HuzairieHusinBlog: How To Promote Your Blog?

Tuesday, December 21, 2010

How To Promote Your Blog?

wah... tajuk je english... tapi isi kandungan nya bahasa melayu.. so korang tak perlu lah nak google translate.. hehe.. okeh..! hari nie zairie nak berkongsi lagi dengan korang semua setelah entry semalam rahsia menjana traffic tinggi mendapat feedback yang baik dari readers so now i will share what i know with you all... ceh! okeh tak BI saya..? ahaks!



tips blogging nie maybe pendek je tapi insyaallah membantu korang macam mana mahu mempromosi blog korang kepada umum.. sebab kita semua sedia maklum bukan semua orang mengenali blog kita.. betul tak..?

1. memberikan komen korang yang bernas untuk entry blogger lain. boleh lah kalau korang nak memberi pandapat atau sebalik nya.. yang penting.... bernas...

2.  memboleh kan entry anda di copy paste.. tetapi pastikan anda memaklumkan kepada pengcopy itu supaya meletakkan kredit untuk anda.. 

3. menyertai pelbagai contest yang dianjurkan oleh blogger.. yang ni kalau boleh jadi lah yang terawal join.. kenapa..? korang akan tahu kenapa.. =)

4.  sering bermain dengan SEO.. keyword yang sering orang search dekat ejen carian adalah cara terbaik untuk mempromosikan blog korang..

5. submit/ping entry korang dekat pelbagai tempat ping.. rasa nya korang tahu kan nak ping dekat mana..? =)


so harap this entry membantu ea..? 

selamat berblogging... =)


p/s : untuk tips blogging lagi klik sini.. tq..

1 orang gemar komen entry aku:

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)