HuzairieHusinBlog: MELAYU BABI | BUKTI 1 MALAYSIA GAGAL

Wednesday, August 18, 2010

MELAYU BABI | BUKTI 1 MALAYSIA GAGAL

Salam dari zairie

entah lah... tak tahu nak cakap ape lagi dah.. ingat kan kita kat malaysia nie dah ok dah dari segi perpaduan dengan semua kaum.. rupa rupanya, indah khabar dari rupa.. banyak yang kita masih tak tahu lagi... baca tajuk entry pun dah rasa nak marah + bengang + kecewa = ???
persoalannya, 1 malaysia yang dibawa oleh perdana menteri kita adakah sudah gagal??? waallahuallah.... ingat kan sekali lagi, ini bukan entry politik kita.. ini entry luahan perasaan sahaja..





kalau nak hitung, memang boleh sangat lah.. berapa hari lagi jer kita nak merdeka.. bukan setahun, 10 tahun, 20 tahun.... tapi dah 53 tahun kita merdeka!!!! sepatutnya dah sampai ke tahap nie, dah tiada dah isu perkauman antara kita.. hmmm...


berbalik kepada tajuk asal "MELAYU BABI | BUKTI 1 MALAYSIA GAGAL".. biasa la, bila dunia dihujung jari kita, memang bermacam-macam kita nak search kat google tue.. tadi masa ngah sedap layan facebook nie, teringgin la pulak nak cari pasal melayu nie... tapi bila search je.... nie yang keluar..... "MELAYU BABI! "...  dorang cakap kita babi.... sabar je la aku... tapi nak wat camne.. tak kan nak memberontak lak.. kan jadi cam 13 mei lak.. huhuhuhu...



ambek ko.. large size punya aku letak



fuhhh.... memang la tak tahan... dia letak gambar babi lak tue.. kalau dia letak gambar kucing ke, mengkarong ke, tenuk ke, kurang la sikit marah nyer... nie dah la die letak haiwan yang samak lak tu.. heiii......... 


masalah nyer sekarang kenapa orang melayu yang jadi sasaran?? kenapa tak orang india ke, orang asli ke, orang-orang ke... mengapa perlu orang melayu??? sebenarnya benyak lagi page yang buat pasal nie, nie zairie ambek salah satu.. kang banyak banyak nanti lain lak jadinyer...


nak komen banyak pun dah malas rasa nyer... rasa nyer ada orang yang lebih bertanggungjawab menanggani isu nie... kita sebagai rakyat, hanya mampu meluahkan pendapat sahaja... kes ini kalau dibiarkan, memang akan jadi lebih parah suatu hari nanti.. kalau tak percaya, tengok lah....







1 Malaysia.. pendapat korang adakah ia gagal dengan isu macam nie??? rasanya dah bermacam-macam pihak kerajaan buat untuk menyatukan kaum di Malaysia nie....

"tepuk dada tanya selera..."

assalamualaikum..