HuzairieHusinBlog: Ada Apa Dengan I-City, Shah Alam | Peta Ke I-CitY, Shah Alam

Sunday, December 5, 2010

Ada Apa Dengan I-City, Shah Alam | Peta Ke I-CitY, Shah Alam

salam 1 blogger's..

pernah pergi ke i-city shah alam??? ada apa dekat sana..?? ok.. bagi yang pernah pergi memang satu pengalaman yang menarik.. yang masih belum pergi lagi, entry nie akan membawa korang menjelajah sekitar I-City.. ceh! hehe

sebenarnya entry nie dah lama dah nak buat... tapi terpaksa hold dahulu.. bagi entry yang penting penting publish dulu.. yang nie kemudian kemudian tak apa.. cerita peribadi je pun.. hehe..




cantik kan..??

bila pergi sampai memang ramai sangat orang.. dah macam ada karnival kat sana... rasanya bukan pelancong dari kl or shah alam.. tengok berbus bus.. rasanya orang jauh nie.. hehe.. nak tengok lampu..

so... ada apa dengan i-city nie...? 

mesti la ada lampu.. bermacam macam lampu ada.. cakap je nak warna apa.. hijau.. biru.. merah.. semua ada... memang kretif mereka yang mengilhamkan benda nie.. boleh menarik lebih ramai pelancong dalam dan luar negara... hehe...


nak masuk ke tempat i-city nie kena bayar.. dulu orang kata free.. sekarang pulak kena bayar.. tak apa la.. satu kereta RM10.. kalau nak pergi sana, biar pack kereta tu.. jimat.. hehe.. 

so.. ada apa dengan i-city nie...?

yang kedua i-city nie ada rumah salji.. tak ada la besar mana pun rumah salji tu.. ada la dalam satu kedai mamak tu... salji nya tak ada la banyak mana pun.. just diorang pasang air cond yang besar... bagi rasa sejuk..  sorry geng tak ada gambar untuk rumah salji tu.. ramai sangat orang nak masuk.. sesak.. huhu....


so.. ada apa dengan i-city nie..?

ha... ni satu rahsia besar kejayaan i-city.. aku nak bocorkan.. hehe... korang rasa pokok pokok yang ada lampu tu pokok betul ke pokok buatan..?

pokok betul! salah... jawapannya pokok buatan.. hehe..

mula mula zairie ingat pun pokok betul.. bila datang dekat je.. ceh! tipah tertipu... hehe... tapi memang smart la... satu usaha yang bagus dalam menarik pelacong... :-D

so... ada apa dengan i-city...?

susah nak digambar  kan dengan kata kata... korang kena pergi sendiri dan merasakan keseronokkannya... memang best dan tak rugi... sesuai untuk tempat dating dan tempat seisi keluarga.. hehehe...

jom layan gambar.. penat aku snap..

     kamera DSLR aku time nie flash problem.. ceh! 
     berangan je SLR camere hanset je pun.. hehe




ni baru 1% orang... malas nak snap gambar orang lain.. hehe

ok.. siapa yang nak pergi ke i-city tapi tak tahu jalan ke sana, zairie tunjukkan peta ke i-city shah alam.. 



ok la.. hope faham la ye tengok peta tu.. hehe..

so, time cuti cuti nie la nak pergi tempat tempat macam nie.. so, selamat melawat malaysia.. hehe

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)