HuzairieHusinBlog: EDISI TERJAH HANDPHONE | REVIEW IPHONE 4

Friday, September 24, 2010

EDISI TERJAH HANDPHONE | REVIEW IPHONE 4

Salam dari zairie..


kepada yang masih tak tahu lagi. I PHONE dah keluar....!!!!!!!  gila la... siapa yang gila gadget nie, boleh la beli.. murah je.. tak mahal... hahaha... harga nya...?? kejap lagi aku bagi tahu berapa harga nya.. sebelum nie pun aku dah pernah buah edisi terjah handphone nie..  dari terjah jandphone nie jugak la... aku berjaya peroleh E71.. susah oo nak dapat... tu papa i yang bagi k.. baik hati dia.. hehe..


STEVE JOB DENGAN I PHONE 4



dulu iphone 4 nie adalah masalah sikit.. sebenarya bukan sikit.. tetapi banyak... tak silap aku masalah speaker kot.. entah la.. aku pun dah lupa... lepas tu masalah tak dapat connect internet pulak... tapi, semua dah ok dah... dah dapat digunakan sepenuhnya... :)
Perasan atau tidak, i phone sebenarnya takda 3G.. yang lepas pun kena 3G kat belakang... tak sedap la.. tak tahu la apa motif sebenar nya... tapi, apa yang pasti.. grafik, features semua memang mantap la.. pasti buat korang semua cair dan lentok punya... hehehe...

ok.. nak buat review pasal iphone 4 nie.. berikut adalah ciri ciri iphone yang pasti korang akan beli apple buat lelong.. hehe...

  • iphone 4 lebih nipis, lebih kuat dan ringan . 25% lebih nipis dari iphone 3GS.. dengan ukuran 9.3 membuatkan iphone 4 ni adalah smart phone paling nipis.. setakat ni la.. :)





  •  punyai processor yang laju, tambah pula dengan dengan kehebatan ios.. yang boleh buat pelbagai kerja dalam satu masa.. kira multi task la nie..
  • sangat laju... dikatakan  kelajuannya adalah 4 kali lebih laju, 4 kali lebih kuasa bateri, 4 kali lebih pixel skrin.. 
  • kamere i phone 4 nie adalah mencapai sehingga 5 megapixel.
  • punyai led flash dan kemampuan iso yang lebih tinggi.. so lepas nie, tiada lah rungutan nak ambil gambar korang posing dalam gelap.. :)
  • tak cukup lagi, iphone 4 di tambah denganwujudnya kamera VGA di bahagian hadapan.. tapi jangan ingat 3G lak ye.. kalau ada, china punya la tu.. jangan tertipu.. hehe





  • setakat nie, iphone 4 hanya mampu nak layan internet melalui wifi je... 3G?? nanti nanti la.. hehe
  • boleh merakam video HD dan edit sekali..
  • paparan yang sangat tajam (sharp). iphone 4 adalah telefon bimbit yang mempunyai resolusi tertinggi di dunia. pixelnya amat tinggi dan lansung tak dapat diamati oleh mata kasar..
  • bateri?? ok..7 jam masa untuk berbual 3G, 10 jam video dan 300 jam untuk stand by.. gempak kan..?? 
  • 3.5 inci skrin dan 960 x 640 pixel.
  • mengunnakan cip A4 (sama dengan ipad)
  • bing yahoo adalah ejen carian internet selain google.







berkenaan dengan harga iphone nie, kemungkinan iphone 4 nie akan dipasarkan dengar harga seperti iphone 3gs sekarang nie.. dan iphone 3gs akan diturunkan harganya.. harganya... sekitar RM3000.. boleh tahan jugak harga dia...






pesanan dari steve job....

"ini adalah salah satu bentuk yang paling indah yang pernah anda lihat.. ini adalah satu perkara yang paling tepat dan indah yang pernah kami buat...:


p/s : sorry la tak dapat upload video official.. tak tahu kenapa... korang boleh terus ke sini..


berminat... beli la sementara stok masih ada... anda pasti yang paling hebat kalau pakai iphone nie... hehehe




assalamualaikum..

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)