HuzairieHusinBlog: BANYAK FOLLOWERS BANYAK FAMOUS Wooooooooo

Thursday, September 30, 2010

BANYAK FOLLOWERS BANYAK FAMOUS Wooooooooo

salam dari zairie..


biasa la berblog kita kita memang suka tengok followers orang... kenapa??? sebab bagi seseorang tu mungkin followers melambangkan kegagahan sesuatu blog tu.... semakin banyak followers, semakin gah blog tu.. atau nama sainstifik nya famous la... oh ho... perlu ke famous??? perlu kot.. haha... jap jap.. 





memang la best bila kita ada ramai followers nie.... nampak sedap je mata memandang.. tapi sedap lagi bahu tuan blog nak memikul.. maksud nya... empuanya blog kena terus mengupdate blog dia daripada terus terbiar dan bersawang tanpa dijaga.. penat orang yang mengfollow kita tu... dorang pun nak tahu jugak cerita kita.. sebab tu dorang follow kita... ingat senang ke dorang nak follow blog kita nie... susah woooo..... kena tekan button follow, pastu kena masuk email pulak... dah la kena masuk email, password pun kena masuk jugak.... leceh betul... sebab tu la, kita kena hargai orang yang follow kita... macam mana nak hargai nya...? senang je... pergi la melawat blog dorang nie.. tinggalkan komen dekat entry mereka nie.. penat dorang karang panjang panjang sampai cecah lantai.. bagi la respond anda dekat dia.. nanti mungkin dia akan bagi respond balik dekat entry anda.. kan? huhu... kalau malas pun nak komen, pergi la shout box tu... tinggal la jejak anda dekat situ.. at least dia tahu la anda ada pergi ke blog dia..  bangga dia.. ada jugak blogger yang singgah blog aku nie... hehe....

zairie pernah buat entry followers vs komen.. mana lagi penting..? banyak respornd yang baik dari semua bloggers.. tak tahu la komen tu ada lagi ke tak... sebab baru baru zairie ada renovate sikit blog nie.. tukar dia nyer ruang komen la.. macam macam lagi lah.. haha.... kalau nak baca tu boleh la take time sikit..  sebelum nie, tak ingat bila.. dah lama lah. rasanya ada la dalam 3 or 4 bulan lepas... zairie ada jumpa satu blog nie... kalau tak silap zairie dia entry dia tajuk " aku lebih suka followers daripada komen " .... fuhh!!! panas tu.... zairie ada komen dia nyer entry tu.. zairie tulis, kedua dua penting.. ada pro and contra... tapi dia balas, followers lagi penting... nampak blog kita nie gah...  arrgghhh.. malas aku nak layan blogger macam tu.. tak beradab... kalau dok melayan lagi menjadi dia... biar kan lah dia dengan dunia dia.. huhu..  

kalau tanya zairie pulak mana lagi pentig, sebenarnya kedua dua penting.. tapi zairie lebih menitik berat kan komen daripada followers... dengan komen yang di tinggalkan pembaca,  ia membantu sedikit sebanyak dalam gaya penulisan kita... gaya macam mana zairie tak tah.. tapi muingkin dari segi gaya bahasa, ayat tunggang langgang ke tak.... followers pulak bagi zairie ia membantu kita menaikkan semangat untuk mengupdate dan terus  berblog hingga titisan darah yang terakhir.. cewahh... zairie pernah ke satu blog nie... followers dia tak da la banyak sangat, tetapi dia punya komen.... perrrrggghhhhhh.... cecah lantai kot... penat nak baca... 3 hari 3 malam  tanpa bintang bintang pun belum tentu habis baca... macam  macam reaksi dari pembaca dia... blog mana.... oopssss... dah lupa... tak highlight.. hehe.. 

sebenarnya la kan, popular boleh dicari.. banyak cara boleh kalau nak popular.. nak cara cepat ke cara lambat... cara cepat senang je... bukan susah pun... camna cara nya.. nanti nanti la zairie cerita.. hehe... apa yang penting, memang kerjasama antara bloggers, tapi apa yang paling penting... sentiasa update blog kita... cerita la apa anda nak cerita.. tiada siapa nak halang.. tapi biar lah yang berilmiah sikit supaya dapat meninggalkan kesan kepada pembaca... kan.?? 



dalam dunia sama samalah kita saling bantu menbantu.. bagi zairie, followers banyak ke, followers sikit ke, tak penting... yang penting kita kena saling bantu menbantu seperti membantu bloggers newbie.. mereka banyak kena belajar mengenai blog..  tak perlu kendekut ilmu di dada.. ilmu kan baik dikongsi bersama supaya kita dapat merasa manis nya.. kan...???

akhir kata daripada zairie, 

wabillahitaufik walhidayah

assalamualaikum w.b.t    : )

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)