HuzairieHusinBlog: May 2010

Wednesday, May 26, 2010

google chrome - keseronokkan nya tidak terhingga -

salam dari zairie...

nak share ngan anda semua betapa google chrome nie lain dari yang lain.. apa yang lainnya?? baiklah sy akan memberi maklumat serba sedikit pasal google chrome nie... kalo mengikut statistik ramai pengguna akan menggunakan internet explorer sebagai main page untuk internet mereka...




disini, bukanlah sy ingin memberitahu keburukakan IE nie.. tp sebagai malumat tambahan kepada anda.. kebiasaannya, IE sering mengalami gangguan internet.. gangguan mcm mane?? gangguan dari segi popup nya... IE selalunya akan membuat new tab dengan sendirinya... bukan satu, buakan dua... mungkin berpuluh-puluh.. bergantung kepada anda memangkah butang X pada hujung atas kanan atau close group.. hehe...

berbalik kepada tajuk kita.. dengan google chrome, anda boleh memilih tema untuk page anda.. bermacam-macam tema ada.. dari tema yang ganas, sehinggalah ke tema romantik...


kalo nak download theme nie, sila click disini

apabila anda menekan button new tab, anda akan diberi pilihan sama ada membuka last page atau mostly page.. mudah bukan.. x perlu lah anda menaip ip address web site tue... gambar die cam nie ha...



senang bukan??? XD

jika anda masih belum mencuba perisian google chrome nie, anda boleh klik disini untuk mendapat softwarenya..

selamat mencuba.. ;-D



»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, May 21, 2010

:: Adakah Si Dia Meminatimu...????

salam dari zairie...






ai.. nape la sejak akhir2 nie zairie suka sgt post pasal entry cinta cintun nie.. hmmm... zairie jatuh cinta??? oh no... tak mungkin.. zairie dah ada awek da.. dia dah cukup buat zairie.. 


tp entry nie, khas wat gadis yang cun melecun kat lua sana yang single lg.. hehe... single je k.. XD


Kadangkala wanita sukar memahami tingkah laku lelaki. Kadangkala mereka takut salah erti tingkah laku sesorang lelaki kepada dirinya. Oleh itu, sekiranya anda ingin mengetahuinya, bacalah entri kali ini.





Langkah si dia cuba mendekatimu…


  • si dia membelanja anda makan @ minum…
  • si dia ingin meminjam sesuatu dr anda atau meminta bantuan anda..langkah ini membuatkn si dia berasa dekat dgn anda.
  • si dia mengajak anda menemaninya bersiar-siar & membeli belah yg mana langkah ini akn membuatkn anda menerima si dia..
  • si dia mula bertanya kn tentang keluarga anda & dlm masa yg sama si dia akan bercerita tntang keluarga nya. Topik ini secara tidak lgsg akan merapatkan lagi hubungan anda berdua kerana anda berdua sudah saling mengetahui tentang diri masing2.
  • si dia akn sentiasa bertanya khabar tentang anda..dengan ini anda tentunya akan berasa lebih disayangi..
  • si dia akan memberikan anda hadiah istimewa. Ini menandakan si dia ingin melanjutkan hubungan yang lebih dr seorang rakan.
  • si dia mula melayan anda seperti anda kekasihnya. Setiap kata-katanya juga adalah kata sayang & cinta..

Teruskan hubungan dengan si dia jika…


  • si dia x tergopoh gapah utk menjalinkn hubungan dgn anda secara serius di mana si dia akan mendekati anda dengan sabar & x tergopoh gapah.
  • si dia sering mengambil berat tentang anda termasuklah tentang kesihatan,makan,minum & setiap apa yg anda lakukan.
  • si dia sentiasa membantu anda tidah kira apa jua pertolongan yg anda perlukan.
  • si dia x berkira walaupun anda & dia bru berkenalan, si dia tidak kisah membelanjakan wangnya untuk anda.
  • si dia sentiasa ingin menggembirakan anda dan tidak akan membebankan anda dengan masalah-masalahnya. Si dia ingin sentiasa bersama anda dengan memberikan kenangan yang indah.
  • si dia tidak berahsia tentang pengenalan dirinya,tempat tinggal & nombor telefon agar hubungan anda & si dia tidak berakhir di situ shaja.
  • si dia berterus terang tentang status nya sama asa si dia pernah ada teman istimewa @ si dia sememangnya single.Si dia juga tidak kisah anda membaca sms @ membantunya menjawab panggilan telefon menandakan katanya adalah benar.
  • apabila ada masa terluang,dia pasti akan menghubungi anda & memberitahu anda tentang aktiviti nya.

Hati2 dengan si dia jika…


  • si dia terlalu cepat memberitahu anda bahawa si dia ingin menjalinkan hubungan serius dengan anda. Misalnya baru 3 hari sudah bercakap soal cinta & sayang.. Nampk mcm penipu je kn…?
  • mulut kata sayang & cinta tetapi tidak pernah mengambil berat soal anda malah bersikap mementingkan diri pula.
  • ada sahaja alasannya apabila anda meminta pertolongan. Sekiranya dia menolong skalipun hanya lah buat secara ala kadar sahaja untuk mengambil hati anda.
  • agak berkira sedikit dalam soal kewangan. Wlaupun masing2 telahbekerja namun apabila keluar makan bersama, hari ini si dia belanja anda namu, dia mula mengharapkan anda pula membelanja nya keesokan harinya..
  • si dia mengajak anda melakukan perkara yang si dia suka sahaja tanpa mempedulikan anda suka atau tidak apa yang dilakukannya.Jika anda tidak menyukai aktiviti yang akan dilakukan bersamanya,si dia tetap memaksa anda mengikutnya.
  • si dia cuba mengelak jika ditanya tentang alamat rumah dan hanya memberitahu secara umum sahaja. Begitu juga sekiranaya anda mahu tahu nombor telefon rumah & nombor telefon nya yg lain untuk dihubungi, si dia sama sekali tidak akan memberinya. Jika ikhlas, mengapa perlu berselindung..?
  • si dia tidak pernah menceritakan tentang status dirinya. Apabila ditanya si dia akan berkata ” saya mana ada gf..siapalah yang hendakkan saya”. Tetapi telefonnya tidak pernah berhenti dr menerima panggilan @ sms. Si dia akan merampas telefon cepat2 jika anda cuba membantunya menjawab panggilan telefon @ membaca sms.Selepas itu,setiap kali bersama anda,telefonnya akan dimatikan.. Faham2 je la…
  • si dia jarang menghubungi anda apabila tidak bersama anda dan memberi alasan sibuk untuk tidak keluar bersama anda.


SEMOGA BERJAYA ;-)




sumber : majalah remaja
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, May 13, 2010

:: Kepada Wanita Disana.. Tips Untuk Pikat Lelaki

salam dari zairie..


tips ini khas untuk perempuan cara-cara bagaimana untuk pikat lelaki. Tetapi ianya tips untuk yang belum berpasangan. Yang sudah berpasangan tu, janganlah cuba memikat orang lain kerana akan hancur leburlah hati pasangan anda itu andai dia tahu anda membuat dirinya sedemikian. Ok? Semoga berjaya! :)


.............................................................................................................




Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.








.............................................................................................................




Pandai memasak adalah ciri2 utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.




............................................................................................................

Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.




.................................................................................................................................................................

Jujur dan sentiasa merendah diri.



..........................................................................................................

Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.



.............................................................................................................

Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.


~ terang tak lampu pakcik nie.. hehe ~


.............................................................................................................


Mempunyai tingkah laku yang baik dan berlemah lembut.



~ bro.. tak reti nak bersopan ke.. suka2 je langgar..~

...................................................................................................................................................................

Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.



....................................................................................................................................................................

Jangan terlalu mengokong.



~ sama la mengokong ngan kingkong.. XD~

.............................................................................................................................................................

Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan




......................................................................................................................................................




GUD LUCK..... XD

....................................................................................................................................................................

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, May 4, 2010

:: kesibukan mengubah segala-galanya



sorry kat anda semua.. wat masa nie.. memang tak sempat nak lawat blog korang.. apa lg nak baca post korang yang best tue.. terlalu sibuk ngan asg.. pastu dah ngan exam lg... pas nie.. dah cuti.. satu ari la aku melayan blog nie... aku nak baca sume entry korang..XD..

p/s : nie pun curi masa asg.. hehe...
      nak sambung study balik..XD.. lagi satu.. yang bg link untuk di masukkan lam list blogger kami tue.. kan saya masukkan nanti ye.. harap maklum.. segala kesulitan amatlah dikesali.. ;-D
»»  BACA SELANJUTNYA...