HuzairieHusinBlog: Statistik Penuh Piala Suzuki AFF 2010 | Anugerah Pemain Di Piala Suzuki AFF 2010

Thursday, December 30, 2010

Statistik Penuh Piala Suzuki AFF 2010 | Anugerah Pemain Di Piala Suzuki AFF 2010

piala suzuki AFF 2010 baru je habis semalam dengan malaysia buat pertama kali nya dalam sejarah menjadi johan setelah berabad jugak la tunggu.. rasanyer masa 1996 kita masuk final and dapat 2nd place.. kalah dengan thailand 0-1... kalau tak silap la.. kalau silap sori ea.. hehe..

okeh.. sekadar rumusan statistik perlawanan piala suzuki AFF 2010 nie..



1. suzuki most valueable player

okeh.. anugerah ini adalah anugerah pemain berharga suzuki AFF nie.. dipilih berdasar kan prestasi yang ditunjukkan semasa permainan.. maybe dikira dengan kekerapan bermain dalam kesebelasan utama, tiada sebarang kad (kuning atau merah)

pemain berharga piala suzuki AFF 2010........ FIRMAN UTINA.. player dari indonesia..



2. Penjaring Terbanyak Perlawanan

yang nie top scorer la.. bagi zairie yang boleh dikira sebagai deadly striker.. striker berbahaya.. memang kerap goal la... siapa lagi kalau bukan penyerang kebangsaan kita.. SAFEE SALI...! beliau dah score sebanyak 5 goal...  Taniah bro... =)



3. Fair Play Award

yang nie kira anugerah negara paling bersih la permainan nya...senang cerita tak ada gaduh gaduh..  



4.  Jumlah Gol, Kad Kuning dan Merah

bilangan kad dari awal permainan sampai la habis game final ke-2 tu.. memang banyak.. lepas nie coach kena latih lak supaya player bermain jangan bagi kena sebarang kad.. hehe



5. Juara Piala Suzuki AFF 2010





Taniah sekali lagi kepada pasukan kebangsaan malaysia... korang dah lakukan yang terbaik.. bangga dengan korang...

Akhir kata....

"MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA"


0 orang gemar komen entry aku:

Post a Comment

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)