HuzairieHusinBlog: Play More Learn More Dengan Berblog

Sunday, November 28, 2010

Play More Learn More Dengan Berblog

salam guys!

kenapa berblog?? kalau zairie senang je jawpaan dia.. sebab apa?? sebab dia best... hehe.. mudah kan.. ceh! hehe.. ok... setakat nie zairie tengok ada orang berblog suka suka.. ada orang berblog nak habis kan masa yang terbuang tu.. dan ada yang berlog untuk dapat second income... dan... kenapa zairie berblog... sebab semua jawapan di atas.. hehe

play more learn more.. tagline dari milo... apa yang korang faham dengan tagline tu??? masing masing ada jawapan sendiri kan.... kalau di tanya jawapan zairie pulak senang je.. semakin banyak kita bermain, semakin banyak kita belajar.. hipotesis diterima.. hehe...




hoho.. suka suka aku je photoshop benda alah nie.. hehe

so..? apa kaitan nya dengan blog pulak...? jawapan nya mudah nya.. tapi maksud dia mungkin berbeza beza sikit kot.. depends kepada blogger tu...

berblog nie bukan lah satu kerja yang mudah.. banyak benda yang seoarang blogger harus tahu.. contohnya :

1. rupa blog..
> maksud rupa blog nie bererti layout blog kita.. memang pening kalau kita nak pilih layout nie.. kadang kadang sampai tak tidur malam.. itu belum lagi bab nak edit coding coding layout tu.. lagu funin.. 

> blog dah lawa dah tapi tak ada orang datang.. so.. apa nak buat...?

3. tohmahan yang datang..
> yang nie bila blogger tu kena hentam.. rasa nya dah banyak jugak blogger kena hentam dengan anonymous nie.. so apa nak buat?

ok.. jawapan nya............ semakin lama korang berblog, korang akan menemui semua jawapan kepada persoalan tu.. kadang kadang bukan semua jawapan kita dapat pada masa tu.. maybe memakan masa sikit.. sabar k.. hehe.. 

play more learn more.... berblog la selagi kita mampu.. zairie teringat kata kata abang nara.. 

" berbloging itu seperti mendulang emas.. memakan masa. sekali kita jumpa emas tu, baru kita tahu betapa  berharganya blogging nie.."

harap korang faham la apa yang zairie cuba sampai kan.. maybe agak tersirat sikit.. hehe...

ok.. happy blogging..!

assalamualaikum..

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)