HuzairieHusinBlog: 3 TIPS MENDAPATKAN TRAFFIC MANTAP

Monday, September 27, 2010

3 TIPS MENDAPATKAN TRAFFIC MANTAP

salam dari zairie...


kalau sebut pasal trafic, mesti korang terbayang uniqe visitor blog kan..??? salah tu.. sebenarnya aku terbayangkan polis trafik tu.. hahaha... betul la... uniqe visitor... siapa tak nak kan sehari blog dia cecah 200 to 300 uniqe visitor... bagi aku banyak tu.. ingat senang ke 300 orang nak bukak blog kita nie.. susah wooo... hehe... so, apa rahsia nya....??? ala... nama pun rahsia.. mana boleh bagi tahu... so, kita terpaksa la tukar topik lain.. hehe... gurau je.. jangan marah yer.. :)


sesak nyer... memang mantap trafic nie. hehe

kan best kalau blog aku sesak cam tu.. nie cuma sesak sementara je.. pastu memanjang lancar.. huhu.. jadi kalau nak bagi sesak apa tips dia..?? baiklah.. aku nie takda la banyak sangat nak dikongsi kan dengan korang.. apa yang boleh aku kongsi, aku kongsi.. sharing is caring kan... ??  :)

untuk mendapatkan trafic yang mantap bukan lah suatu kerja yang senang, ia perlu usaha yang lebih... tapi untuk blog kita, kita sanggup buat apa je kan?? ingat lah.. orang yang rajin berusaha, pasti berjaya.. betul tak..??




gambar diatas sekadar berkongsi.. tiada niat lain.. yang tu adalah lah statistik blog aku.. bila?? biar lah rahsia.. tak penting pun.. yang penting, tips tu.. hehehe...


TIPS 1 (BLOGWALKING)

nie merupakan asas untuk tarik blogger lain datang blog kita.. kita merayap blog kawan kawan hingga sesat sampai tak jumpa jalan pulang.. tinggalkan jejak di shout box mereka... bertanya khabar.. dah makan ke belum.. dan dengan meninggalkan link korang dekat shoutbox, pasti tuan blog or penggunjung blog tu akan singgah blog korang... 





TIPS KE-2 (KOMEN)


Kita kalau dah singgah blog kawan kawan tu, apa salahnya komen jap entry beliau.. penat dia karang panjang panjang... at least kalau korang komen, ada la respond dari dari pembaca dan penulis.. baru la best berblog.. ilmu dapat, member dapat.. duit??? no komen.. hehhe...
sebenarnya aku nak kasi link nie kat korang semua.. khas untuk pembaca blog zairie.. tiada terdapat di mana mana.. limited edition punya.. hehehe... ok... sila beri kan perhatian sepenuhya ok.. cam cikgu lak.. hehe


lepas korang komen panjang lebar sampai cecah lantai, letak la link nie untuk mempromosikan entry terbaru korang.. 


nie adalah contoh yang aku buat.. boleh la buat sebagai rujukan..


<a href="URL ANDA"> TEXT PERWAKILAN URL </a>



Mudah bukan?? kalau korang buat macam tu, orang tahu la apa entry terbaru anda... :)


<a href="http://innit.nuffnang.com/redirect/285342"> IKLAN NUFFNANG MAIN SOROK SOROK DENGAN AKU  </a>






TIPS KE-3 (BUAT ENTRY YANG PANAS)


Entry panas yang aku maksud kan bukan lah merujuk kepada cerita yang tak senonoh k.. korang nie.. fikir bukan bukan je .. hehe... entry yang panas maksud nya keyword yang orang selalu cari or search kat google...
contoh :




  1. kes pembunuhan Dato sosilawati lawiya
  2. jadual peperikasaan
  3. epilog syurga cinta
  4. dan lain lain lagi...


Apa yang aku bagi nie mungkin sikit je... tapi harap ia dapat memberikan manfaat kepada korang semua... lepas nie.. bila trafic dah mantap, baru la BE mari.. bila BE sudah mari, baru la earning nuffnang korang masyuk...






wah.. aku baru jer dapat BE lagi dari nuffnang


BE DARI AIR ASIA.. THANKS :)


ingat.. yang kejar duit sangat.. kejar sikit sikit tak pa.. hehe... percayalah, bila trafic korang dah mantap, confirm ada advertiser nak iklan kan iklan dorang kat blog korang... 

assalamualaikum..



11 orang gemar komen entry aku:

  1. really nice sharing, going to take a lot of times going through your blog. But it's worth it :)

    ReplyDelete
  2. thanks nice info...........http://wideareas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. thanx 4 da info...really menolong la..

    ReplyDelete
  4. Macamana nak blogwalking? Shoutbox tak nampak pun dalam blog ni?

    ANDIMAZLAN.COM

    ReplyDelete
  5. waa nice ~

    tips~ singah2 la blog saya sekali sekala :)

    http://hightechpandamond.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. berguna betul tips kat sini..akan cuba saya praktikkan..

    ReplyDelete
  7. sangat berguna :) terima kasih :)

    ReplyDelete
  8. tips yg sgt berguna.........apa2 pun kena usaha supaya blog dikenali......

    jomlah lepak2 kt blog sy yer....blog pon baru lagi........

    ReplyDelete
  9. waa...bagus gak tips nie...nak aplikasikanlah

    www.myfir2u.blogspot.com

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)