HuzairieHusinBlog: APABILA LELAKI DAH BERBINCANG PASAL KAHWIN

Wednesday, August 25, 2010

APABILA LELAKI DAH BERBINCANG PASAL KAHWIN

Salam dari zairie...

apa lah zairie nie dok merepek pasal kawin nie.. ok ok.. ni bukan zairie nk yang bercerita pasal kawin kawin nie.. zairie lambat lagi.. tengah mengupul duit.. cewahh.. hehe... hari nie kalau tengok, banyak sangat kes kena tangkap basah la, tangkap kering la.. so, kalau dah kena tangkap nie, dah comfirm comfirm la kena kahwin.. persoalannya, dorang nie dah bersedia ke nak menempuhi alam perkahwinan nie.. oooo... banyak tanggungjawah yang harus di pikul oleh seorang lelaki nanti.. hehe






SEKADAR GAMBAR HIASAN



Bila dengar member member aku berdebat pasal kahwin nie, seronok lak aku dengar.. ada member aku sorang nie cakap, " kalau sekarang nak kawin, paling koman pun kena ada dalam rm 20000.... minimum tu.. "....

gila la... rm 20000 tu..!! mana aku nak cari duit banyak camtu.. pinjam Ah Long??? oh tidak sama sekali... walaupun slogan ah long " kami bukan ah long... kami cuma mahu tolong.." aku tetap tidak mahu pinjam... walaupun seposen... ada ke orang nak bagi pinjam seposen?? hehehe

bila fikir balik, memang tak cukup pun rm20000 tu... mana lagi duit tunang la.. merisik la.. belanja belah perempuan la... fuh... leh  botak kepala walaupun dah memang botak dah... hantaran tak mahu yang up town ke, down town ke... nak yang branded nyer... gucci la, itu la.. ini lah... yang sale tak mahu... barang reject kata nya... huhu....

kalau pasal tunang lak, yang lelaki dok fikir cincin tunang... nak yang ada batu la.. batu apa aku tahu la.. sebab aku tak pernah pakai cincin.. hehe.. batu kapur kot.. ooppss..... pasal tunang nie gak, pihak perempuan better bagi la kat geng lelaki nie hantaran yang tidak membebankan... nie tidak.. satu serba hangus... memang hangus la laki tu.. dah tak nampak apa dah.. 


nie belum masuk lepas dah kawin.. tak nak lepak rumah mak... mesti nak duduk rumah sendiri.. fuh.. duit lagi.... nak cari rumah sewa la, barang- barang dapur, perkakas rumah, katil la.. itu la, ini la.. malam malam tak kan nak tido atas lantai lak?? huhu.....


kalau dok bercerita pasal kahwin nie memang tak kan habis nya.. belum cerita pasal bab raya lai... yang nie, nanti nanti la kita cerita... bab 2 lak.. hehe...

ok lah... kalau nak kahwin tu, pastikan lah dah betul betul ready baru la fikir.. =)




camnilah seronoknya kahwin.. sekadar gambar hiasan




assalamualaikum...