HuzairieHusinBlog: Sebab Mengapa Tidak Perlu Pakai/beli I-Phone 4

Tuesday, December 14, 2010

Sebab Mengapa Tidak Perlu Pakai/beli I-Phone 4

Kalau cakap pasal gadget je, memang aku minat habis la.. dari komputer hingga la ke handphone.. tapi pernah tak anda korang terfikir kenapa kita semua tak perlu pakai i-phone nie..?? mungkin tak pernah kot.. 

yang nie cuma pandangan zairie je sebab mengapa zairie tidak perlu pakai i-phone nie... sedangkan trend sekarang nie kalau lu orang pakai i-phone especially i-phone 4 nie, comfirm awek tangkap cinta la sama lu.. tak percaya...??? try la.. hehe...

tapi mengapa perlu ada sebab tak payah pakai i-phone nie..? nak tahu..? jom baca.... =)


1. harga

zairie rasa ini merupakan sebab utama mengapa tak payah pakai i-phone nie... kalau tak silap harga i-phone 4 dekat pasaran sekarang ada la dalam RM3k ++.. rasanya la.. sanggup ke..?? hehe.. rasa nya duit tu boleh kita gunakan untuk perkara yang lebih bermanfaat.. kan? =)

2. touch screen

paling tak suka kalau handphone nie fully touch screen.. nak taip mesej susah beb! pernah pakai sekali handphone i-phone 3gs.. tapi dah jual.. susah nak taip mesej.. pernah sekali tengah drive awek mesej.. adoi.. nak menekan screen tu.. kalau keypad jangan tanya la.. tup tap tup tap taip.. laju.. 200km/j.. ahaks!

3. made in china

rasa nya  yang nie kerap orang kita kena.. sekarang nie cakap je apa yang tak ada made in china.. dari barang mainan sampai la barang makanan.. bersepah made in china.. kalau i-phone made in china nie jangan tanya la.. memang bersepah.. kalau orang yang nak beli tu tak berapa arif lagi saksama mengenai handphone nie, mahu kena kelentong kaw kaw dengan orang yang jual tu.. sebab zairie pun pernah kena jugak.. handphone hape ntah.. panas membara je!

4. Saiz yang terlalu besar

 yang nie zairie tak pasti la sama ada pendapat zairie nie sama atau tak dengan korang semua.. zairie tak suka sangat hanphone yang besar besar nie.. tak muat poket nak masuk.. suka yang sederhana je.. standard nokia 3310. sederhana dan bergaya.. ceh! hehe



just 4 reason only. banyak banyak nanti takot korang terpengaruh pulak.. hehe.. tapi depends la kat orang tu. cuma pendapat penulis saje.. jangan terpengaruh ea.. hehe


0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)