HuzairieHusinBlog: Lagi Masalah Shoutmix Kena Banned

Sunday, November 7, 2010

Lagi Masalah Shoutmix Kena Banned

salam dari zairie..


orang lain sibuk belajar untuk final exam esok, aku sempat lagi update 1 cerita... biasa la.. kita study jangan push sangat.. nanti mereng jadinya..  hehe...


hari ini memang zairie jarang blogwalking.. kalau ada pun dalam 15 minit je sebab buzy dengan final exam last paper esok... doakan ea.. hehe.. ok.. berbalik kepada tajuk di atas.. sebelum nie zairie pernah jugak dengar masalah shoutmix kena banned nie.. tapi zairie just ambek kesah tak kesah je.. sebab seorang je kena... maybe ada something wrong kat mana mana... tapi, bila zairie blogwalking tadi, terjumpa beberapa blog.. antaranya blog sarahdandia dan blog miza-zairie.. sebelum tu, miza-zairie adalah orang lain ok.. bukan zairie owner blog nie.. kehkeh.. 


masalah mereka sama jugak.. shoutmix kena banned.. zairie pun tahu kat mana silap nya... jangan terkejut, zairie pun ada bekas banned nie.. sekejap je.. tapi sudah cukup buat zairie gelabah sekejap.. menganggu semagat nak berblog je.. huhu... 


buktinya...



nie buktinya.. zairie kena kat blog cikgu isza.. jangan risau cikgu.. dah ok dah.. hehe...

zairie nak kata boleh solve masalah nie pun tak boleh jugak.. sebab zairie pun tak tahu sebab apa.. cuma zairie boleh suggest kan beberapa step je.. tak tahu berguna ke tak.. 

1.  try log in shout mix account.. pergi kat setting dan klik ban control... kalau ada ip member blogger yang kena banned tu, mintak remove kan la...  boleh delete.. jangan risau..

2. try restart balik komputer korang.. sebelum tu zairie pun jadi macam dalam gambar tu.. lepas restart terus ok... insyaallah.. tak salah mencuba..

3. kalau tak boleh jugak, zairie cadangan kan hantar je email kat shout mix.. mintak penjelasan kenapa jadi macam tu...

itu cuma cadangan zairie je.. kalau berjaya alhamdulillah...

hope masalah macam nie cepat selesai.. baru la seronok berblog dan berblogwalking.. tak gitu...

assalamualaikum

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)