HuzairieHusinBlog: Yes! 1 Hari Tak Update

Thursday, November 18, 2010

Yes! 1 Hari Tak Update

salam..

fuh! tarik nafas... lepas.... tarik nafas lagi... tak yah lepas lepas.. aku yang melepas.. melepas sebab tak dapat update.. penat sungguh raya hari nie... akhir nya sejarah telah tercipta apabila aku berjaya untuk tidak update blog disertakan dengan tidak berblogwalking pada hari nie.. terbaik la...  nie gara gara aku balun lemang banyak sangat la nie... 

buat pertama kali nya jugak la aku nak merepek dekat blog nie.. kalau sebelum nie banyak bagi tips, buat tutorial walaupun mengarut sikit. hehe.. kali nie nak merepek sikit.. tak buat persiapan apa apa pun.. akan tulis apa saja yang terlintas kat fikiran nie.. so, entry kali nie, memang tak ada gambar.. hangpa tak payah la dok pelik...

letak la 1 gambar.. bagi kacak sikit.. 


perlu ke lompat macam tu.. adoi.. layan je la..

nak merepek apa ye... jap fikir jap... ok! dapat.. nak buat kronologi hari nie la... dari buka mata sampai tutop mata... bermula dari sekarang..

waktu pagi

bukak je mata terus bau rendang kari ayam mak aku... perrggh... marveles la... terliur aku.. sampai ending mimpi aku semalam boleh masuk pulak scene rendang nie... tengok.. penangan rendang mak aku... tu belum masak lemak cili api lagi.. mahu aku ngigau jalan pi kat dapur.. tak pasal pasal senduk mak aku hinggap kat kepala nie.. sape nak jawab...

ok.. cukup merepek kat situ.. sambung lagi..

dah handsome handsome terus pergi masjid.. selesai je pergi tengok orang tumbang kan lembu lembu nie.. macam macam skill dah aku tengok.. selamat orang nak menimbangkan tu tak tertumbang.. tengok macam best lak sembelih lembu nie.. tapi takot gak.. takut kalau dia mengganas tiba tiba.. mahu aku yang cabut..... 

selesai waktu pagi...

waktu tengah hari terus ke maghrib

part waktu nie paling aku suka dalam banyak banyak scene.. part makan... ceh..! rambang mata  
aku nak pilih menu tadi.. macam macam ada.. mata belah kiri tengok benda nie.. belah kanan tengok benda nie pulak.. last last biar juling.. hikhik.. 

so, aku ambek nasi impit dengan kuah kacang dulu.. ambek dalam 10 ketul... tu 1st round, 2nd round up sikit.. 11 1/2.. asal setengah...? sebab aku tengok yang satu nie tak sama saiz dengan yang lain.. so aku anggap ia setengak.. boleh? hikhik.. makan.. tak peduli semua orang.. sebab time tu tengah lapa.. penat tengok pakcik pakcik tadi bertarung dengan lembu lembu.. 

tak cukup nasi impit.. aku balun laksa pulak.. perrgh.. memang tak ingat la aku ambek.. selagi boleh letak kuah tu, letak... tumpah tak pe.. boleh lap... hikhik.. lepas settle je laksa tu, part nie aku paling best.. aku usya sekeliling.. cari port... dapat... pastu cari bantal lak... dapat... 
zzzzzzzzzzzzzzzzzz.............................

waktu malam sampai pukol 12.00am 

malam yang sungguh bosan.. dah la bosan, cerita kat tv pun bosan jugak.. ades.. tak pe.. relax dulu..lepas nie kompem ada cerita best nie... 

1 jam 1 minit kemudian.....

dapat! akhirnya... ada jugak cerita best.. cerita sebening keringat.. memang sedih cerita tu.. banyak pengajaran yang dapat.. kalau nak cerita pasal nie leh buat satu entry lagi nie.. takpa, aku ringkaskan.. cerita nie pasal seorang nenek nie kerja sebagai pengutip sampah untuk kumpul duit nak pergi haji.. pastu dia terpaksa lak tanggung cucu cucu dia.. yang along tu dah la pemalas.. hampeh.. hm.. dunia dunia..

k la.. penat merepek.. hehe

ppss : best gak merepek nie.. hehe.. nak buat lagi la entry merepek.. tunggu next episode.. hehe

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)