HuzairieHusinBlog: ZAIRIE LEBIH SUKA KALAU KORANG GUNA SHOUT MIX

Wednesday, July 21, 2010

ZAIRIE LEBIH SUKA KALAU KORANG GUNA SHOUT MIX

Salam dari zairie..

seronok nya berblogging hari ni.. sebab relax sikit.. tak ada benda apa nak buat.. just duduk depan laptop mengadap blog...  ok lah.. nak cerita pasal shoutmix dan cbox nie... lagi pun sebelum nie ramai jugak blogger yang buat cerita pasal box nie.. ada yang wat pasal cmix vs cbox la.. macam macam la.. kalau korang perasaan la.. hehe








entry kali nie bukan lah merujuk kepada perbandingan semata mata.. tetapi bagi zairie, zairie cuma meluahkan pendapat mengenai " kotak jerit " yang selalu ada kat blog.. leh kata hampir kesemua bloggers pakai kotak jerit nie... tapi dalam blog zairie, zairie pakai shout mix...

so, tu lah yang zairie nak cakap.. bukan lah entry ketidakpuasan hati, tetapi rasenya memang tak puas ati pun.. haha.... ok.... mula-mula biar lah zairie perkenalkan dahulu camna bentuk shout mix, dan camna bentuk shout box.....





SHOUT MIX





SHOUT BOX





Ok korang perasaan tak persamaan antara kedua dua kotak jerit nie??? ya... dua dua untuk tinggalkan jejak bloggers yang datang... tapi the problem is :

  1. shout mix.  --->   pada nama dan web site memang dah ada dah nama kita dan url blog kita
  2. shout box  ----> nama dan url korang kena isi sendiri.. memang tiada.. isi, ada la jejak



so, persoalan nya, kat situ lah yang zairie tidak puas ati nya.. leceh nak tulis benda yang sama tiap-tiap kali... letih teman nie.. huhuhu....... sebab tu la zairie suka kalo bloggers pakai shout mix nie...


ok... pasal hout mix jugak.... sebelum nie, zairie ada wat tutorial cara nak pasang atau tambah icon smiley pada kotak jerit korang... untuk melihat entry tersebut, korang leh la clik DISINI

korang leh wat atau tambah icon yang korang suka masukkan dalam kotak jerit korang... kat situ, zairie ada bagi tahu step step dia... korang follow je.. pasti boleh nya... zairie tak buat sebab zairie tak berapa gemar sangat.. hehe


ok lah... ia cuma sekadar luahan semata mata.. terpulang kepada individu tu nak wat camna pun.. shout box, shout mix, dua dua ada kelebihan... fungsi yang sama.... ok lah....



kalau korang berminat nak pakai shout mix nie, korang boleh gi ke website dia... atau korang click je DISINI
Zairie kan bawa korang terus ker web page shout mix... hehehe...

salam.. :D