HuzairieHusinBlog: BUFFERED EARNING | APA YANG ANDA PATUT BUAT BILA DAPAT?

Saturday, October 9, 2010

BUFFERED EARNING | APA YANG ANDA PATUT BUAT BILA DAPAT?

Salam dari zairie...

ehem ehem.. zairie rasa bulan nie ramai jugak blogger yang dapat BE nie... taniah mana yang dapat BE dari nuffnang... kepada yang masih belum merasa dapat BE, sabar ye.. percaya la.. nuffnang akan beri kepada semua nuffnangers nya.. apa yang penting, anda kena selalu update blog disamping mendapat traffic yang mantap.. jangan terlalu mudah untuk putus asa ok... usaha kan tangga kejayaan.. tak gitu kawan kawan.. so, senyum selalu ok.. :D

ok.. kat sini zairie sekadar berkongsi apa yang zairie dengan blogger baru terutamanya... untuk menambahkan pengetahuan mereka... macam zairie dulu, ramai blogger yang terdahulu dari zairie bagi tips kepada blogger baru macam zairie dulu.. so sekarang, zairie cuba untuk berkongsi dengan anda semua ilmu tersebut.. sharing is caring kan kawan kawan?? 

mungkin tips yang zairie akan kongsi tidak banyak.. tapi boleh la unutk anda ambil sikit sikit.. nanti kalau blogger lain wat tips macam nie, ambil sikit lagi... lama lama banyak la.. orang kata ilmu baik ambil sikit sikit, supaya kita boleh manfaat nya dengan lebih berkesan... mungkin  betul apa yang mereka katakan.... 




baiklah... perkara yang perlu anda lakukan bila dapat BE :


1. semestinya update blog sekerap yang mungkin...

bukan bererti anda kena update setiap jam.. 24 jam = 24 entry... salah k.. yang zairie masukkan, jika sebelum nie anda hanya update blog sehari sekali up la sikit dari 3 entry sekali.. ini kerana BE selalunya akan diberikan kepada blog yang kerap update.. mungkin 3 entry tersebut anda boleh publish pada waktu pagi, petang dan malam..  cerita la apa pun.. janji update... tapi kalau boleh biarlah memberi manfaat kepada readers.. hehe.. 


2.  up kan traffic blog anda..!

yeah...!!! dapat BE...  memang best dapat BE... bagi zairie, bila kita dapat BE bererti kita kena berkerja dengan lebih keras lagi.. cuba dapakan uniqe visitor seberapa banyak yang boleh... kalau visitor anda kurang memberansang kan, jangan tanya kenapa earning nuff aku tak naik naik.. hehe.. duit BE akan di update oleh nuffnang setiap hari.. bukan macam earning campain setiap isnin akan update.. so, dengan traffic yang mantap, anda jangan risau, dengan BE paling koman pun anda boleh dapat rm 20..  tak percaya?? cuba lah.. cabaran zairie kat anda nie.. zairie nak tengok anda boleh buat duit dengan nuff... :)


3.  review iklan buffered earning anda

yang ini zairie tak pasti sama ada anda perlu lakukan atau tidak... tapi pada zairie, apa salahnya kalau kita lakukan.. orang dah bagi, kita perlu lah menghargai pemberian orang.. ingat senang ke orang nak bagi.. hehe.... apa salahnya buat review iklan BE anda.. kalau sebelum nie tak pernah buat, masih belum terlambat lagi.. buat la... anda cerita lah pasal iklan yang tengah berjonget joget dekat blog anda.. baru lah mereka rasa kita menghargai apa yang mereka berikan... lepas nie mana tahu mereka akan bagi lagi banyak ke... insyaallah... :D

4. Update survey

yang nie sebenarnya kena sentiasa update... orang kata ini lah kunci segala nak dapat BE.. kalau boleh update la sebulan sekali.. jangan lah hanya sekali je update.. tu pun masa daftar nuff.. lepas tu memang dah tak usik dah.. huhu.. 



nampak?? kalau tak nampak tekan je gambar tu.. nanti dia besar la tu.. huhu... edit survey.. untuk pengetahuan anda, advertiser akan lihat anda nyer survey dulu sebelum bagi anda BE.. survey nie senang cerita macam anda jawab soalan subjektif time sekolah menengah dulu la... kalau jawapan anda panjang dan bernas, banyak la markah nya... kalau sikit, sikit la markah nya...  macam tu jugak dengan advertiser nie.. kalau anda bagi jawapan yang mantap maka cerah lah masa depan blog anda... hehe.. update... dekat "Are there any unique things about you that you think an advertiser should know? " anda bagi tahu la kelebihan blog anda... erm.. misalnya, blog anda sebulan boleh dapat unique visitor sekian sekian.. bla bla and bla... cerita la apa yang ada rasa advertiser nie patut tahu pasal blog anda... update k.. hehe.. 


5. jaga status glitterati

yang nie penting.... jaga status glitterati anda... jangan lah bagi ordinary... sekali anda ordinary... sakit la anda... sia sia sahaja BE yang anda akan dapat... semua nya separuh harga.. kira diskaun la.. hehe... macam mana nak jaga status nie...?? senang je... tak susah... jangan pasang iklan lain dalam blog anda... dalam blog anda kalau pasang nuffnang, jangan lah pasang iklan dari adverlets ke, mangga ke.. apa ke... setia dengan nuff.. baru  nuff sayang lebih kat anda nanti... hehe... 


erm.. cukup kot??? kalau siapa ada nak tambah, dialukan tambah kat ruang komen.. sharing is caring kan? hehe... 

p/s : blogger baru, teruskan usaha anda untuk dapat kan BE.. jangan putus asa... kalau anda teruskan usah berblogging, dalam sebulan dah leh dapat kot.. hehe... yang penting usaha.. anda boleh! :)

harap apa yang zairie kongsikan nie akan berguna untuk diri anda..

assalamualaikum..




4 orang gemar komen entry aku:

  1. baru smlm join nuff bile la bole dpt be...huaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. eh.. baru mencuba nuffnang ni harap2 berjaya la~
    anyway thankx for the good guide +1

    hightechpandamond.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. terima kasih untuk tips ini, saya blogger baru beberapa hari membina blog, begitu teruja menunggu BE walaupun saya tau masih jauh perjalanan saya ke arah itu.

    ReplyDelete
  4. terima kaseh..banyak betol tips-tips berguna untuk blogger baru macam saya ni. keep it up bro!

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)