HuzairieHusinBlog: Rahsia Bagaimana Menjana Traffic Blog Yang Tinggi

Monday, December 20, 2010

Rahsia Bagaimana Menjana Traffic Blog Yang Tinggi

Rasanya dah banyak dah blogger blogger memberikan info atau tip blogging bagaimana nak tingkatkan bilangan uniqe visitor dekat blog kita.. kalau korang pernah follow blog zairie dari dulu, zairie ada berkongsi bagaimana nak mendapatkan traffic yang mantap.. boleh baca entry ini.

so kali ni zairie nak berkongsi sekali lagi macam mana nak tingkat kan traffic blog kita.. mungkin info kali nie tak banyak.. tapi boleh la diguna pakai. mahu menarik orang membaca blog kita nie bukan lah satu perkara yang senang.. banyak kriteria yang membuatkan orang tertarik nak baca blog kita. 



Tajuk Entry Mesti Menarik

tajuk entry memainkan peranan penting untuk menarik orang membaca. first, reader akan tengok dahulu tajuk/post title. kalau menarik mesti mereka akan click.. contohnya seperti 'buat duit dengan blog'
jika ada readers yang teringin nak berblog dan dapat tahu pulak dengan berblog boleh buat duit mesti mereka akan tertarik nak membaca content blog tersebut.. betul tak...?


Kekerapan Update

yang nie penting jugak.. terutamanya jika blog anda tersenarai dalam bloglist blogger lain.. semakin kerap anda update, link blog anda akan sentiasa berada di top bloglist.. lagi mudah untuk reader blog itu ternampak link ke blog anda.


Search Engine Optimazation (SEO)

Sebelum tu zairie nak tanya.. apa yang korang faham mengenai SEO nie..? zairie pun bukan lah arif sangat mengenai SEO nie... boleh la.. ada apa dengan SEO nie..? ok.. SEO nie merupakan carian dekat google.. contohnya ada orang mencari dekat  google search 'rahsia pohon cemara' dan kebetulan anda ada buat entry tersebut.. so, google akan mencadangkan entry anda tu untuk si pencari tu.. faham tak..?? hehe... kesimpulannya.. SEO nie penting jugak.. perbanyakkan lah bermain dengan SEO nie.. kena alert dengan isu isu semasa.. =)


dengan rahsia nie, hope dapat membantu sedikit menjana traffic anda.. insyaallah... yang penting, jangan pernah rasa give up bila berblog..  =)

0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)