HuzairieHusinBlog: Tips | Cara Mengesan Password Di Google Chrome Dan Mozila

Sunday, October 17, 2010

Tips | Cara Mengesan Password Di Google Chrome Dan Mozila

salam dari zairie....


mula mula sekali "soorrrrryyyy..." sebab satu hari tak update... bukan tak nak update.. tapi saja je tak nak update.. nak tengok tanpa update blog, ada tak orang terjah blog kita... hasil nya.... alhamdulillah... kerana anda lah tulang belakang kepada blog ni.. tanpa anda, blog ini hanya sekadar bermain di tepi tepi lalang je.. 


ok... nak bagi imput sikit kat anda semua.. macam mana nak tahu password kita dekat browser chrome  dan mozila...??? ha..... jangan ingat kata laluan anda selamat ye.. terutamanya kalau anda selalu pergi cyber cafe.. tersangat lah bahaya kepada anda dan kesihatan anda sekeluarga.. bisa membuatkan anda huru hara sekejap.. hehe..


ok... kita cuba dekat google chrome dahulu k...


langkah 1 :



anda semua nampak tak simbol spanar dekat bawah pangkah tu..? klik dekat situ go to option...




langkah 2 :



pergi dekat tab personal stuff dan click dekat show saved passwords..  dekat situ la semua data data password anda disimpan... 

langkah 3 :


click dekat tab save password.. anda akan jumpa column macam nie.. then, keluar la semua data data yang simpan tu.. nak tengok password click show password..




MOZILA FIREFOX


Sebenarnya ia lebih kurang sama je dengan chrome.. step tetap sama.. bezanya cuma background je.. huhu....


langkah 1 :


pergi dekat tools.. click option...




langkah 2 :

klik dekat tab security... nampak..?? pastu dengan tangkas nya sila lah klik dekat saved password....



langkah 3 :

maka keluar lah macam nie.. dekat column tersebut akan ada site | username | password




faham semua..? senang je kan.. semudah ABC.. hehe..sekadar berkongsi.. siapa yang dah tahu ok lah.. kepada yang baru tahu, ini sebagai info baru yang berguna untuk anda... kalau anda selalu online dekat cc, sebelum balik baik clear kan semua password.. sebaiknya la...baru hidup tenang.. :)


assalamualaikum..





0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)