HuzairieHusinBlog: CUSTOM SHOUTMIX EMOTION -TUTORIAL -

Thursday, July 8, 2010

CUSTOM SHOUTMIX EMOTION -TUTORIAL -

Salam dari zairie..

masih lagi dalam mod kesedihan apabila germany tewas kepada spain.. sangat kecewa.. tak cerita pasal bola dah.. merajuk...  kali ni.. zairie nak wat tutorial sikit.. berkongsi ilmu dengan rakan-rakan bloggers yang lain.. kroang sihat??? hehe :D

ok.. korang semua tahu kan betapa penting nya shoutmix dalam blog kita.. dengan adanya benda alah ni, visitor yang datang blog kita boleh tinggalkan jejak mereka.. dan dari situ juga, kita boleh singgah balik ke blog mereka... seronok kan?? :D .. kunjung mengunjung kan amalan mulia.. hehe

inilah shoutmix.. :D


ok.. untuk tips dan trick kali ni. zairie nak berkonsi sikit la cara unutk membuat custom emotion shoutmix seperti yang ada dalam shoutbox korang...

apa yang perlu korang lakukan.. hanya ikut je langkah2 dia..

1.  login ke SHOUTMIX - Yang belum mendaftar, boleh la click di link tue..

2. pilih setting

3.  klik smileys di bahagian display

4. masukkan URL dan Code Emotion yang dikehendaki.

5. klik add dan save setting.


kat bawah nie aku ada contoh emotion.. tapi yang monyet punya la.. kalau ada yang beruang nya ke, panda nya ke.. aku kan inform k.. kalau ade la.. hehe :D

MySpace          MySpace             MySpace         MySpace     MySpace

nampak menarik bukan????

berminat dengan smiley monyet2 yang comel nie.. korang boleh la click di sini...


~ SELAMAT MENCUBA ~