HuzairieHusinBlog: MY FACEBOOK STORY | JAWAPAN KENAPA ZAIRIE DEACTIVE FACEBOOK

Wednesday, September 22, 2010

MY FACEBOOK STORY | JAWAPAN KENAPA ZAIRIE DEACTIVE FACEBOOK

Salam dari zairie..


nie merupakan my facebook story zairie.. sebelum nie pun zairie ada buat pasal nie juagk.. pasal mama zairie.. :) hehe.. memang best bila dapat berkongsi cerita dengan orang lain.. bukan senang nak bercerita nie.. ahaks... tapi.. yang nie pun zairie ada cerita jugak... tahu tahu la sama ada ia cerita gembira atau tak.. dah siap baca nanti korang tafsir yer.. hehe







memang seronok bila kita dapat berchat bersama kawan kawan kita.. bergurau senda.. komen mengomen.. tapi yang pelik nya kenapa tiba tiba zairie nak deactive faccebook pulak??? pelik nie.. habis tu nak ping blog kat mana.. facebook dah tak layan.. hehe.. ok.. pertama sekali bukan masalah nak ping blog.. itu zairie tak kesah.. zairie boleh ping di innit.. disamping kawan kawan yang sentiasa berkunjung ke blog zairie nie.. thanks.. :)

sebenarnya zairie dah malas nak layan facebook nie.. zairie tak nampak ia mendatang kan kegembiraan dalam hidup zairie... ilmu..??? lagi la.... sekadar komen status kawan.. komen kesian.. hehe... sebab tu zairie lebih sayangkan blog zairie dari facebook zairie... zairie sanggup kehilangan facebook... tapi blog...  please jangan jauh dari zairie..  bagi zairie, blog ibarat diari zairie... ok.. berbalik kepada topik.. asyik meroyan je dari tadi.. 

SEBAB 1

korang semua pernah tak komen status ke, gambar ke or apa apa aje lah dekat facebook kawan korang.. mesti pernah kan... tak yah nak menipu.. hehe... ok.. bagi zairie, komen yang awal awal nie memang akan membuat kan kita gembira.. tapi apabila sudah panjang berjela komen, zairie yakin.. kita pasti akan tersentuh dengan komen kawan kita.. so, itu lah yang zairie alami.. terasa.. tak perlu la zairie cerita kenapa..  zairie faham, mungkin kawan kita tu, komen tanpa niat apa apa.. tetapi pernahkah dia terfikir kita yang membaca komen nya?? manusia tak sama... setiap orang, lain sikap nya.. 

SEBAB 2

zairie tahu, sejak facebook nie popular, ramai yang jumpa kawan kawan la.. kawan sekolah rendah la.. itu la.. dah jadi jejak kasih pulak.. hehe... tapi... korang percaya tak kalau zairie kata kan dengan facebook nie jugak la, sesuatu perhubungan itu boleh terputus... misalnya... hmmm... ok... misalnya bf si polan nie, dah komen dekat satu wall awek nie... nak kata ayat manis tak pun.. biasa biasa je... awek polan tu yang lebih... polan tu dah explain... tak nak percaya.. so... bergaduh.... bila dah bergaduh mula la... mitak clash... dah clash delete friend kat facebook.. so, dekat situ jer zairie dah nampak silaturrahim sesama manusia tu dah terpisah... ish ish.. perlu ke.. huhu.. buat bodoh sudah.. 

SEBAB 3

nie sebab yang paling aku like.. aku paling panas betul dengan facebook sebab nie la.. aku pernah tulis kat wall aku " facebook nie bodoh...!! " .. memang bodh pun.. sorry la kalau kasar bahasa... macam nie zairie suka tukar nama pada name facebook tu.. tak tahu la orang lain senang ke susah tukar nama.. tapi bila zairie nak tukar nama, memang susah... macam tuuuutttttttt.... zairie nak tukar nama zairie muslim kena reject.. saya seorang bloger.. kena reject jugak... saya anak malaysia pun kena reject... habis tu nak pakai nama apa... nama sendiri.. dah pakai dah.. nak gak tukar nama lain.. hehe.. tapi itu bukan masalah nya.. yang zairie tak faham kenapa perlu reject..??? adakah nama nama yang zairie mintak tu akan mengacam facebook??? my name is zairie.. and i'm not terrorist.. :)

SEBAB 4

yang nie zairie kategori kan untuk sebab yang zairie rimas.. setiap sesuatu tu pasti  ada orang yang kan mengilai atau obses kan?? macam tu jugak dengan facebook nie.. korang bayangkan k.. nak makan bagi tahu kat wall.. tengo tv bagi tahu.. air lambat sampai bagi tahu... nak tidur pun bagi tahu... pergi je la tidur.. apa masalahnya.. masalahnya.... kalau dia post kat wall dia je tak pa la.. nie dia pergi tag pulak kat zairie... aiiii.... panas betul aku.. buat semak je wall aku.. siapa nak tahu dia buat apa... payah jugak orang obses nie.. rimas dibuatnya.. 




zairie pernah tanya kat awek zairie.. kenapa tak buat facebook.. dia cakap.. perlu ke...??? dia rasa facebook nie tidak mendatangkan manfaat bagi dia.. memang... setuju... tidak mendatangkan manfaat pun kepada kita... berblog juga kita akan dapat info yang jitu dan sahih... berblog itu sebenarnya boleh meningkatkan ilmu pengetahuan kita.. kalau kena pada caranya...




sebelum tu, zairie mintak maaf jika ada siapa terasa.. sekadar luahan suara seorang blogger... 4 sebab itu lah zairie mengambil keputusan untuk deactive facebook nie... dah malas nak bukak.. 




p/s : baru tadi member zairie bagi tahu dia pun dah deactive facebook dia.. ikut aku cakap nye.. hahaha.. so, sekarang nie.. zairie cuma ada blog dengan twitter je.. twiter pun jarang sebenarnya zairie bukak.. banyak habis kan masa kat blog... 


ok lah.. nanti kita meroyan lagi... :)


assalamualaikum..

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)