HuzairieHusinBlog: ::PAUL THE OCTOPUS

Tuesday, July 6, 2010

::PAUL THE OCTOPUS

salam dari zairie...

korang pernah dengar tak dengan nama PAUL THE OCTOPUS..?? Yes.. betul pun.. ahli nujum bola sepak.. adoi... nak tergelak aku dengar statement nie... hebat sotong nie.. aku pun tak tahu la apa kene ngan sotong nie.. nie aku rase time kecil dlu die suka main ngan balang nie... tu yang terbawa-bawa sampai ke besar tue.. huhu

yang aku pelik nya, orang2 mat salleh nie percaye sangat kat sotong nie... memang la sume ramalan dia tepat... tapi boleh percaye ker??? erm.. kita kan sebagai orang islam dah tahu, semua nie kurafat.. orang2 kaki judi nie kompem la percaye punye...  dah percaye kat sotong nie... huhu

apa kita kiter bersantai kejap.. kita layan je la aksi sotong nie menjalankan tugas selaku ahli nujum... bukan nujum pak belalang ye.. nujum bola sepak.. huhu....










p/s: jap...yang aku pelik nyer, naper sotong nie asyik ramal game jerman je?? ke sotong ni dari jerman?? hehe


tapi sebelum nie aku ada wat entry pasal bila gak. nak tahu, leh click di sini.. ada aku nyer komen, seorang blogger yang dikata gambar tipu.. sotong nie ramal yang gemany vs spain.. padahal sebenarnya sotong nie ramal yang game serbia vs germany.. maksud nye, ada orang yang tidak bertanggungjawab telah edit la gambar tue..



nie yang dikatakan yang tipu tue... 

tapi, hakikatnya....

kebenaran

korang kaji la.. pasti korang kan rasa sume nya sama.. baik dari segi kedudukan sotong tu, dan semua la.. yang bezanya, negara je... kan???? huhu...

maklumat lanjut, leh layan video nie...


ok lah... kita renung2kan lah.. kita anggap  nie semua sebagai hiburan saja... tak perlu ambek serius.. lantak la dorang nak wat ape pun.. yang penting, kita berpegang pada al-quran dan al-sunnah nabi s.a.w

salam.. :D