HuzairieHusinBlog: Kenapa Awak Tak Suka Letak Shout Box?

Friday, December 10, 2010

Kenapa Awak Tak Suka Letak Shout Box?

biasa la.. bila berblogging mesti kita akan komen dan tinggalkan jejak kita kat shoutbox diorang kan.. kadang kadang kalau dah malas nak komen zairie zairie baca je and tinggalkan komen dekat shout box.. boleh jugak.. tak salah pun... so.. macam mana pulak kalau ada sesetengah blogger tidak meletakkan shout box dekat blog diorang...? adakah akan menyusahkan blogger itu untuk tinggalkan link mereka...? jom kita bincang.. hehe



sebenarnya dah banyak dah blog yang zairie singgah tak ada shoutbox.. tak kesah pun sebenarnya... biasa nya zairie akan komen entry diorang or zairie lebih senang jadi silent reader korang..  hehe.. 

sebenarnya zairie tak pasti jugak apa faktor yang mempengaruhi untuk tidak meletakkan shout box pada blog diorang.. zairie pernah tanya kat cik epal kenapa tak letak shout box... jawapan cik epal, dia tak nak banyak sangat widget dalam blog dia.. mula mula zairie pun rasa macam banyak sangat jugak.. tapi sebab fikir shout box nie penting jugak, so zairie biarkan je lah..

zairie rasa maybe sebab nie ada sesetengah blogger tak letak shoutbox :
  1. berat
  2. tak penting
  3. tak nak banyak widget
  4. mahu meminimumkan layout
  5. mahu blog yang simple.
yang tu apa yang zairie rasa la.. kalau zairie tak dah buang shout box nanti, so itu lah antara sebab sebab nye.. hehe..

okeh... kalau boleh, biarkan lah shoutbox tu.. dah try buang and timbang blog.. memang tak banyak sangat turun berat blog.. so, zairie biarkan lah.. itu lebih baik.. boleh zairie terjah bloh kornag pulak.. hehe..

salam 1 blogger.. :-)

2 orang gemar komen entry aku:

  1. As Salam...

    Hai Zairie. Salam perkenalan, ehe..

    Ni sy mau tambah sebab2nya selain yang dah cik epal kongsikan tu.. ^^,

    KENAPA TIADA RUANG SEMBANG?

    ReplyDelete
  2. salam kenal http://beritasengsasi.blogspot.com/

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)