HuzairieHusinBlog: SEMPENA RAMADHAN AL-MUBARAK -PENINGGALAN RASULULLAH S.A.W- BAHAGIAN TERAKHIR

Saturday, September 4, 2010

SEMPENA RAMADHAN AL-MUBARAK -PENINGGALAN RASULULLAH S.A.W- BAHAGIAN TERAKHIR

Salam dari zairie..


sedar tak sedar dah nak berakhir dah ramadhan yang mulia nie.. kita menagisi pemergian ramadhan dan menyambut kedatangan syawal... begitulah kitaran dunia.. sedar tak sedar jugak dah bahagian terakhir dah segmen foto foto yang bagi aku sungguh bermakna... foto foto barang peninggalan rasulullah s.a.w


kalau ada yang tak sempat baca atau melihat foto foto itu.. silah lah..


bahagian 1
bahagian 2
bahagian 3

jom.. kita teruskan pengambaraan kita untuk bahagian terakhir nie... :D






Surat Nabi SAW kepada Raja Nijashi, Raja Habsyah



Surat Nabi SAW kepada rakyat Oman, Arab Selatan



Surat Nabi SAW kepada Kaisar Romawi abad ke- 7




Surat Rasulullah SAW pada Raja Heraclius



Surat Nabi SAW kepada Raja Muqauqas, Mesir



Makam Siti Aminah, Ibunda Rasululllah SAW



Kotak milik putri tercinta Nabi SAW, Sayyidah Fatimah Az-Zahra R.A.



PINTU EMAS MAKAM NABI MUHAMMAD SAW



Butiran pasir yang diambil dari makam Nabi Muhammad SAW



Keranda dan makam Nabi Muhammad SAW




Foto-foto ini kebanyakan adalah koleksi yang tersimpan dari berbagai tempat di beberapa negara: Museum Topkapy di Istambul Turki, Yordania, Irak dan negara-negara Timur Tengah lainnya. Selamat merasakan kelezatan menatap peninggalan-peninggalan ini. Semoga kerinduan kita semakin memuncak kepada  Nabi Agung,  kekasih Allah …



p/s : kalau anda tidak kebekeratan, boleh la share entry nie kepada kawan2 kita di facebook.. lebih ramai yang tahu, lebih bagus.. sekurang kurangnya, rindu kita pada rasul allah tidak pernah terhenti... amin.....




0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)