HuzairieHusinBlog: June 2010

Wednesday, June 30, 2010

::MY FRIENDS 2 U VERSI MALAYSIA

Salam dari zairie...

kali ini zairie nak gosip-gosip sikit dengan bloggers semua... pasal my freind 2 u.... korang pernah dengar pasal benda nie???? zairie baru je dapat tahu... hmm... ketinggalan betul... =)



tak kesah la ketinggalan ke tak, yang penting zairie nak bagi tahu gak..ahaks.. ok... my freinds 2 u nie merupakan satu laman web sosial.. sama seperti myspace, facebook, tagged, dan lain-lain lagi.. apa keistemewaannya web site nie, ia merupakan satu laman web sosial yang dicipta oleh Malaysia sendiri taw... hebat jugak rakyat malaysia nie... huhu...

tapi apa yang kurang menarik nya disini, ia sama seperti facebook... just ada la tukar-tukar sikit.. kita tidak berapa nampak kelainan nya.... baik dari segi wall, comment, segalanya hampir sama dengan facebook...


lebih kurang begini la rupanya.. =)


hmm.... zairie nak cerita banyak-banyak pun, korang dah tahu dah semua function dia... apa yang harus korang buat, kita sign up la.. sokong apa yang dilakukan oleh rakyat malaysia... kalau kita tak sokong siapa lagi nak sokong??? oerang nepal???? lagi a... huhu...

ok lah... kalau korang  berminat, korang leh click disini untuk sign up....

jgn lupa add zairie k... =)

salam... 


»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, June 29, 2010

::APABILA MENJADI PEMERHATI GENG BLOGGER

Salam dari zairie....


tiada apa nak di cerita kan pada hari yang baik nie... cuma satu je... aku tak dapat masuk GB...!!!!!! Tak tahu kenapa.... pagi tadi ok.. dapat la godek2 kejap GB nie...... hmmm



hmm.... tak tahu nak cakap apa... nak kata admin tengah edit ke, apa ke, member GB yang lain dapat connect... bila dah tekan button masuk tu, dia keluar benda nie...


pendaftaran.. nama pengguna.... dah try buat banyak kali... hasil nya tetap sama... sementara tak dapat masuk nie, saya akan buat aktiviti saya macam biasa.. berblogwalking, komen entry blogger yang lain...

p/s : harap dapat masuk nanti... amin....
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, June 28, 2010

::APABILA YAHUDI MULA MEMPERBODOHKAN KITA

Salam dari zairie....

terkejut dengan apa yang dilihat, dibaca dan bermacam di lagi lah.. tadi berblogwalking.. singgah sebentar bukan bersama kitkat tetapi singgah di blog sahabat kita... saudara aliffnasir...

baiklah.. sebelum nie anda semua mesti pernah terbaca kan apa-apa artikel yang berunsurkan menjatuhkan islam??? misalnya seperti crocs yang ada kalimah allah... tapi kali ini, bukan pasal barang ker, pasal lambang itu ker, lambang ini ker, tapi pasal blog kita.... kenapa dengan blog kita?????

ok.... pernah tak korang tersalah tekan ke url blog korang???? agak terkejut jugak apabila saya  telah menukar url saya

http://zairiedinzly.blogspot.com

to

http://zairiedinzly.logspot.com


hmmm... anda semua perasaan tak apa yang lain nya disini???? ye.. benar tu... di blogspot yang kita selalu guna kan tidak ada huruf "b"....!!!!!!!

percaya atau tidak...... percaya lah...... =)

apabila anda tekan url yang logspot tu.... ini lah jadi nya.....






ha......... inilah website yang kua... 



tak kita apa pon url... janji die mesti dot logspot dot com...... comfirm keluar website ini... kalau anda semua baca petikan ayat ini, memang sah ia merupakan satu dahwah untuk menyebarkan agama kristian ni...

renung-renungkan .. dan selamat beramal... =)


p/s : sebarkan kepada mereka di luar sana... benda yang baik elok lah kita beritahu kepada semua bloggers islam di luar sana.. walau pun kita sudah tahu perkara ni, percayalah, diluar sana ramai yang masih tidak tahu lagi.... waallhuallam....

p/s: kenapa ayat aku skema sgt ni... adoi..... =)


»»  BACA SELANJUTNYA...

::GERMANY MEMANG TERBAIK

Salam dari zairie....

ok... tepuk tangan semua kerana pasukan kita berjaya memalukan england dengan jaringan 4-1... teruk england kene belasah.. tepuk tangan juga kepada england kerana telah bermain dengan baik dan menunjukan semagat kesukanan yang tinggi...

hip hip horreeyyy....!!!!!!!



tengok tadi memang dua-dua team main bagus dan saling menyerand... tapi sayang la time lampard nyer rembat tu, tengok bola memang da masuk.. reff x nampak la tu.. habis la... kontroversi la....

ok la...

gol2 jerman di jaringkan oleh:

klose (20")
podolsi (32")
mueller (67",70")

gol england dijaringkan oleh:

upson (37")

p/s : papepon taniah kepada germany kerana berjaya ke 8 kelompok terbaik piala dunia....



BRAVO....!!!!!!!!!!
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, June 27, 2010

:: GERMANY VS ENGLAND - IBARAT FINAL - PART 2

salam dari zairie...

seperti yang kita ketahui 16 pasukan sudah pun kita ketahui yang layak untuk ke pusingan kedua.. pusingan kalah mati... tadi baru saja perlawanan pertama dalam kalah mati ini dimana uruguay telah berjaya meletakan dirinya di dalam 8 kelompok negara terbaik.. dan pada malam ini, satu lagi pertembungan yang hebat antara england dan juga england....





ENGLAND




England sebuah negara di bawah bimbingan Fabio Capello berada dalam satu kumpulan bersama-sama dengan USA,Slovenia dan Algeria... pada awal perlawanan, england hanya mampu seri usa 1-1.. englan terus tertekan apabila perlawanan kedua mereka juga sering dengan Algeria dan kali ini lebih parah apabila seri tanpa jaringan 0-0... england yang tertekan berdepan dengan Slovenia dengan misi perlu menang untuk melayakkan diri ke 16 kelompok terbaik.. memang nasib menyelebelahi englang apabila berjawa menewaskan Slovenia dengan jaringan 1-0.... dan kali ini, england berdepan tugas berat apabila berdepan dengan negara pilihan dunia Jerman pada hari ini.


BARISAN KEMUNGKINAN ENGLAND




PENJAGA GOL - DAVID JAMES

PERTAHANAN - JOHNSON, COLE, TERRY DAN DOWNSON

TENGAH - GERRARD, LENNON, LAMPARD DAN WRIHT-PHILLIPS

PENYERANG - ROONEY DAN DEFOE/HESKEY




GERMANY



jerman merupakan negara pilihan dunia.. tetapi corak permainannya sedikit hambar pada permulaan perlawanan pertamanya.. german juara kumpulan bersama-sama dengan Ghana, Austaralia dan Serbia.. german menang dua kali dan kalah sekali kepada ghana dengan 0-1.. pada perlawanan ini, penyerang german, klose dilayangkan kad merah dan terpaksa bermain dengan 10 orang..
german mengutip 3 mata apabila bertemu dengan Ghana dengan kemenangan tipis 1-0.. jerman membelasah Australia 4-0 hasil jaringan podolski, cacau, klose dan mueller... dan kini jerman berdepan england pada perlawanan kedua kalah mati..


BARISAN KEMUNGKINAN GERMANY





PENJAGA GOL - MANUEL NEUER

PERTAHANAN - FRIEDRICH, MERTESACKER, LAHM & TASCI

TENGAH - JANSEN, OEZIL, MUELLER & KHEDIRA

PENYERANG - KLOSE & PODOLSKI/CACAU




VENUE : FREE STATE STADIUM - MANGAUNG
TIME : 10 PM (WAKTU MALAYSIA)
LIVE : TV1, ESPN, ASTRO ARENA




cantik tak stadium die??? =)

p/s : jgn lupa tgk k.. =)

»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, June 26, 2010

::TUKAR NAMA ANDA KE NAMA BRAZIL

Salam dari zairie...

ok... demam fifa nie belum habis la... selagi belum final, selagi tu la aku nak cakap pasal bola, tido bola, makan pun bola jugak... hehe...

korang pernak bygkan tak jikan korang bermain untuk brazil???? bayangkan lah..... hehe... agaknya camne la nama korang yer??? hehe.. mesti pelik kan??? hehe....






tadi aku jalan2 kat tranungkite nie... saja baca2 forum yang ada kat sana.. ada yang negatif.. ada yang positif.. yang positif kita ambil a... yang posotif kita wat bodo je k... hehe.. masa dok sedap2 bc forum kat sana.. tertarik ngan satu thread nie... nama anda dalam negara brazil....
apa lg... aku pon terai la.... ok... nama aku huzairie husin... skali aku tukar nama aku... ambek ko... dah macam ape ntah...

"HUZAIRIA"..... hahaha.....





itu tak pelik lg... aku pon cube la nama kawan2 aku... kah kah kah.... macam2.. pelik sungguh aku menyebutnya.... hehe...

kalo korang berhajat nak tukar nama korang leh clik disini .......


ok lah... korang cuba lah untuk nama awek korang tue... semoga berjaya... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

::PUSAT BOWLING MID VALLEY - 3 SEBAB TAK PERLU PERGI -

salam dari zairie...




tertarik dengan satu tempat bowling yang terletak dalam pusat membeli belah yang popular kat malaysia nie.. kat mana lagi kalo bukan Mid Valley... apa yang menarik nya pusat bowling kat sini sampai saya membuat entry pasal nie???? senang je.. pusat bowling yang gelap gelita.. kegelapan tanpa cahaya ... hehehe...

siapa yang selalu pergi kat kat mid valley memang la dah lali dengan situasi begini.. bagaimana jika yang datang tu dari south africa?? mesti dorang pelik... takda elektrik ke tempat nie... hmmm.. nie mesti jimat kos nie... patot la kaya... hehe...


sebab pertama tak perlu pergi :

sapa yang kali pertama pergi memang terkejut.... gelap... kalau siapa yang berkuarga trigin nak pergi main boling kat sini baik tak payah pergi... bukan ape.. nanti kalo anak die hilang jenuh nak cari.. teraba-raba... silap raba kena lempang la... oooppppzzzz...... hehehe....



gelap kan??? apa yang korang nampak??? hehe




sebab ke-2 tak perlu pergi :

ok... barang siapa yang slalu datang mid valley nie ngan awek yang cun melecun baik tak perlu pergi men bowling... baik gi tengok wayang ke.. karoke ke.. makan2 ke... wat la apa yang patot.. huhu.. bayangkan la... camne kalo boyfren die dok asyik pegang tangan awek die, pastu lepas tangan jap.... kata nya nak ikat tali kasut.. hehe... pastu pegang balik tangan awek die... ok la.. romantik dan sayang pada awek die... persoalannya, camne kalo boyfren die tersilap pegang tangan awek orang lain... dah la silap pegang tangan... pastu awek yang tu cun habis la... kira cair la... hehe... hm.. tak pasal2 clash or gaduh besar lak nanti... hahaha....







sebab ke-3 tak perlu pergi :

yang sebab nie untuk khas yang pakar men bowling... ok.. korang men kat ampang superbowl ke, wangsa walk ke mana2 je la... slalu men tempat cerah.. tempat yang pasang sportlight la.. terang habis la... hehe... pastu, membe ajak men kat mid la... ajak nak fight la tu... ok deal... trima.. kul 10 pg kat mid... dengan bangga nya tarik beg bowling masuk ke dalam tempat bowling... pakai kasut.... nak baling da nie... satu hal pulak.... kawan tu la rabun.. x nampak... aduh... leh kalah nie... malu nie.. hehe...asal baling je, ke longkang... baling je longkang... longkang pon dah bosan da... huhu.... so, kalo korang perasaan kat mid nie, kurang pengajur wat tourment.. coz takot xde feedback...



bang.. nampak ke pin tue... =)




Ok lah... siapa yang teringin nak datang melawat pusat bowling nie dan shoping2 kat mid valley nie, ley la kaji peta nie.. hehe...



tak nampak??? buat la bg nampak.. =)


ok lah... mungkin nie salah satu keistimewaan pusat boling kat mid valley nie... tarikan die... tanpa cahaya.. sekali tengok dah macam disko pon ada juga... hehe.... selamat berjalan2... cuti2 malaysia... hehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, June 25, 2010

:BRAZIL VS PORTUGAL -IBARAT FINAL- PART 1

Salam dari zairie..



malam ini satu lagi perlawanan tumpuan FIFA piala dunia antara juara dunia 5 kali brazil dengan tak pernah juara dunia lagi portugal... =)


xxxxxxxxxxxxxxxxx


BRAZIL







brazil yang sebelum nie beraksi sangat cemerlang dengan memenagi 2 kali perlawanan dengan korea 2-1 dan juga ivory cost 3-1.. persoalan nya mampukan squad bimbingan dunga nie memenangi perlawanan terakhir sebelum ke pusingan seterusnya... untuk pengetahuan anda, brazil merupakan salah satu pasukan yang dah kompem layak ke 16 pasukan terbaik... =)


apa yang pasti en. dunga nie sudah pasti akan menurun kan barisan pemain yang berkaliber yang boleh membawa kemenangan kepada pasukan brazil ni..

barisan kemukinan brazil pada malam nie....


penjaga gol - julio cesar

pertahanan - maicon, dani alves, lucio dan michel bastos

tengah - felipe melo, elano,giberto silva dan julio baptista

penyerang - luis fabiano, robinho


xxxxxxxxxxxxxx


PORTUGAL



Portugal merupakan antara pasukan pilihan dunia pada piala dunia tahun ini. pada perlawanan pertama portugal, negara ini gagal memenangi perlawanan dan hanya sekadar seri 0-0 dengan ivory cost.. perlawanan kedua portugal menentang korea DPR.. dalam perlawanan ini, portugal telah membelasah negara dari asia ini dengan jaringan 7-0 merupakan jaringan terbesar dalam sejarah piala dunia ini..
portugal masih belum mampu tersentum kerana setakat ini portugal hanya perolehi 4 mata.. ivory cost pula 1 mata dan akan bertemu dengan korea DPR.. jika portugal tewas kepada brazil dan ivory menang besar dengan korea, maka mata mereka akan sama dan keputusan dilihat dari jaringan gol...

barisan kemungkinan portugal :

penjaga gol - eduardo

pertahanan - bruno alves, paulo ferreira,ricardo cavalho dan rolando

tengah - pedro mendes, deco, miquel

penyerang - ronaldo, simao dan liedson


venue : durban stadium
time : 10 p.m (waktu malaysia)


p/s : dah rase macam penulis surat khabar lak.. hehe... papepon.. jgn lupe tgk k... kite tgk sape yg menang... game fight nie... =)

sekian...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, June 24, 2010

::BUANG VIRUS GUNA RUN

salam dari zairie...




dah lama tak  zairie tak buat post pasal tutorial nie.. ok... firstly zairie nak tanya ngan korang sume.. mcmmane kalo antivirus korang dah out of date??? tambah lak camne kalo pen drive korang ade virus???? so.. jgn rusing jgn gusar.. meh duduk rapat2.. sy akan bg tahu kat korang sume cara nya... ilmu yang baik elok lah di sampaikan kpd semua an???

ok... mula2 cucuk pendrive korang kat port usb... die akan kuar kat auto play kan??? so.. jgn tekan auto play tue.. tersangat lah berbahaya kepada pc dan kesihatan anda...

tekan my komputer....and kat window korang ade kuar benda camnie....



so.. korang perasaan tak apa yang lain dari yang lain kat situ??? ya... betul tue... korang nyer drive f bentuk folder... untuk pengetahuan korang dan diri sy nie... kalo bentuk macam tue kompem 100 kali pendrive tue ada virus...

Pendrive yang ada virus, dia kan kua mcm nie....



cam ne nak buang nie???? antivirus dah out of date... aduh....


ok.... apa yang perlu korang buat, korang click kat start dan pergi kat run tue.... click jgn tak click...  hehe..
ok dah kua run... taip " CMD "




Then.. tekan ok... dia akan keluar benda alah itam nie..




dah kuar camnie korang taip drive pendrive korang tue berada kat drive mana??? contohyer di laptop sy dia berada di drive f:  kalo die berada di j ke m ke n ke... juz follow je... ok.... contohnyer seperti gambar diatas... dah tulis.. tekan enter... die akan kuar  F:/> kan???

next step:

step nie yang paling penting... step nak kenal pasti virus tu.. ok... apa yang perlu korang buat, pada benda itam tu korang tulis dir/w/o/a/p

kalo kefahaman leh tgk gambar nie...



dah taip korang tekan la enter tue... step pasni memerlukan pemerhatian yang teliti... apa yang perlu dibuat.. korang kena kenal pasti fail yang ada pada pendrive tue....



sume tue data-data yang ada pada pendrive sy.. banyak kan??? so macam mane nak kenal atau berkenalan ngan virus nie??? ko check satu2.. yang dalam inbracket tu xde pape.. so tak perlu risau.. tu fail ayng ade  dalam folder... ok... contoh yang sy dapat kenal pasti ia bukan fail sy adalah seperti autorun.inf

misal nya seperti ini...




nampak???? autorun.inf merupakan salah satu virus yang anti virus tak dapat kesan... biasa nya antivirus akan skip saja fail autorun nie....

so.. macam mane nak buang??? ok... mari kita lihat sama2 k.. =)

apa yang perlu dilakukan, korang taip perkataan nie k...

attrib -h -r -s -a *.*

seperti dalam gambar nie...


ok... nak buang korang taip 

del autorun.inf



mudah kan??? dah buang  pun virus nie.. hehe... ok.. step yang sama dilaku kan untuk fail yang anda rasa itu bukan fail anda seperti saya terangkan sebelum ni... =)

selepas itu.. pangkah window nie.. cabut pendrive dan masuk kan kembali... korang akan nampak perbezaan nya...




nampak kan??? drive F: tidak lagi berbentuk folder...

ini bermakna pendrive korang sudah suci dalam debu virus nie.. hehe...


TAPI INGAT!!!! CARA INI DILAKUKAN SEBELUM SCAN NGAN ANTIVIRUS


SELAMAT MENCUBA ....  =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, June 21, 2010

GEMPAR!!!! Perobohan Tembok Penjara Pudu

salam dari zairie....







itulah yang saya dengar kat tv td.. kat parlimen pun sudah dibahaskan... bahas kan pasal apa??? pasal perobohan tembok penjara pudu.... korang mesti tahu kan dimana letaknya lokasi penjara pudu nie kan??? bagi yang belum tahu dimana letaknya penjara yang terkenal nie, ia terletak di tengah2 bandar raya kuala lumpur... dekat dengan jalan pudu... paling senang faham dekat dengan times square... korang duduk atas bumbung times square nie, nampak la penjara nie.. kalo tak nampak... masyaallah.. pendek umur... hehe...

berbalik kepada tajuk asal kita....




penjara pudu dulunya dikenali sebagai pudu goal yang dibina pada tahun 1891 dan siap sepenuhnya pada tahun 1895... tembok penjara ini dibina daripada batu bata yang dilepa daripada simen yang diimport daripada negeri koloni british.









kini....... penjara pudu ini sudah menjangkau lebih kurang 100 tahun.. lama kan???? dengar nya penjara dan tembok ini dirobohkan untuk kerja pelebaran dan laluan bawah tanah jalan pudu dilakukan bermula 21 hingga 24 jun ini...








manakala, kerja pembinaan akan dilakukan bermula dari jan 10 pagi hingga jam 5 pagi.. waktu manusia tengah bermimpi indah...


namun.....



kerja-kerja perobohan penjara ini menimbulkan pelbagai reaksi daripada masyarat... pada pendapat saya, pihak kerajaan terlalu mengambil keputusan yang terburu-buru dalam membuat keputusan.. bangunan yang sudah menjangkau 100 tahun ini merupakan salah satu bangunan bersejarah dalam malaysia nie...



pada pendapat saya juga, kita pun tahu yang jalan disitu dah tentu sesak teruk.. cubalah kita bayangkan bagaimana jika kerja perobohan dilakukan???? pasti kawasan itu akan bertambah sesak daripada biasa... sudah pasti ada cara lain yang boleh diguna pakai selain merobokan bangunan yang mempunyai nilai sentimental nyer yang tersendiri....




terpulang lah kepada pihak kerajaan untuk menentukan baik buruk untuk memajukan negara nie... jangan sampai bangunan itu dirobokan separuh cukuplah... terus cacat pemandangan ibu kota cinta itu...





p/s : habis la... hantu2 kat KL mula berkeliaran... so, jangan pergi bukit bintang kerana banyak hantu2 yang berkeliaran.. baik hantu negro mahupun bukan negro... hehehe... salam....



»»  BACA SELANJUTNYA...

Cik Epal Tak Invite Aku???

salam dari zairie...



sedeh + pilu + kecewa = hampeh......



itulah apa yang dapat aku katakan pada ketika ini.. huhu.. bukan pasal putus cinta ke, tayar basikal bocor ke ape ke... ini berkenaan dengan blogger yang popular... sape lagi kalau bukan gadis yang menggelarkan diri nya cik epal.



baru la aku semagat nak bukak blog cik epal nie... mane taw ade cerita pasal die ke.. pasal isu semasa ke... semagat nie... bile bukak je..... hampeh....



nie yang keluar nya.......



klik gamabr untuk lebik hebat =)
kecewa nya aku... "THIS BLOG IS OPEN TO INVITED READERS ONLY"
walaupun aku tak selalu komen blog die.. tp setiap entry die aku baca... seronok baca blog die.. gaya penulisan die menarik minat aku untuk terus membace....
tp sekarang tidak lagi.. aku terpaksa membawa diri bersama hati yang luka berdarah.. huhu....
pasni aku kene delete la nama cik epal lam bloglist aku... wat pe simpan lg dah.. bukan leh bukak pon blog die.... sadis sungguh....
p/s : kepada korang yang bertuah tu yang di invited oleh cik epal tue.. cerita2 la sikit... gosip2 terkini cik epal... hehehe.....
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, June 9, 2010

tahukah anda??? ~ sembang world cup 2010 ~

salam dari zairie

bahang piala dunia semakin terasa kat telinga kita.. kiri kanan atas bawah depan belakang, sumenyer bola... makan bola, tidur bola, mandi bola.. oh ho... huhu...



TAPI TAHUKAH ANDA????

Hanya tujuh negara sudah memenagi Piala dunia sejak diperkenalkan dan semua tujuh pasukan itu akan beraksi di Afrika Selatan bulan ini..



BRAZIL

5 KALI JUARA



ITALI 

4 KALI JUARA




GERMANY (PASUKAN PILIHAN ZAIRI.. HEHE)

3 KALI JUARA






ARGENTINA 

2 KALI JUARA



URUGUAY

2 KALI JUARA




ENGLAND

1 KALI JUARA




FRANCE

1 KALI JUARA



JUARA PIALA DUNIA

  • 1930 – Uruguay*
  • 1934 – Italia*
  • 1938 – Italias
  • 1950 – Uruguay
  • 1954 – Jerman
  • 1958 – Brazil
  • 1962 – Brazil
  • 1966 – Inggris*
  • 1970 – Brazil
  • 1974 – Jerman Barat*
  • 1978 – Argentina
  • 1982 – Italia
  • 1986 – Argentina*
  • 1990 – Jerman
  • 1994 – Brazil
  • 1998 – Prancis*
  • 2002 – Brazil
  • 2006 – Italia

TANDA * MERUPAKAN TUAN RUMAH PIALA DUNIA


SO.... negara mana yang mana yang bakal bawak balik piala nie???????






JUZ WAIT N SEE =)

»»  BACA SELANJUTNYA...