HuzairieHusinBlog: BARU ZAIRIE TAHU SPONGEBOB PUN ADA " SPONGEPEDIA "

Friday, July 23, 2010

BARU ZAIRIE TAHU SPONGEBOB PUN ADA " SPONGEPEDIA "

Salam dari zairie...


sebut je nama span kuning nie semua tahu... tanya la budak mana pun.. budak baru lahir pun kompem... kompem dia tak tahu.. haha.. ok ok... bercerita pasal spongebob ni memang tak habis.. boleh kata semua orang tengok... dengan karakter dia yang sengal tu.. patrick tu jangan cakap la dia punya sengal... dengan gelagat dia... memang tak kering gusi...




ok... kita selalu layan kartun spongebob nie kan??? tapi... kita tahu tak yang spongebob nie pun ada spongepedia jugak taw... ala... sebijik macam wikipedia la.. tapi nie versi spongebob punya la... percaya atau tidak??? percayalah... hehe





macam wikipedia kan??? hehe




benda nie  pun zairie jumpa time zairie godek-godek kat google tu... ingat benda apa la spongepedia nie... bila bukak jer... pergghhhhh.... memang tak percaya... kartun kartun cam altroman ke, dragon ball ke, dorang pun takda pedia dorang sendiri... tapi kredit habis la kat pengasas spongebob nie.. dia cuba nak bagi semua peminat tahu asal usul cerita nie... senang cerita apa yang berkaitan dengan cerita sponebob nie, semua ada... korang pandai la godek godek..






ok... dalam wiki spongebob nie, dia ada cerita sedikit perkara-perkara berikut :









  1. watak-watak utama dan sampingan

          contohnya sperti ni.. watak utama



        2.   lagu lagu spongebob


baru zairie tahu banyak jugak lagu spone bob nie.. hehe




     3.   makanan di bikini bottom








ok lah... nanti kalau cerita panjang-pajang nanti. blog zairie lak jadi wiki... hehe.. so, kalau anda semua berminat nak singgah spongepedia nie... korang boleh la click






OK... selamat melawat spongepedia.. banyak ilmu pasal spongebob nie korang akan dapat.. kalau korang tak percaya... kalau tak percaya tak leh wat pa la... hehehe...



ok... salam :D