HuzairieHusinBlog: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Saturday, November 20, 2010

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

salam...

ada apa dengan cerita Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 nie.. banyak cerita nya.. senang cerita memang rugi sangat sangat siapa yang tak pergi tengok.. kalau korang follow harry potter dari episode 1 hingga sekarang memang korang akan faham sikit jalan cerita nya.. siapa yang terus tengok yang episode 7 nie agak susah sikit la nak faham.. sebab korang akan tertanya tanya siapa dia nie?? mana datang dia nie?? apa dia buat tu.. so, jalan penyelesaian nya kena lah tanya orang sebelah.. hikhik...

cukup la mukadimah takat tu..



zairie nak cerita pun tak pandai sangat.. so zairie cerita apa yang zairie tahu je la ye.. ok.. untuk part 1 nie, geng geng dark lord nie memang dah planning baik punya la nak bunuh si harry potter nie.. so, dak harry potter nie pun kena lah hati hati.. untuk memastikan yang harry potter nie tak dibunuh oleh en. dark lord nie, yang pakcik Hagrid nie pun dah buat satu perancang yang baik punya untuk harry... dia suruh geng geng dia nie minum satu air nie (tak pasi lak air apa.. sebab belum test minum lagi.. hikhik).. lepas je minum semua geng geng dia sebijik muja macam harry potter..


ok.. terus kan bercerita... misi kali nie, harry potter, ron dan hermione nie kena curi loket dekat geng geng jahat nie.. satu je loket nak curi.. satu lagi dah ada dah..so, pelbagai halangan la yang mereka kena tempuh.. kesian pulak dekat dak ron nie bila dia cedera parah jugak time nak larikan diri bila kena kejar dengan geng jahat lepas rembat loket tu...


nak dipendek kan cerita yang dah sedia pendek nie, harry potter pun kena tangkap jugak dengan geng jahat.. cian dia.. ahaks! tapi.. selamat hary potter tak kena bunuh.. sebab dobby nie datang selamat dia dan geng geng dia.. siapa dobby nie??? try search kat google.. :-)


sedih sangat bila bila dobby nie mati.. harry potter jerit kan hermione mintak tolong.. tapi hermione tak dapat nak tolong... so, dobby nie mati kat atas riba harry.. pastu harry cakap


"saya tak nak kebumikan dobby nie dengan cara magik.. saya nak kebumikan macam biasa"


last sekali yang dark lord nie pergi ke kubur cikgu besar tempat harry belajar dulu.. ambek kayu sihir tu.. 


-end-


sorry kalau tak lengkap sangat cerita nie, sebab zairie cerita apa yang zairie ingat je... hehe... siapa yang tak layan lagi trailer Harry Potter and the Deathly Hallows nie, jom layan dulu..







so macam mane?? best kan.. apa lagi.. pergi la terjah panggung..

tak sabar nak tunggu part 2 july 2011 nie..

salam..

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)