HuzairieHusinBlog: Temubual Eksklusif Bersama Zairie | Dalam Segmen Siapa Zairie..?

Friday, November 12, 2010

Temubual Eksklusif Bersama Zairie | Dalam Segmen Siapa Zairie..?

salam dari zairie..

hari nie jom kita berkenalan dengan blog picisan zairiedinzly.. Hehehe.  ramai sangat nak tahu siapa owner blog merepek nie.. jom kita terjah tuan blog nie..  saya akan menemubual owner blog nie.. hehe..

so... jom ikuti temual saya bersama pemilik blog nie.. zzzaaaasssss...!


Petunjuk :
W : Wartawan
Z  : Zairie

Lokasi                :  kedai mamak tepi highway
waktu                  : sesudah zohor
tajaan pakaian  : Sendiri sendiri


W :  ehem2... maaf ye en. pemilik blog kerana menggangu awak waktu waktu macam nie..     hope awak tak kesah...

Z :  eh tak apa.. tak kesah pun.. lagi pun blog saya baru je update.. tu pun saya guna auto publish.. tak ganggu pun... kehkeh..

W :  pandai awak buat lawak.. i like.. hehe... boleh tak awak bagi tahu nama awak... senang cerita pasal diri awak le.. 

Z :  Nak kena bagi nama penuh ke??? ok lah... nama penuh saya muhammad huzairie b husin.. just call me zairie je.. umur... 21 tahun (2010).. tarikh lahir 23-03-1989.. lambat lagi.. kalau dah dekat, boleh lah saya pau hadiah... hehehe.. saya di lahirkan kat bumi malaysia.. dekat sungai petani kedah.. senang cerita saya ni anak jati orang kedah la.. anak sulung dari 4 adik beradik. anak yang paling kacak dan handome (poyo. haha)..

W :  Owh.. hobi zairie lak apa ye..??? mesti suka berblog kan?? kehkeh

Z  :  berblog jugak antara hobi zairie jugak.. tapi zairie suka main boling... sebab apa?? sebab sukan tu duduk dalam air-cond.. setakat nie belum pernah lagi la saya main boling tengah panas.. hehe

W :  buat lawak bodoh lak mamat nie... (sambil bercakap dalam hati .. kuikui).. best tu main boling.. mesti zairie terer gile main boling kan... hehe.... erm... zairie nie student lagi ke?? ke dah kerja?? ke meng'anggur'..??

Z :  Zairie baru je habis belajar.. malas lagi nak fikir kerja.. baru je habis belajar kat Politeknik Ungku Omar.. kat mana PUO tu?? search la kat google.. huhu.. so sekarang nie zairie dah memegang title peng'anggur' dan part time blogger.. hehehe

W : Owh.. ex-student Puo.. Mesti satu Puo kenal awak kan.. hehe.. nak tanya la pasal blog awak zairie... kenapa nama blog awak http://zairiedinzly.blogspot.com ..??? kenapa zairiedinzly tu??

Z :  Boleh je nak tanya... kenapa zairiedinzly?? sebab zairie minat gila kat iqram dinzly.. dia seorang pelakon yang bagus.. memang menjadi la dia berlakon.. zairie ingat kalau zairie ada rezeki pakai domain sendiri, zairie akan guna zairie.com ... insyaalah.. 

W : apa tujuan zairie berblog sebenarnya ea?? untuk suka suka ke??? atau untuk mencari awek.. ye la.. zairie nie akan antara blogger yang handsome.. kuikuikui..

Z : Pada mulanya seronok seronok je.. sekadar menyemakkan diri dalam dunia online nie.. tapi semakin lama zairie berada dalam kancah berblogging nie, terasa keseronokkan nya pulak.. dengan berblog, kita boleh mendapat ramai kawan selain kawan di Facebook.. kita boleh share maklumat dengan bloggers lain.. lagi satu apa yang menarik sangat dunia blog nie, berblog nie ada gathering nya.. setakat nie zairie tak pernah dengar lagi Facebook Gathering.. hehe.. bloggers gathering selalu dengar.. 

W : Setuju dengan awak zairie.. nak tahu la.. siapa yang menjadi sifu awak berblog..?? maksud saya pada mula nya.. masa awak mula merangkak rangkak dalam dunia blog nie...

Z : Tiada siapa... zairie belajar sendiri.. masa zairie mula mula berblog, facebook mana wujud lagi.. gengblogger pun tak wujud lagi.. tahu mana arah tuju zairie berblog nie.. banyak sangat cabang untuk dilalui.. kalau silap pilih cabang untuk di lalui pasti zairie zairie dah jatuh.. hehe.. zairie bukak video kat youtube.. search macam mana nak buat blog.. zairie belajar kat situ.. faham tak faham belakang kira.. 

W : Wow! susah jugak ye zairie pada awalnya... sekarang zairie dah boleh tengok kan perbezaan zairie dulu dan zairie sekarang.. hehe.. erm.. zairie.. apa pengalaman paling pahit zairie selama berblog nie..??

Z : Pahit... erm.. nak kata pahit tak ada lah pahit mana pun.. zairie anggap ia pengalaman yang berguna untuk zairie.. zairie pernah di kondem kan oleh kawan zairie sendiri.. mereka menjatuhkan semangat zairie untuk berblog. tapi zairie tak ambil peduli sangat semua tu.. zairie anggap ni semua ujian untuk menjadi seorang blogger.. alhamdulillah.. dengan semagat yang zairie ada dan juga sokongan daripada kawan kawan bloggers yang lain, zairie masih disini... thanks kepada mereka yang selalu menyokong zairie... :)

W : Pengalaman manis zairie dalam berblog??

Z : Yang manis nie banyak.. tapi yang paling manis bila zairie dapat jumpa kawan kawan baru.. mereka semua sporting dan friendly.. mereka semua banyak menbantu zairie ketika zairie mahu rebah dalam dunia blogging nie.. mereka banyak bagi nasihat, tunjuk ajar kepada zairie.. jasa mereka, memang zairie tak akan lupa.. 

W : erm... ok lah zairie.. so, apa kata kata terakhir zairie untuk mereka di luar sana..?

Z : ok.. satu je.. teruskan berblog... walaupun kita selalu mengalah termasuk zairie, kuatkan semagat kita.. never say no... ok...

W : Terima kasih banyak banyak zairie kerana sudi meluangkan masa menjawab soalan soalan panas dari saya.. hehe..

Z : tak ada hal lah bro.. kalau nak tanya apa apa contact je kat facebook zairie... 


add me on



Fuhhh..!!!! penat interview zairie nie.. zairie nie memang sporting habis la.. haha.. kalau ada apa mesej je dia.. mesti dia layan punya.. jangan lupa.. add dia kat FB.. pasti approve.. jangan risau..


ok.. jumpa lagi minggu depan dengan interview blogger yang lain pulak...

buhbye!


assalamualaikum..


















0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)