HuzairieHusinBlog: Dah Penat Dah Aku Cakap..!

Tuesday, October 26, 2010

Dah Penat Dah Aku Cakap..!

salam dari zairie... 


tak tahu la sama ada entry nie panjang ke pendek.. kalau panjang, mesti penat korang baca... hmm... entah la.. tak tahu nak cakap apa lagi... penat! penat dengan mereka yang dah tak reti reti bahasa lagi... dah penat dah aku bagi tahu... jangan hanya tahu cakap je... buat... buktikan.... tunjuk kan.......




arrrrrgggghhhh... apa aku merepek nie.. sorry la kawan kawan... entry kali ni tak memberi sebarang info pun kat korang semua.. apa lagi tips.. jauh sekali... entry sekadar luahan perasaan ketidak puas hatian kepada hamba allah nie... hmmmm.......bukan tak pernah cakap hal nie... rasa nya bila aku tambah tolak darap bahagi ada lah dalam 100 kali.....!!!!







di sini bermula segala nya......


semua nya berlaku petang tadi.. 26/10/2010 jam 7.00 pm waktu malaysia... aku meng"official"kan  
fan page aku dekat wall aku... biasa la.. orang dah gian berfesbuk nie nampak je orang baru update terus komen... tak salah nak komen... tapi bila komen membuat seluruh jiwa raga aku nie bengang patot kah aku mendiamkan diri...? 


apa kes zairie...??


biasa lah.. aku kan seorang blogger... yang budak yang just pandai cakap nie cakap " apa lah yang best sangat dengan blog nie... merepek..." perrrgghhh.... suka suka mak bapak dia cakap merepek... kau ingat senang ke nak karang banyak banyak..?? menghasilkan entry setiap hari... memerah otak.. bukan nak menunjuk.. tapi aku nak share ngan korang semua, walaupun blog nie lebih kurang setahun, blog aku nak tak nak pun dah hasilkan hampir 300 entry...! ingat senang ke?? tak fikir pulak time ketandusan idea.. idea ke laut.. kalau post entry nie pasti mengarut... 


so... aku tak nak cakap banyak... aku cakap banyak.... senang je... aku cakap, aku cabar kau..! aku nak kau buat satu blog dan dalam masa 5 bulan aku nak tengok sejauh mana blog kau boleh pergi... aku nak kau rasa macam mana jadi seorang blogger... kau tak merasa sakitnya bila orang tuduh kita nie plagiat.. walaupun plagiat sikit2.. hehe.. 


tolak...! dia tolak cabaran aku.... kenapa...??? tak berani ke sahut cabaran...??? aku nak tengok apa yang kau merepek dekat blog kau tu... kompem... kompem ke laut....! 


aku dah penat dah..... cik epal.... pun kena hentam jugak oleh stalker2 nie... aku.... pun kena hentam jugak....! dengan member sendiri tu..  member ke tu...? tu bukan member de... member aku tahu macam mana... selalu bagi support dekat kawan nie... bukan menkondem kan member sendiri... arnab betul... 


hmmm... aku dah penat dah.....  dah penat aku bagi tahu berapa kali... blog boleh buat duit... Fesbuk...?? boleh buat apa???? buat tambah dosa....?? mungkin la... gosip sana gosip sini... tak aku nafikan ada kebaikkan dia.. ni aku nak cerita keburukan dia sebab aku tengah panas nie...  berapa sangat kau boleh dapat dengan fesbuk nie...??? rm 0.10...???? haram... haram mark zukberg tu nak bagi..... blog....???? blog jangan cakap rm 0.10, rm 1000 pun kau boleh dapat...  aku pernah print screen nilai duit nuff aku dan aku tag kat semua member aku kat fesbuk... 


" bro.. blanje bro..... " ah! tahu pulak nak terhegeh hegeh.. 


" bro... mane lu dapat duit banyak nie... " " blog la bro...."


aku ingat kata kata abang nara... berblog seperti melombong emas... kalau kita rajin, kita akan dapat emas tu... so... aku nak emas tu... aku kena rajin... orang rajin selalu berjaya......


noktah!


malas nak menaip lagi... takot tak boleh berhenti pulak....


pada mereka yang ingat jadi seorang blogger nie mudah... merepek.. meraban.... fikir la balik... fikir masak2.. kalau tak masak gak, meh aku masak kan kau..!


pada mereka yang benci kan dunia blog nie... jumpa je blog, terus pangkah... faham! tak perlu.. blog kan merepek....


pada yang nak berjinak dengan dunia blogger nie... welcome... perlu ingat.... " bukan mudah menjadi seorang blogger.." 


kenapa zairie cakap tak mudah..?? baca entry nie...


zairie : harap kan pagar.... pagar kena beli baru....! malam nie nak layan perasaan... tak nak ada gangguan.. gangguan pada shout box aku takpe.. tinggal kan jejak korang kat situ... 


zairie : so sorry sebab agak kasar entry nie... tapi tu lah apa yang zairie rasa... sakit... semakin lama kita dalam dunia blog nie, semakin banyak yang kita akan rasa dan belajar... baru zairie sedar... bukan semua suka kan kita... thanks siapa yang support zairie selama nie... thanks a lot.. hanya allah yang mampu balas apa yang anda lakukan.....


assalamualaikum



0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)