juga, kita boleh tahu apa lah pengunjung blog kita nie nak cari.. kadang-kadang ntah apa-apa dorang cari.. pelik-pelik.. hehe


tak percaya tengok nie.. =)



kalo kecik sgt.. korang klik la kat gambar tu untuk pembesaran yang baik.. hehe



4.  rujukan pautan.. apa tue??? rujukan pautan nie merupakan satu petunjuk atau rujukan untuk kita.. dengan ini kita dapat tahu orang datang blog kita dari mana??? dari GB ker??? Dari Shoutmix ker??? kan senang ada benda nie.. tak da lah kita tertanya-tanya pengunjung kita datang dari mana.... kan???? =)








5. komuniti baru... bermaksud en nuff nie dah tolong ambek kan gambar dorang secara senyap-senyap.. so kita tahu la, kot2 awek/pakwe kita yang datang kat blog kita tadi.. hehe


so..... apa lagi yang kita mahu dari en nuff nie??? tak kesian ke kat dia yang berkerja keras untuk kita..... kita sepatut nya berterima kasih kat dia.. bukan merungut atau memperkecilkan dia.. kalo takda dia, korang leh wat semua tue??? aku pon tak boleh....

yang kita semua tahu......

satu jer..........................................................





kan?????????????



bersyukur la apa yang ada atau diberikan pada kita.. jangan lah asyik merengek cam budak kecik yang nak susu......

renung-renungkan.. dan selamat beramal..... (cam kenal je ayat nie..huhu)


p/s :   kalo anda belum mendaftarkan diri sebagai ahli nuffnang.. belehlah clik disini.




7 orang gemar komen entry aku:

  1. yup..bsyukur dgn ape yg ade..

    sila sebut nama aku bkali2..hehe.. (^_^)

    ReplyDelete
  2. haha xpenah bising pasal nuff tido ke bangun ke bila nk dpt buffered ke, ape ke cause i thanked nuffnang sbb since register traffic naik :)

    i dont blog 4 money :D tp kalo ado projek ads nuff tu support2 la nuff sambil tambah duit poket sendiri hehehe

    ReplyDelete
  3. ye.. betul tu encik ZA, tp x kan lah xde sekelumit rasa nak dpt duit kot?? emm..jgn cuba tipu diri k.. berblog untuk suke2, tapi kalu dh p letak ads dlm blog, maknenye kn nak cr duit terpijak juga?? betul x??

    ini hanya pendapat sy.. x tau lah pendapat org lain kn??

    ReplyDelete
  4. betul2..stuju!. KIRE orait la dia nk bg kite duit kn, eventhough kite x buat papepun. :)

    ReplyDelete
  5. y perasan bab nuffnang ni akan tido bila xde pengunjung y dtg kt blog @ time kita dh lama xupdate blog..so, pepandai ler.. ;p

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)