HuzairieHusinBlog: Result Exam Dah Keluar.. Kemana Aku Lepas Ni..? | Keputusan Peperiksaan Akhir

Friday, November 26, 2010

Result Exam Dah Keluar.. Kemana Aku Lepas Ni..? | Keputusan Peperiksaan Akhir

salam guys!

dup dap dup dap.. ha.. macam tu la aku rasa bila nak check result exam final tadi.. cuak kot.. tapi takpe.. dengan berbekal kan wajah yang dah kompem hensem nie, aku tarik kerusi.. duduk.. on pc.. ok.. settle.. bukak internet explorer yang lembab nie.. kalau ikutkan, aku lebih suka guna chrome untuk browser.. tapi tak pa la.. layan je... fuh! cuak nye.. nak bukak website poli macam berat je.. tapi tak pe.. macam aku cakap tadi, relax.. masuk no matrix.. no kad pengenalan... dan...................


Alhamdulillah.. itu yang mampu aku ungkap kan saat nie.. walaupun mencapai target yang di harapkan tetapi agak frust sikit sebab tak dapat apa yang di inginkan.. faham faham la ye..

hm.. cerita sebelum result exam keluar.............

di suatu malam yang dingin... aku meihat katil yang tersergam indah di hadapan ku.. ku pandang kiri.. ku pandang kanan.....

" fuh! line clear nie.. boleh beradu atas nie.."

dengan pantas aku berlari menuju ke katil itu.. layan... aku tarik selimut.. dan tanpa aku sedari aku dah.... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz............

di alam mimpi aku yang best!

" alamak.. result keluar hari ni.. takotnye check! "

takot makot.. aku check jugak.. bila check je... perrggghhh!!!!! macam tak percaya.. aku fail satu paper beb! fail.. bukan gagal... ( bukan sama je ke.. layan la geng.)

" ah! nie mesti orang poli salah key in nie.. aku dah buat giler gempak tak kan boleh fail kot.. ingat senang ke aku nak mengoreng time jawab exam tu.. huh! "

kecewa jugak.. aku try check member aku punya result la ( dalam dunia mimpi semua boleh buat ok.. hehe )... ah! untung la diorang lulus semua.. makin frust la aku.. aku try check lagi.. sama.. tetap fail... hmm... tak apa la.. dah nak fail.. nak wat cam ne.. kan.. :-(

pagi tu aku tersedar...  first yang aku cakap..

"fuh! nasib baik mimpi.."

hmm... apa yang kita dapat, bersyukurlah.. rezeki allah ni luas.. selagi kita bersyukur atas nikmat pemberiannya, selagi itu lah Allah tidak pernah jemu memberi rezeki kepada kita....

renung renungkan....

ppss : nak keje dulu ke nak lepak tanam anggur kat umah.. kena buat pilihan yang tepat nie..hehe..


0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)