HuzairieHusinBlog: November 2010

Tuesday, November 30, 2010

Cekik Darah Punya Cyber Cafe

salam guys!

ini cerita petang tadi.. malam nie baru nak cerita.. nak kata marah, marah lah jugak... nak kata kecewa... kecewa la jugak... huhu.. 




di suatu petang yang damai.....

waktu  : 11.60 PM
lokasi  : dalam kamar ku yang indah

peristiwa yang berlaku...

alamak..... lambat bangun pulak... dah pukul 11.60 dah nie.. cover letter tak siap nak edit lagi nie... print belum lagi.. envelope belum beli lagi... relax relax.... jangan kelam kabut sangat.... 

ha.... itu baru aku bangun tidur.. boleh terlajak pulak pagi tadi.. padahal awek aku dah call beratus kali dah nie.. memang tidur tak ingat dunia... tahu sebab apa.. nie mesti mimpi indah malam tadi nie.. tak pe.. boleh bikin satu entry lagi cerita kisah mimpi aku. haha

lepas mandi terus bukak lappy.. transfer fail fail dalam pen drive..  pastu nak gerak pi CC


waktu  : 1.60 PM
lokasi  : cyber cafe dekat rumah aku

peristiwa yang berlaku...

brader handsem : bos, print ada?

tokey CC : ada... hitam putih ke kaler?

brader handsem : dua dua.. kaler ada, hitam putih pun ada... nah.. pendrive... ( sambil menyelok poket dan mengambil sekeping pen drive)

tokey CC  : jap.. mau scan... mana taw u nya pendrive penternak virus... 

brader handsem :  .....

tokey CC: fail mana satu nie? 

brader handsem  : oh. yang nie.. fail abc saya nak kaler, fail xyz saya nak print hitam putih

time nak bayar dah nie...

tokey CC : semua 4 keping... RM 7.00

brader handsem : What...?? RM 7.00???? mahal nya... gambar kaler tak sampai suku.. lagi pun kecik je gambar nie... black white bape posen, kaler bape posen...?

tokey CC  : black white RM1.00, Kaler RM 2.00

brader handsem  : Mahal nya u charge... biasa black white paling mahal pun 40 sen...  mahal la kedai u nie... mahal sangat.. kejap lagi saya nak pergi report kat tribunal.....


ha..... lebih kurang macam tu lah kisah  nya... what the fish harga print mahal macam tu.. dah la mahal... tak berkualiti pulak tu... sakit hati betul.... 

so, lepas nie kalau korang ada tak puas hati dengan mana mana kedai boleh report dekat tribunal.. gunakan kuasa pengguna... 

klik sini untuk ke web site tribunal..



ppss: lepas nie jangan harap aku nak mai dah cc tu.... 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Piala AFF Suzuki 2010 | Jadual Perlawanan Piala AFF Suzuki 2010 | Kedudukan Kumpulan Piala AFF Suzuki 2010

salam guys!

sukan asia guangzhou baru je habis.. taniah kepada malaysia atas kejayaan yang dikecapi.. kan dah kata malaysia boleh.. hehe... walaupun pasukan bola sepak malaysia tidak mendapat pingat emas, perak mahupun gangsa, tetapi kita semua patut bangga dengan prestasi malaysia yang berjaya melepasi peringkat kumpulan..

dan selepas ni, malaysia akan bermain untuk merebut satu piala lagi.. piala suzuki... kira gah juga la piala nie...  kira mampu menaikkan ranking dunia.. hehe..



cantik kan piala nie.. tapi cantik lagi piala liga juara juara.. hehe...

kali nie malaysia dalam kumpulan yang sangat hebat... susah jugak kalau nak lepas dari peringkat kumpulan nie.. malaysia dalam kumpulan A bersama neara thailand, indonesia dan laos..


kalau nak ikut, memang thailand lah mempunyai banyak kelebihan dalam kumpulan nie.. dulu ingat lagi masa thailand lawan malaysia.. thailand turun player remaja dia je.. boleh lak dia menang... itu dulu.. sekarang malaysia dah kuat.. hehe

ok.. ini group B pulak... Vietnam, Singapore, myammar dan philippines.. dalam group nie zairie rasa vietnam & singapore team yang kuat nie.. 




ok.. jom kita tengok jadual perlawanan piala  AFF suzuki 2010 pulak...



klik untuk pembesaran yang lebih jelas..


ok.. jangan lupa berikan sokongan penuh kita 1 Dec nie.. malaysia akan layan indonesia.. fight nie... hehe...

perlawanan lain pada 1 dec 2010..



sebelum tu.... sorakan  MALAYSIA BOLEH..!!



rasanya diorang mesti pakai jersi baru malaysia tu.. nampak smart jugak.. cari kat uptown semalam tak ada lagi la... nak beli kat al-ikhsan mahal la pulak.. hehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger | Blogger Jelina Joli

salam guys!

mari kita berkenalan dengan seorang lagi rakan blogger kita.. blogger wanita.. comey comey je dia nie... haha... nak tahu siapa...?? beliau adalah blogger jelina joli..

pernah terjah blog dia tak..?? kalau dah pernah terjah blog dia ok la.. at least korang tahu sikit pasal dia... zairie pun kenal kenal macam tu je.. tak ada la rapat sangat.. rapat dalam dunia blogging nie je.. hehe


meriah header dia nie... macam macam colour ada... mesti dia nie seorang yang periang.. hehe..

ok... ini serba sedikit pasal blogger jelina joli..

1. dekat header dia dah bagi taw dah, 'ini blog keluarga bahagia macam lagu saujang

2. gaya penulisan dia mostly guna  'gua lu '.. siapa yang cepat sensitif memang mudah terasa.. kalau zairie lak.. relax sudah... haha.. lagi pun bila baca entry dia mesti zairie gelak.. kelakar beb! tak caya korang pi la baca.. mesti korang gelak gak.. hehe

3. jelina joli atau nama sebenar nya............ (biarlah rahsia nama sebenarnya.. nak tahu..??? pi search kat facebook... haha...)

ok... yang nie TOP 5 entry dia yang zairie minat.. :

  1. G2 v 02
  2. 2 dimensi dan gua bawa diri
  3. bajet 2012
  4. jangan sampai gua turun heret C4
  5. Soalan exam prof emaritus jelina
sebenarnya banyak lagi yang best.. nie antara yang best la... ok..  nak main game lak.. hehe

jangan lupa terjah blog dia ok.. memang best... tak rugi pun... dah terjah tu, follow la sekali ea.. merapatkan siraturrahim.. hehe


Assalamualaikum..




»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, November 29, 2010

Apabila Earning Nuffnang Sudah Menjadi RM 0.00

Salam guys!

ha....?? nuffnang buat hal lagi ke..? apahal pulak tiba tiba menjadi RM0.00..?? penat aku kumpul saban hari.. aku sanggup berhujan berpanas untuk menaikkan earning nuffnang nie... senang senang je jadi RM 0.00 ... 

hehehe... relax... sebenarnya tak ada apa pun yang berlaku... nuffnang ok.. dia ok, kita pun ok.. tahu la sebelum nie nuffnang ada buat hal sekejap pasal kes earning.. kali nie tak ada.. ada cerita di sebalik nya.. hehe... so, apa cerita di sebalik nya..?? zzasss...

cerita nya begini...  sudah sampai serunya barang kali aku meng'cashout' duit nuffnang nie... lagi pun cukup cukup la tu kumpul... nanti boleh kumpul lagi... lagi pun memang aku dah rancang nak cash out akhir bulan nie pun... kalau cash out awal bulan depan, memang kompem la cek aku dapat bulan 2.. lambat tu.. tak tahan menunggu beb! penantian suatu penyiksaan..




bila tengok angka nie, rasa dah macam malas lak berblogging... sebab duit tu pembakar semagat aku.. haha... uitt.. statement... 

orang kata bila melakukan sesuatu tu biarlah membuahkan hasilkan..?? so ini lah antara hasil aku berblog.. rezeki allah.. alhamdulillah...

so... nuffnang.. tak mahu ke tukar 0.00 tu kepada angka yang lebih cantik sikit.. BE pun dah tak ada nie.. semua dah rojer and out.. apamacam... haha....

nie nak pujuk sikit encik nuffnang... kenapa nuffnang perlu bagi BE kat aku... hahaha.. sesuka hati aku je paksa.. lantak la... hahaha

sebab 1 :




lihat la en. nuff traffic aku nie.. nak kata mantap, tak ada la mantap sangat.. tapi boleh la dari tak ada... ok.. bayang kan kalau hampir 300 orang bukak blog aku nie sambil diorang tengok iklan dari anda.. siapa yang untung..?? nuffnang jugak.... kira berbaloi la advertiser iklan kan iklan niorang kat site nuffnang.. zairie tumpang untung sikit je.. hehe...


sebab 2




owh.. bintang bergemalapan di malam hari.. ni antara sebab yang best jugak nie... lihat la en. nuffnang... anda dah bagi Skyscraper 5 star.. tak kan nak di biarkan bintang tu malap je.. hiasi la sikit dengan iklan iklan kamu yang best tu.. hehe... kalau tak nak part Sky scraper, zairie ada Large Rec dan Leader Board.. pilih je nak mana.. semua strategik.. hehehe..



fuh! hari nie entry aku semua merepek.. malas nak bermain dengan SEO akhir akhir nie.. nak ikut kata hati pulak time menulis.. hehe....  ok la... nak blogwalking...

assalamualaikum...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Macam Ni La Kalau Dah Lama Tak Main

salam geng!

update lagi.. selagi boleh update, update je.. jangan biarkan spiderman bersarang kat blog korang.. hehe.. ok... tadi dah lepas je bangun tidur terus bukak lappy.. update entry ni.. lepas tu baru gosok gigi pi mandi.. fuh! ternyata aku memang dah gila blog.. hahaha..

pagi yang berada di tahap kebosanan.. ku pandang kiri, ku pandang kanan... tak ada apa apa pun.. aku semakin buntu.. ceh! dah mula merepek nie.. haha.. tadi tengah hari aku keluar.. pergi main boling dekat dekat sini je.. nak pergi jauh jauh minyak kereta pulak tak ada.. tunggu ayah aku isi je la.. 

sampai je kat sana, aku ingat tempat boling tu kosong.. ye la.. time kerja... tak akan diorang nak "mengular" kot.. hehe.. mahu kena sound dengan bos.. tapi aku silap... aku bukak je pintu... perrghh.. dah macam konsert amy search dah aku tengok.. ramai nya... diorang nie tak kerja ke.. pakcik makcik, adik adik pun ada.. yang adik adik tu aku faham la, time nie cuti sekolah.. time enjoy.. yang pakcik makcik tu apa kes datang sini??? tak kerja ye.. hehe...




aku terus ke kounter.. dah bajet dah kompem kena waiting list nie.. alang alang dah datang baik main je... malas nak terus balik.. ramai jugak nama yang waiting list tu.. aku ada la nama ke 7.. ramai kan?? semua nak main boling la tu... 

tunggu punya tunggu ada la dalam 30 minit... selamat tak lama.. kalau tak, lagi tahap kebosanan aku kat sana... pakcik kounter tu panggil aku...

"attention attention.. to zairie please bla bla bla...."

dengan kacak dan bergaya aku terus ke kounter... brader tu tanya..

"nak main berapa game?? "

" berapa game boleh main.. " (bajet macam duit banyak je.. haha)

" 1 game rm3.. so..?? "

"3 game dah la.. tengah sengkek sekarang nie.. hahaha"

brader tu bagi aku lane berapa entah.  dengan bangga nye aku berjalan terus ke lane aku.. sambil menarik beg boling aku... sampai je kat lane aku tu, terkejut bapak beruk aku...  sekali awek awek la beb! perggh... cantik tertarik menarik ko memang tembam.... 

"ehem.. ehem..."

.. aku buat buat batuk kat awek yang duk kat kerusi nak setting setting nama tu.. yela.. tak kan aku nak menyelit tangan aku kat tempat dia duduk tu.. mahu kena penampar ninja.. 




" eh! sori awak... weh! duk sini.. ada orang nak main kat lane sebalah nie..."

aku senyum je.. senyum je yang mampu.. lebih lebih nanti cair lak awek tu.. hahaha...

ok.. dah nak baling dah nie... awek awek tu semua usya aku.. tahu la handsem.. hahaha.. tapi.. alahai... semua bola aku macam hampeh je.. macam bukan aku je yang main... aku rasa awek awek kat sebelah nie lagi terer dari aku.. haha...  tapi ok la.. point aku semua masih boleh diperbaiki lagi.. tak ada la teruk sangat.. hehe..

ni la sebab nya dah lama tak main.. kira kira ada la dalam 2 bulan.. lama tu.. hehehe.. setting semua lari.. nak kena setting balik nie.. 

nak cerita lagi nie.. awek awek tu terus usha.. sambil tersenyum senyum.. mesti dalam hati awek tu dia cakap macam nie...

" gila la mamat nie.. dah la handsome macam iqram dinzly... hebat lak tu..."

hahaha... poyo betul ayat aku reka...

ok la.. nak layan cerita conan kat astro ceria 611... layan je la.. hehe...

salam.. :-)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Filem Lucah 3D

Salam guys!

layan kejap kosmo tadi.. dah tak tahu nak bukak apa ntah... layan je la... kat kosmo tadi zairie tertarik dengan satu artikel nie..

"Filem lucah 3-D di televisyen Perancis"

gila lah... kat television tu... pastu buat 3D pulak... memang gila la negara diorang nie.. kalau kat malaysia ada rancangan tv buat macam nie, mahu kena ban stesen tv tu.. tutup kedai terus.. hehe..
hai... apa nak jadi la dengan dunia sekarang nie.. memang dah makin berleluasa maksiat sekarang nie... 

eh! lupa... nie artikel yang zairie ambek zairie kosmo.. kredit to kosmo :-)

PARIS - Perancis akan menjadi negara pertama di Eropah yang menyediakan perkhidmatan video lucah tiga dimensi (3-D) berdasarkan permintaan dengan ihsan stesen Marc Dorcel Television, lapor sebuah akhbar semalam.
Stesen televisyen itu akan melancarkan langganan untuk memperoleh hiburan dewasa yang pertama dengan menggunakan 3-D.
Penerbit-penerbit filem lucah di Perancis merancang untuk meluaskan program langganan itu dengan beberapa rakan stesen televisyen lain di Perancis. - Agensi

so, apa kata korang pulak??

pss : tak best la tak ada gambar.. letak la sikit ea.. hehe

nak keluar pergi main boling sat.. lepas tu baru balik blogwalking.. hehe.. salam...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, November 28, 2010

Kesian Pulak Koreografer Mari Menari

salam geng!

tercipta sejarah sudah hari ni.. buat pertama kali nya aku layan mari menari kat astro ria nie... baru je abes.. dah tak ada cerita lain waktu nie, tu pasal la layan kejap mari menari nie... boleh la... baru aku sedar yang mari menari nie adalah kesinambungan sehati bedansa.. just nama je kena tukar...

Picture Kredit to sumijelly.com

ha! kenapa tiba tiba pulak kesian kat koreografer mari menari nie?? tak ada la.. tadi time awal cakap, yang next week peserta mari menari kena tukar koreografer diorang.. so, berebut rebut la cop the best koreografer.. dah macam hape dah aku tengok...

ada satu koreografer nie, kesian aku tengok.. tak tahu la nama dia apa.. aku bagi gambaran sikit ea.. korang teka la... hehe... dia lelaki.. tinggi tinggi.. rambut panjang.... ha??? siapa siapa?? 

koreografer nie la yang aku kesian sangat... aku tengok ramai peserta mari menari nie pi terjah dia nie... dia pun dengan rasa bangga dan kacak nya punya senyum je.. kehkeh... rasa rasa nya ada la dalam 6 orang pilih dia... semua pegang badan dia.. kira cop la... pastu, awal  terpaksa tenangkan keadaan yang huru hara tu.. dia suruh koreografer tu buat keputusan... pilih satu pasangan je untuk dia train minggu depan.. ha! part nie la best.. koreografer tu nampak macam serba salah pulak nak pilih.. dia pejam mata... dan dia telah pilih pasangan mana entah.. aku tak ambek port sangat....

pastu awak suruh yang balance balance peserta tu cari koreografer lain lak.. ada seorang peserta nie (peserta lelaki) nak pi la serang koreografer lain, boleh la baju peserta nie tersangkut sekali dengan koreografer rambut panjang nie... terikut sekali beliau.. hahaha.. kelakar lak aku tengok...

sepatut nya pihak menari menari buat la sistem lain.. meh aku cadangkan.. cadang kan je.. huhu..

  1. apa kata suruh peminat diorang je pilih.. tak payah berebut rebut..
  2. cabut undian.. misalnya letak nama koreografer yang ada dalam balang dan peserta cabut.. nasib la kalau dapat koreografer tak best.
  3. tak pun suruh koreografer je yang pilih peserta yang diorang nak train...
  4. last, suruh juri je pilih.. kan senang.. pilih dengan melihat prestasi peserta...
haha.. bagus tak cadangan aku?? tapi mesti orang orang mari menari tak baca nye cadangan aku nie.. hehe..

ok la.. nak layan kau dan aku lak.. layan je la... zzaass...!

salam...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Time Ni La Astro Nak Buat Hal

salam guys!

hujan la pulak sat sini.. tak pe la.. hujan hujan macam sedap tidur.. tapi sebelum tu bukak tv dulu.. mana taw ada cerita best... aku bukak astro ria.... pergh! ada cerita senario la beb! lagi lagi senario.. dah lama jugak aku tak layan senario nie.. 

tengah sedap layan astro ria nie, tiba tiba boleh pulak jadi macam nie.. adoi.. tension betul aku... jadi macam mane?? macam nie la....

picture kredit by albabrualaina

ha... macam nie tu la jadi nya... dah la ambek gambar tadi tibe tiba pulak card reader aku tak boleh baca... selamat kat google images ada gambar nie.. so, pinjam jap ea.. hehe..

selalu nya time hujan, ribut taufan la astro jadi macam nie.. rasa nya kalau hujan simple simple pun boleh jugak jadi macam nie... so harap sangat la astro nie boleh solve masalah nie.. tiap tiap bulan aku bayar.. (yeke aku bayar? hehe).. kalau astro dapat je solve masalah nie, baru la best.. ribut petir pun sedap je layan cerita kat tv.. ye dak..

ok.. nak layan senario balik.. dah kembali ok.. hehe..

salam...



»»  BACA SELANJUTNYA...

Play More Learn More Dengan Berblog

salam guys!

kenapa berblog?? kalau zairie senang je jawpaan dia.. sebab apa?? sebab dia best... hehe.. mudah kan.. ceh! hehe.. ok... setakat nie zairie tengok ada orang berblog suka suka.. ada orang berblog nak habis kan masa yang terbuang tu.. dan ada yang berlog untuk dapat second income... dan... kenapa zairie berblog... sebab semua jawapan di atas.. hehe

play more learn more.. tagline dari milo... apa yang korang faham dengan tagline tu??? masing masing ada jawapan sendiri kan.... kalau di tanya jawapan zairie pulak senang je.. semakin banyak kita bermain, semakin banyak kita belajar.. hipotesis diterima.. hehe...




hoho.. suka suka aku je photoshop benda alah nie.. hehe

so..? apa kaitan nya dengan blog pulak...? jawapan nya mudah nya.. tapi maksud dia mungkin berbeza beza sikit kot.. depends kepada blogger tu...

berblog nie bukan lah satu kerja yang mudah.. banyak benda yang seoarang blogger harus tahu.. contohnya :

1. rupa blog..
> maksud rupa blog nie bererti layout blog kita.. memang pening kalau kita nak pilih layout nie.. kadang kadang sampai tak tidur malam.. itu belum lagi bab nak edit coding coding layout tu.. lagu funin.. 

> blog dah lawa dah tapi tak ada orang datang.. so.. apa nak buat...?

3. tohmahan yang datang..
> yang nie bila blogger tu kena hentam.. rasa nya dah banyak jugak blogger kena hentam dengan anonymous nie.. so apa nak buat?

ok.. jawapan nya............ semakin lama korang berblog, korang akan menemui semua jawapan kepada persoalan tu.. kadang kadang bukan semua jawapan kita dapat pada masa tu.. maybe memakan masa sikit.. sabar k.. hehe.. 

play more learn more.... berblog la selagi kita mampu.. zairie teringat kata kata abang nara.. 

" berbloging itu seperti mendulang emas.. memakan masa. sekali kita jumpa emas tu, baru kita tahu betapa  berharganya blogging nie.."

harap korang faham la apa yang zairie cuba sampai kan.. maybe agak tersirat sikit.. hehe...

ok.. happy blogging..!

assalamualaikum..
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 27, 2010

Lagi Vandalisma | Anda Mahu Sex?

salam geng!

hohoho... zairie melakukan kerja menerjah lagi... ingat senang ke nak terjah menerjah nie.. hehe.. kalau korang ingat zairie ada buat jugak entry terjah nie.. kalau belum tahu, baca entry ini..

hohoho lagi... kalau pasal sex memang laju korang klik kan..  apa yang best sangat pasal tu??? tak best pun.. yeke tak best.. hehe.. abaikan.. ok.. yang nie zairie terjah belah tandas kat sebuah shopping complex kat malaysia nie.. kat mana? biarlah rahsia...

ok.. apa yang berlaku kat tandas tu??? jom layan gambar nie.. zzaaassss...!






amacam?? nampak tak apa yang orang tak betul nie tulis???? kalau tak nampak meh sini zairie tulis balik...

" mau sex call lin di bla bla bla"

ceh! siap bagi harga dengan nombor telefon lagi... kesian kat owner nombor tu.. tak pasal pasal kena dajal... tapi zairie rasa nie semua bukan betul pun.. saja je budak budak nie nak menconteng... 

so apa yang pihak pengurusan perlu buat bila ada benda benda macam nie? senang je???

1. sebulan sekali pergi la check tandas tu.. kalau ada conteng conteng padam je.. ke cat balik ke.. budak budak nie pun bukan faham bahasa sangat pun.. cat je la balik... jangan layan sangat budak budak nie..

2. sediakan pak guard / mak guard kat depan toilet tu.. sebelum masuk tandas check dulu.. siapa bawak sebarang alat tulis, tak boleh masuk... dah macam kat KLIA pulak.. hehe..


rasa nya kalau korang pergi tandas awam mesti ada jumpa benda benda macam nie kan??? sakit mata memandang.. tapi nak buat macam mana... 

sama samalah kita menjaga harta awam.. lagi pun harta awam nie kita berkongsi bersama kan...??

renung renungkan....

asssalamualaikum...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger | Blogger Tiefazatie

Salam guys..!

mari kita mengenali seorang blogger lagi... agak agak sape yer?? ok... beliau adalah.... ehem ehem.... siapa lagi... blogger tiefazatie.. anda kenal beliau?? ahaks! kalau tak kenal, meh dok rapat rapat... zairie cerita sikit pasal dia.. sikit je.. ok.. :)



cantik tak header dia??? pink colour.. hehe... bukan header je warna pink, kalau korang pergi blog dia background pun warna pink... i like.. hehe... sesuai la dengan jiwa perempuan.. pink...

ok.. nie ada sedikit info pasal tie nie.. 

  1. mula berblog pada april 2010 (awal tahun nie.. kira kira baru dalam 8 bulan.. tapi followers.. perghh.. hehe )
  2. berasal dari kuala terangganu... siapa nak order keropok lekor, boleh rojer dia.. hehe... jangan marah yer tie.. gurau je.. hehe..
  3. kalau korang perasaan la.. tie nie banyak join contest contest yang dianjurkan.. so, kalau korang buat contest, mesti dia join punya.. hehe... 
nak lagi pasal blogger tiefazatie nie?? hehe.. cukup la tu.. 

so tunggu apa lagi?? kita terjah la.. dah terjah blog dia, follow2 la sekali.. merapatkan ukhuwah.. kan kan..? hehe...

klik sini untuk ke blog beliau.. thanks!
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 26, 2010

Kenapa Facebook Takda Button Unlike?

salam guys!

4 hari tak layan facebook.. nie kes zairie pergi ke sintok la minggu lepas.. cakap pasal sintok, tak buat lagi entry pasal tu.. nanti nanti la.. ahaks!

ok.. berbalik kepada tajuk utama kita.. time zairie layan facebook tadi tiba tiba terfikir pulak kenapa la mark zukberg nie tak buat button unlike dekat status seseorang tu kan...?? kalau kita tak suka apa dia tulis kat status dia tu kita unlike je... maksud nya dia paham la yang status kita tu ada orang tak suka..betul tak???


yang nie zairie rembat dekat intense debate punya komen.. kalau korang perasan, bila ada orang komen entry tersebut mesti ada button nie.. betul tak??? kan kan?? hehe.. kalau orang tu komen entah pape, kita tekan je thumbs down tu.. kalau komen dia best, membina, kira gempak la, kita tekan je thumbs up... kan.. contohnyer macam nie..


nampak tak???? kan best... 

berbalik kepada facebook tadi... kalau status orang tu tulis macam nie...

" ari ni aku rasa macam nak cakap i love u je kat semua awek yang lalu lalang kat depan mata aku.. "

kalau korang nak like ke unlike status nie?? kalau zairie , zairie unlike je.. suka suka je dia nak cakap camtu.. kalau buatnya awek aku lalu depan dia macam mana?? hehe

status macam nie kena like..

" zairie nie hensem la i tengok.. hehe.. setuju tak kawan kawan..? "

ok... mari kita tengok kat facebook lak.. 


perasan tak?? kalau kita dah like baru boleh unlike.. yang kat status tu just ada like je.. so, brader mark tu kena la tambah untuk unlike lak...

setuju tak kawan kawan...???

setuju.....! 

bagus.. hehe

salam..
»»  BACA SELANJUTNYA...

Result Exam Dah Keluar.. Kemana Aku Lepas Ni..? | Keputusan Peperiksaan Akhir

salam guys!

dup dap dup dap.. ha.. macam tu la aku rasa bila nak check result exam final tadi.. cuak kot.. tapi takpe.. dengan berbekal kan wajah yang dah kompem hensem nie, aku tarik kerusi.. duduk.. on pc.. ok.. settle.. bukak internet explorer yang lembab nie.. kalau ikutkan, aku lebih suka guna chrome untuk browser.. tapi tak pa la.. layan je... fuh! cuak nye.. nak bukak website poli macam berat je.. tapi tak pe.. macam aku cakap tadi, relax.. masuk no matrix.. no kad pengenalan... dan...................


Alhamdulillah.. itu yang mampu aku ungkap kan saat nie.. walaupun mencapai target yang di harapkan tetapi agak frust sikit sebab tak dapat apa yang di inginkan.. faham faham la ye..

hm.. cerita sebelum result exam keluar.............

di suatu malam yang dingin... aku meihat katil yang tersergam indah di hadapan ku.. ku pandang kiri.. ku pandang kanan.....

" fuh! line clear nie.. boleh beradu atas nie.."

dengan pantas aku berlari menuju ke katil itu.. layan... aku tarik selimut.. dan tanpa aku sedari aku dah.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............

di alam mimpi aku yang best!

" alamak.. result keluar hari ni.. takotnye check! "

takot makot.. aku check jugak.. bila check je... perrggghhh!!!!! macam tak percaya.. aku fail satu paper beb! fail.. bukan gagal... ( bukan sama je ke.. layan la geng.)

" ah! nie mesti orang poli salah key in nie.. aku dah buat giler gempak tak kan boleh fail kot.. ingat senang ke aku nak mengoreng time jawab exam tu.. huh! "

kecewa jugak.. aku try check member aku punya result la ( dalam dunia mimpi semua boleh buat ok.. hehe )... ah! untung la diorang lulus semua.. makin frust la aku.. aku try check lagi.. sama.. tetap fail... hmm... tak apa la.. dah nak fail.. nak wat cam ne.. kan.. :-(

pagi tu aku tersedar...  first yang aku cakap..

"fuh! nasib baik mimpi.."

hmm... apa yang kita dapat, bersyukurlah.. rezeki allah ni luas.. selagi kita bersyukur atas nikmat pemberiannya, selagi itu lah Allah tidak pernah jemu memberi rezeki kepada kita....

renung renungkan....

ppss : nak keje dulu ke nak lepak tanam anggur kat umah.. kena buat pilihan yang tepat nie..hehe..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, November 25, 2010

4 Hari Zairie Di..?

salam..

hai kawan kawan.. nama saya zairie.. yang nie blog zairie.. awak sihat...? hehe.. ah! cam gedik pulak.. :-)

ok.. firstly i wanna say sorry to u all sebab tak update dalam 4 hingga 5 hari ini.. sebab apa..?? sebab zairie ada kerja luar.. ceh!  tak ada lah.. sebenarnya zairie ada kursus kat sintok kedah dalam minggu nie.. yang cerita pasal kat sintok tu boleh bikin satu entry lagi.. tengok la kalau senang.. zairie nak share dengan korang semua pengalaman di sana.. so... tunggu....... hehehe

ok... terima kasih jugak kat anda semua.. korang memang best la weh! korang memang blogger sejati.. sayang u all semua.. nanti gua belanja roti canai... eh! gua...?? i like.. hehe.. walaupun blog nie ada la tak update sekian lama, tapi korang masih lagi nak hinggap kat blog picisan nie.. walaweh... hehe...

nak cerita sikit je dalam post kali nie.. sebab hari pun sangat sibuk.. kalah barack obama.. just nak share dengan korang semua apa yang berlaku kat blog nie selama tak update.. sharing is caring right.. :-)

1. komen... banyak sangat post yang buat auto publish.. (rasa nya 2 atau 3 post je.. hehe).. jom terjah...





11 komen...?? alhamdulillah.. walaupun tak ada masa time tu nak promote post post tu, tapi zairie dah tahu.. zairie dah ada kawan kawan blogger yang setia dengan blog ni.. sayang korang.. hehe.. buat masa nie zairie tak ada kesempatan nak reply komen korang.. mungkin esok.. janji.. hehe...

2. traffic.. erm.. agak agak nya macam mane la traffic blog aku.. kompem hancus.. dah la tak blogwalking...




alhamdulillah.. walaupun zairie tak sempat nak blogwalking, tapi traffic boleh dikatakan agak maintain.. thanks guy..!! (dalam nada tacing sikit.. ceh! )



erm.. tak boleh lama lama nie.. ada kerja yang perlu dibereskan.. esok baru free.. ok guys! jumpa esok.. blogwalking sampai lebam.. hehe...

(dalam otak nie dah ada 3-4 post untuk esok.. besok adalah hari menulis.. hehe)


salam guys..

»»  BACA SELANJUTNYA...