HuzairieHusinBlog: RESEPI BUBUR ANAK LEBAH | TERUJA + PELIK

Sunday, September 26, 2010

RESEPI BUBUR ANAK LEBAH | TERUJA + PELIK

Salam dari zairie...


biasa la kalau time raya nie... kalau tiada open house bukan raya la.. selagi raya tak habis.. selagi tu la open house  tak kan jadi closed house.. hehe...  nak kongsi dengan korang semua pasal satu menu nie.. memang pertama  kali dalam hidup zairie jumpa makanan nie.. selama nie tak pernah jumpa pun.. huhu.. tak tahu la kalau korang semua pernah makan... 


dengar nama pun dah pelik... bubur anak lebah... first time dengar nie... kuno betul aku nie... tak tahu la kalau korang dah pernah dengar.. bagi zairie.. ia suatu benda yang baru la dalam hidup nie...


macam nie la rupa bubur anak lebah nie.... ( bagi yang tak pernah nampak lagi la... )





macam nie la rupa dia.. bila zairie tengok macam tak lalu je nak makan... macam pelik je.. tapi bila fikir balik kalau tak makan sekarang, bila nak makan lagi kan... so, dengan wajah kehenseman ni, terus daku mengambil pinggan... rasa nya...... perrrgggghhhhhhh.... sedap gila... sehingga menjilat jari... hehe... rasa bubur nie macam satu kuih nie.. kuih apa pun tak ingat... 

resepi bubur anak lebah nie entah la.. kena tanya orang yang selalu buat... lagi pun susah nak cari bubur nie..  tapi rasa bubur nie macam dia letak tepung.. tepung apa tak tahu la pulak.. huhu

ok lah.. harap lepas nie, kalau gi open house, jumpa lagi la makanan yang pelik pelik.. hehe

assalamualaikum..

2 orang gemar komen entry aku:

  1. sepatutnya bubur anak lebah sebenar ada kuah dan tak ada la nampak macam tu...

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)