HuzairieHusinBlog: My Favourite Sport

Wednesday, April 7, 2010

My Favourite Sport

ehem.... assalamualaikum......


dah lama betul aku tunggu tajuk entry yang sesuai ngan jiwa aku nie... so, berdirinya saya menaip, mana ada katil pon nak baring... dengan bangga nya akan mengstorykan kat korang sukan yang aku gila tahap gila...


sukan  pertama ( sukan paling gila)




semestinya sukan bola sepak.. yakni sukan yang paling digilai oleh kaum lelaki kat serata dunia nie... tak kesah lah walau makhluk marikh ke, pluto ke... sume gila sukan bola sepak... so, aku ada la cerita sikit mengenai bola sepak nie....


aku start menceburi arena bola penyepak nie sekitar darjah 5.. masa tue aku pantang tengok benda bulat.. tak kesah la, buah kelapa ke, buah kerem ke... asal bulat je aku kan menyepak nya... huhu.... aku penah mewakili sekolah dalam bola sepak nie... masa aku darjah 5 dan darjah 6.. aku pernah bermain sehingga tahap ke peringkat daerah... kora jauh la jugak perjalanan tue... ingat senang ke nak wakil daerah.. huhu... lupe lak.. time nie, aku wakil daerah baling, kedah.. sape org baling dorang kenal la.. sebut je nama zairie.. kompem..... kompem tak kenal nya... hahahaha.....


so, pas sekolah rendah kat kedah, aku berhijrah ke kuala lumpur.. sekolah disana.. aku join bola kat sekolah tue... yang aku ingat, masa nak selection untuk team bola tue, aku kena reject.. maybe aku main teruk sgt time tue... tp, dengan semangat yang kuat, aku pergi tengok dorang training... duduk tepi padang je.. huhu.. pastu coach yang train sekolah aku tue tanya.. nak main tak??? aku ngan pantas nya menjawab... of coz nak... hahaha... so, peluang yang diberikan, aku gunakan sebaik yang mungkin.. aku dipih untuk menyertai 22 pemain mewakili sekolah tue... sekolah aku berjaya menjadi pasukan bola sepak terkuat kat kuala lumpur.. masa final, sekolah aku kalah ngan sekolah victoria.. memang hebat sekolah tue......






sukan kedua (hampir gila)




Semenjak dua menjak nie.. aku tak tahu nape aku gila ngan sukan nie... maybe aku dah takda stamina... yelah, men bowling nie pon bukan nyer kena berlari pon... kalo ujan, kompem tak basah nya..... hehe


bercerita pasal sukan bowling nie.. dulu aku selalu follow papa aku men bowling ngan member die.. aku tengok je la.. nak pegang bola pon tak larat. (time tu la.. hehe)..... entah camna ntah, semangat ingin mengenali dan mencintai sukan bowling mula berputik... 


aku mula menceburi sukan nie lepas abes SPM.. kira enjoy ngan membe la nie... hehe... main punya main, terasa seronok jugak ... seronok nyer bila strikes... fuh..... bangga tu... owg sebelah yang men tue mesti ckp.. terer nya mamat nie.. hehe....


slalunyer aku pergi men bowling ngan ZE..... Kira mengisi masa lapang la... pernah jugak aku ngan dak ZE  nak join tournament bowling.. tapi.. memandang kan kedudukan kewangan yang masih belum kukuh, terpaksa lah simpan hasrat ku ini.. huhu....


so... cam biasa la.... pas dah men sukan nie.. mesti berpeluh kan?????


dah berpeluh kena la mandi.. baru wangi.... pas mandi,, aku kan guna kan benda alah nie... bagi gadis-gadis terpikat kat aku.. hehehe....



ha... ni lah die.. mmg wangi.. cuba lah... hehe


sekian......




 Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

3 orang gemar komen entry aku:

  1. selama aku hidup 23 tahun, hanya sekali je ak penah main bowling hahahah..mmg lor xpenat,pin tu jatuh bukan kita kena angkat...tp sakit tgn den 1st time main tuh..

    ReplyDelete
  2. bagi gadis terpikat

    kekekekekekek

    sabau jelah

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)