HuzairieHusinBlog: Dengan BerBlog Boleh Buat Duit Ke Zairie?

Tuesday, November 9, 2010

Dengan BerBlog Boleh Buat Duit Ke Zairie?

salam dari zairie..

semalam budak budak kelas zairie ada jamuan makan makan kat kedai makan mane ntah... nama je jamuan.. tapi bayar, order sendiri... sekali sekala belanja la... berapa la sangat.. tak sampai RM 300 ++.. hehehe... murah kan?

so.. sampai je sana, zairie cari port baik... sebelah gadis... tarik kerusi... duduk... selak menu order... semua makanan sedap nie weh.. nak makan apa... termenung sekejap... tengok order balik.... brader yang ambek order tu muka dah tension dah tunggu aku lama sangat.. ee mamat nie.. so, dengan kepantasan yang aku ada, maka aku order kuew tiaw tomyam GONG.. layan beb! so, awek yang kat sebelah aku nie tanya (awek ke? padahal member kelas je.. ahaks! ).. 

"zairie.. boleh ke buat duit dengan blog"

"boleh"

"how..?"

" kena ada blog la... hehe"







korang rasa boleh ke buat duit dengan blog??? mesti la.. kalau tak buat apa aku pacak iklan nuffnang kat dalam blog aku nie.. adoi.. so zairie cakap kat dia cam nie...

" banyak cara nak buat duit dengan blog nie... cuma macam mana cara kita nak dapat kan duit tu... kadang kadang bukan hari nie kita daftar blog, esok RM 0.01 dah terpacak kat account nuff kita.."

"yeke??? susah jugak ye..."


susah la.. ingat senang ke menjadi seorang blogger nie.. banyak cabaran.. kadang kadang kena kondem.. kadang kadang kita puji dengan orang lain... jap.. asal dah macam lari tajuk nie... tadi cerita pasal duit.. hahaha..

ok.. back to story...

so, zairie cakap kat dia macam nie...

" ehem2.. boleh kalau nak buat duit dengan blog nie... tapi susah sikit.. mula mula je la susah.. lama lama akan menjadi mudah...."

" aku tahu la... cepat la cerita.."


amboi awek nie.. tak menyempat nyempat.. nie baru mukadimah baru.. banyak lagi aku belum cerita.. hahah.. poyo je... ok.. back to story...


"lepas awak buat blog, saya cadangan kan baik awak jangan fikir sangat pasal duit nie.. awak mantap kan traffic blog awak.. cari sebeberapa banyak followers dan visitor dulu...
kalau awak rasa dah stabil, baru pasang iklan nuffnang ke, adverlets ke, mangga ke.. yang tu semua pengiklan yang akan bayar dekat kita...."


" owh...macam mana duit kita boleh naik atau jadi banyak....?"


" senang je.. semakin banyak bilangan orang datang ke blog kita semakin tinggi la peluang kita nak dapat income menarik.."


tengak sedap zairie berstory pasal nie, zairie nyer tomyam pun sampai.. berasap lagi.... zairie rasa ada banyak benda lagi zairie tak bagi tahu kat dia pasal buat duit dengan blog nie... satu satu lah... kalau suap semua, takot tak terkejar pulak dia... zairie sekarang pun tak terkejar.. hehe




cakap pasal duit nuffnang nie.. tak sabar tunggu hujung bulan nie.. nak tekan button cash out my earning.. hehehe... 


assalamualaikum.. :D

2 orang gemar komen entry aku:

  1. Thanks Zairie bg tunjuk ajar pasal buat duit dlm blog..i`ll try it..

    ReplyDelete
  2. Aku tak setuju bro kau kata bukan senang nak buat duit kat blog....
    bagi aku senang aje buat duit kat blog,pertama blog mesti ada jual barangan kegunaan harian seperti sayur,ikan dan macam2 lagi la.lepas tu edarkan flyer satu kampung.kau tunggu aje orang kampung oder.Hahaha...... itu mukadimah aje kalau nak buat keje gila macam tu apasalahnya.Ikhlas aku katakan betul apa yang dikatakan bro zairie tu bukan senang buat duit dengan blog.Lg satu bagi yang baru nak blogging jgn fikir kan sampai nak pecah kepala pasal niche market dan HPK (hight paying keyword).Yang perlu korang pikirkan adalah traffik itu pun traffik yang UV(unique visitor)ok la maafkan aku bro sengaja buat gempak kat awal2 tadi jgn lupa join BLOGGERMALAYSIAN.ning ok bro kedatangan tuan disambut dengan kapet merah heeeee....by bro

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)