HuzairieHusinBlog: 2011

Saturday, December 31, 2011

Lirik Lagu Perpisahan - Aizat Amdan | Lagu Touching 2011

Orait...! hari nie hari terakhir di tahun 2011 kan...? so, entry ini jugak entry terakhir di tahun 2011.. insyaallah...  

bercerita pasal 2011 nie memang banyak.. tapi, kali ni aku lebih nak fokuskan pada lirik lagu yang paling aku minat sampai la ke akhir tahun 2011 nie..

lagu perpisahan dari aizat ft 1st edition.



Sebelum tu, jom dengar sikit lagu dari aizat anda - perpisahan... lirik disediakan.. hikhik..



lirik lagu perpisahan -aizat amdan.

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


orait... kenapa aku suka sangat lagu nie...?

1. aku suka dengan lirik dia... lirik yang sangat baik.. boleh buat orang nangis beb kalau betul betul hayati... lagi lagi kalau kau baru clash dengan awek/pakwe kau... pergghhhh...! comfirm  la.. miahaha..


2. sebab aizat amdan nyayi.. - nie jugak salah satu faktor la.. sebab aizat nyayi.. he is a best singer in 2011.. bagus dak aizat nie.. pandai menghayati lirik dan lagu.. terbaik la bro..!


2 reason boleh...? okeh.. jumpa kat tahun 2012.. assalamualaikum..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, December 27, 2011

Nur Zara Alysha

assalamualaikum..

macam tak percaya je yang aku dapat adik baru.. 2 hari lepas ayah aku sempat bagi tahu... buat masa nie aku tak sempat lagi tengok memandangkan aku masih kat johor dan bakal mengadap 6 paper final.. ceh..! 

nur zara alysha.

sedap kan nama...? nama pilihan ibu ku.. :)


maksud nama beliau.

NUR - Cahaya

ZARA - Puteri

ALYSHA -Dilindungi tuhan.


p/s: tunggu kedatangan abg mu ini.. hehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Smartphone Terbaik Malaysia 2012

salam.

tahun 2011 semakin hampir meninggalkan kita semasa entry ini ditulis.. terlalu banyak yang aku belajar di tahun 2011 nie.. salah satu daripadanya mengenai smartphone.. 

thanks kepada bro blog iphone yang banyak memberi info pasal smartphone.. esspecially pasal iphone.. thanks bro..!

orait.. so, topik aku kali nie adalah smartphone.





sebenarnya aku lebih fokuskan kepada mereka yang masih baru nak pakai smartphone nie.. tak tahun nak pilih mana yang terbaik untuk diri mereka..

kita semua tahu kan yang handphone nie kita akan pakai untuk satu jangka masa yang sangat lama.. paling kejap pun setahun.. so we need to make a best decision..

bagi aku smartphone yang terbaik hanya 2 sahaja.. samsung, HTC dan iphone.. kerana apa..? Kerana application dia yang superb dan best..



simple review smartphone..



-HTC DESIRE HD-

kalau smartphone HTC, aku paling suka HTC Desire HD.. 




desire hd screen dia memang besar.. puas kalau online.. tapi kalau bab game tu aku tak sure puas ke tak...? 

harga : RM 1.5K ++



-SAMSUNG SL/S PLUS-

Samsung sl or s plus pun ok jugak... tapi kalau dapat S II lagi ok.. kan.. hihi.. tapi as a student like me, better beli sl je la.. murah pun murah.. kira mampu lagi la.. 

kelebihan : grafik nampak clear.. cantik.. 


harga : RM 1.3K ++


-iPhone-

iphone sebenar nya tak kisah la iphone 3gs, 4 atau 4s.. sebenarnya semua sama je.. yang bezanya dekat perfomance.. 

iphone memang terbaik.. sebab tu aku pakai iphone sekarang nie.. ahaks..!


harga : 2nd -RM 1.5K ++





So, tiada lagi kan masalah mengenai smartphone... tepuk poket tanya duit.. ada duit lebih beli yang betul betul dapat memuaskan hati anda.. hehe..


assalamualaikum.
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, December 24, 2011

Review Malaysia | Need For Speed (NFS) The Run 2012

salam...

Need For Speed The run.. buat pengetahuan semua, NFS The Run nie baru je keluar.. kira game paling awal la di tahun 2012.. so apa bezanya NFS The Run nie dengan NFS yang terdahullu...? owh.. tersangat la banyak bezanya... 




okeh.. sebelum tu trailer NFS The Run nie telah di buat oleh pengarah transformer.. brother michale Bay... perrgghh..! memang superb la trailer dia.. tapi kalau korang perasan ada unsur unsur transformers sikit.. contohnya dekat sound dia.. ahaks..!




terbaik kan..??

okeh ini ada sedikit review mengenai NFS The Run.. 


1. GRAFFIC (NVIDIA)

Buat pengetahuan gamers sekalian, nfs the run nie tersangat lah memakan graffic yang sangat tinggi.. sebagai bukti, boleh refer gambar di bawah.



see.. ada berlaku error kan.?? sebenarnya bukan error apa pun, just performance game NFS The Run nie perlukan graffic yang tinggi.. kerna apa..? sebab ada sintemetik di dalam permainan game nie...?

so apa yang perlu buat...?

1. pergi ke nvidia website. [klik sini]

2. search korang nyer model graffic card kat laptop/pc. model apa? nanti dia akan bawak korang ke web download latest graffic card model korang tu..

3. install..

p/s: tapi....... akan berlaku error pada korang nyer laptop bila install.. maksud aku bila korang reboot balik.. senang bila dah install jangan reboot, terus je main.. dah habis main roll back balik ke graffic card asal.. 

p/s: bila nak main je install.. (error di maksudkan screen korang akan jadi gelap gelita.. terpaksa masuk guna safe mode untuk roll back..)

p/s: ah..! panjang lak kalau aku nak cerita kat sini, nanti aku buat 1 entry khas pasal nie.. siap tutorial lagi.. 



2. JALAN CERITA.

ha.... ini memang terbaik.. jalan cerita dia memang senang nak faham.. korang akan taw siapa yang bawak cerita nie.. 




nampak mamat macho yang tengah lari tu...? ha..! itu lah karektor korang.. korang taw siapa yang bawak kereta tu.. sangat berbeza dengan NFS Most wanted dan sebelumnya...


3. BELASAH POLIS DAN LARI DARI TAHANAN POLIS.

Yang ini merupakan daya tarikan NFS The Run.. korang boleh belasah polis tu bila kena tahan.. dan lagi best, bila dah belasah kaw kaw, korang siap boleh bawak lari lagi kereta polis tu.. terbaik kan..? dah macam main GTA pulak.. hahaha..





nampak..? tak pasal pasal kena belasah polis tu.. memang gangster.. hehe..



4. Real Drive.

maksud real drive nie, bila korang bawak kereta dalam kelajuan yang sangat tinggi pastu accident dengan kereta lain, kereta korang akan wreck (Kemek/remuk). so, korang kena pandai pandai cilok la.. fuh..! susah kan..? tapi puas hati.. 







kesimpulannya, need for speed The Run memang yang terbaik.. disamping jalan cerita yang sangat menarik + dengan graffic yang sangat cantik.. memang owesome..



»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, December 21, 2011

Wordless wednesday | Nokia 3310

Salam 1 blogger.

Wordless kan?? So, kena la tulis ringkas ringkas. Hehe. Nokia 3310. Rasanya the 1st phone yang aku pakai. Nostalgia kot.





Nokia 3310. Ingat lagi masa 1st beli.. Mahal kot harga dia. Rm600++ kalau tak silap. Tapi yang best nyer pasal 3310 nie dia nye strength la. Kuat wooo. Campak kat dinding masih boleh run. Tabik spring la.


P/s: kalau tiada yang lama, maka tiada la yang baru..


- Posted using BlogPress from my iPhone 4S
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, December 20, 2011

Oh! Facebook | Kerana Facebook Aku... [PART 1]

salam.. berapa hari tak update??? 3 hari...? tak lama lagi.. dulu pernah sebulan tak update..

okeh..! ada facebook...?? tahu tak kerana facebook bermacam macam perkara boleh berlaku... dan, ini bukan auta ok.. fakta.. dan, dah rasa macam terlalu kerap dah perkara macam nie berlaku..

KERANA FACEBOOK KAWAN BERTUKAR MUSUH



kawan jadi musuh...?? biasa la tu.. banyak la faktor kenapa member kita boleh jadi musuh.. antaranya pasal pakwe/makwe nie... erm.. boleh jadi jugak.. betul tak..? kalau si pakwe/makwe dia asyik komen dengan member kita siap bermanja manja lagi tak berbulu kau... betul..?


COUPLE BOLEH GADUH SEBAB CEMBURU

hahaha... kata cemburu tandanya sayang.. adoi.. tapi kalau terlalu cemburu pun susah jugak der.. nie kalau bukak wall pakwe/makwe kita siap ada orang komen sayang sayang lagi... amacam..? leh sabar lagi ker der??? ahaks..!

 COUPLE BOLEH BERPISAH
  
Ha... nie la padahnya kalau terlalu cemburu... ades... cemburu pun salah.. tak cemburu pun salah..  tapi aku tengok macam dah banyak je couple clash sebab facebook nie... sebelum nie, aku tengok awek nie in relationship dengan mamat nie.. sekarang nie single.. ahaks...! apa sudah jadi woii...!


sebenarnya banyak lagi isu yang aku nak kupas pasal facebook nie.. tapi kenkangan masa yang tak izinkan.. okeh.. nak sign out nak study.. esok test math.. :)
*sambung part 2.. insyaallah..

p/s: thanks mama nor lara sudi komen and blogwalking kat blog nie.. tak sempat nak lepak kat blog member lain.. hihihihii
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, December 17, 2011

Siapa Ariff Alfian Rosli?

entry ini adalah dicopy sebulat-bulat nya daripada Wikipedia.




ARIFF ALFIAN ROSLI





Ariff Alfian Rosli adalah pelajar tajaan Petronas,Malaysia di University College Dublin (UCD), Dublin ,Ireland jurusan perubatan. Ariff adalah anak kedua dari empat beradik kepada Roslin Haron.










PELAJAR TERBAIK SPM

Ariff Alfian (28 tahun) cemerlang dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) mendapat tajaan pinjaman boleh ubah daripada Petronas untuk melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan di United Kingdom(UK).

Ariff mengikuti pengajian praklinikal dari 2003-2005 seterusnya klinikal (2005-2008). Sehingga 2008 masih belum menamatkan pengajian dan perlu menyambung beberapa semester lagi.Malangnya Petronas enggan menambah tajaan 38,000 Euro (RM160,000) setahun pengajian akademik dan kos sara hidup .

Ariff enggan menyambung pengajian di Malaysia kerana berazam hendak lulus dari UCD dan bermula daripada situ hubungan Ariff dan bapanya terjejas. Petronas pula menuntut lebih RM890,000 daripadanya sebagai penjamin pertama.

MENGHILANG DAN DI TEMUI SEMULA.

Pada 14 Disember 2011, Duta Malaysia ke Ireland, Datuk Ramli Naam memaklumkan bahawa Kedutaan Malaysia dan Wisma Putra tidak boleh mendedahkan maklumat terperinci Ariff Alfian kerana menghormati Akta Data Perlindungan Peribadi Dublin. 

Ibu Pejabat Imigresen Republik Ireland tidak boleh memberi maklumat berkaitan Ariff Alfian kepada ibu bapanya kerana terikat dengan akta tersebut. Status Ariff Alfian di Dublin sah termasuk dari segi visa dan segala dokumennya juga sah. Semua sah, tiada kesalahan. Justeru, beliau dibenarkan untuk menetap di negara ini.

Sejak 2009, bapanya, Rosli Haron (56 tahun) cuba mengesan lokasi anaknya yang putus hubungan tetapi gagal. Rosli Haron menerusi akhbar Utusan Malaysia pada 13 Disember 2011 melaporkan anaknya itu hilang dan bimbangkan akidahnya. Bahagian Konsular dan Bahagian Eropah Wisma Putra telah menerima laporan kehilangan pada 2009. Rosli Haron adalah pesara pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) berkhidmat selama 31 tahun.

Dia dan isteri, Kamariah Hashim, 55, telah lapan kali ke Dublin dan Universiti College Dublin (UCD) untuk mencari anaknya itu yang merupakan ketua pengawas dan tokoh pelajar cemerlang Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seksyen 5 Wangsa Maju pada 2001.


Malangya Ariff Alfian tidak mahu berjumpa pihak kedutaan mahupun keluarganya. Ketua Pengarah Kementerian Pengajian Tinggi, Prof. Datuk Dr. Rujhan Mustafa mahukan maklumat terperinci mengenai bekas pelajar UCD itu daripada Petronas , masyarakat Malaysia di Dublin. Pelajar terbabit pernah pulang ke tanah air pada pertengahan 2009 untuk meneruskan pengajian di universiti tempatan.Tapi Jun 2009, dia kembali semula ke Ireland dan terus menetap di republik tersebut dengan rekod perjalanan yang sah.




P/S: BOLEH BACA JUGA ARTIKEL DARIPADA UTUSAN MALAYSIA


»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, December 16, 2011

[Panas] Gambar Ariff Alfian Rosli Pelajar Tajaan Petronas Berkhawin Dengan Lelaki Bernama Jonathan

assalamualaikum semua..

anda kenal dengan Ariff Alfian..?? yes... saya baru sahaja kenal dia nie... seorang pelajar malaysia yang melanjutkan pelajaran ke ireland dengan tajaan petronas.. dan telah penuh berkhawin dengan seorang lelaki dari ireland yang bernama jonathan..

dan.. apa yang mengejutkan saya, beliau ada seorang muslim.. dan beragama islam.. berkhawin pula dengan seorang lelaki.. hm... susah nak cakap.. nak kata bebal, sudah pun melanjutkan pelajaran jauh ke menara gading.. luar negara lagi tu...













banyak teka teki yang bermain di fikiran sekarang nie... persoalannya :


1. adakah ia sudah lupa dengan ajaran baginda nabi s.a.w ??


2. adakah disebabkan faktor persekitaran dengan gaya hidup orang barat..?


3. atau.. adakah disebabkan oleh sejarah hitam hidup beliau..?


waallahuallam... 


buat ariff.. anda masih mampu lagi berpatah balik ke jalan yang benar...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, December 15, 2011

Kisah Sedih Ibu Itik Dan Anak Anaknya.

fuhh..! memang sangat sedih kalau korang semua tengok gambar di bawah nie dengan teliti dan hayati...



pada suatu hari, ibu itik membawa anak anak nya bersiar siar.. bersiar siar menikmati keindahan alam semua jadi..

kelihatan anak anak itik sangat gumbira sekali kerana dapat bersiar siar bersama sama ibu tercinta.. 

ada yang terlompat lompat.. ada yang terkinja kinja..



dalam menikmatti keindahan alam itu, ibu itik terlah TERbawa anak anak nya ke satu gaung yang sangat dalam yang dipanggil longkang..

dengan hati yang sangat kering, ibu itik itu dengan selambanya menyeberangi gaung itu tanpa memimpin seekor pun anaknya..


AKIBATNYA....?




 Akibat nya, hampir kesemua anaknya jatuh kedalam gaung yang sangat dalam itu..

ibu itik hanya mampu melihat anak anak nya terkapai kapai kelemasan..

ada yang dihanyutkan air, ada yang cuba memanjat dinding untuk keluar.





erm.. sadis kan..?? sedangkan haiwan pun sayangkan anak.. inikan pula manusia.. itu pun ada yang sanggup buang anak kat tong sampah, itu la ini la... renung renungkan...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, December 7, 2011

Muzium Kapal Selam SMD Quessant di Melaka [Gambar]

tak pasti la pulak mana dapat berita nie.. sama ada di surat khabar or kat tv3.. tapi itulah yang aku dapat tahu.. kapal selam jenis SMD Quessant yang berharga RM12.6 JUTA akan di pamerkan di Dataran 1Malaysia Klebang, Melaka.. 

so, mana yang berhampiran dengan klebang boleh la melihat kapal selam nie dengan lebih dekat.. untuk entry nie, aku lebih kepada gambar je.. sebab tak banyak sangat info pasal kapal selam nie.. ok..?








p/s: teringin jugak nak tengok kapal selam nie dari dekat..
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, December 6, 2011

KL Gangster 2 Prequel (Sinopsis Penuh, Gambar)

assalamualaikum..

"amacam bro...? lama tak update.. mana pergi..?"

"alamak.. guwa sibuk sikit la der... ada program universiti guwa kena handle nie... sebab tu lu tengok blog guwa nie bersawang kat shoutmix, follower so tengah malam ni guwa free, guwa update sikit ok... boleh der...."



ahaks....! itu just ambek mood je untuk nak story mory pasal Filem KL Gangster 2 nie... dah tengok kl gangster 1 kan..? so no point la kalau cakap tak sabar nak tengok KL Gangster 2 nie...



pasti yang akan bertanya kan kenapa KL Gangster 2 (Prequel) ...?

Difahamkan, filem ini berbentuk “prequel”. Syamsul Yusuf sengaja menghasilkan filem “KL Ganster 2″ dalam bentuk ‘prequel” dimana beliau inginkan sesuatu yang impak yang berkesan terhadap kisah silam Malik sebelum dia terjerumus ke lembah kegiatan jenayah.

Ia masih mengekalkan pelakon lama dalam filem KL Gangster 1 dahulu dan ada penambahan pelakon hero malaya iaitu Rosyam Nor sebagai TAILONG dalam filem ini. (taiko castelo beb..!)

Filem ini telah pun mulakan pengambarannya pada 1 Disember 2011 dan memakan masa pengambarannya selama 45 hari. Lokasi pengambaran ini berlangsung di sekitar Kuala Lumpur, Lembah Klang dan juga di Batu Gajah, Perak.

Barisan pelakon untuk filem ini seperti Syamsul Yusof,Aaron Aziz,Adi Putera,Sofi Jikan,Zizan,Sheera Iskandar dan Rosyam Nor.


Sinopsis KL Gangster 2 (Prequel)

Cerita ini mengisahkan tentang bagaimana 2 orang adik-beradik iaitu Malek(Aaron Aziz) dan Jai(Adi Putra) secara tidak langsung terjebak dalam dunia gangster setelah kematian ayah mereka 10 tahun lalu. Semenjak kematian ayah mereka, kehidupan mereka sekeluarga dalam serba kesusahan di samping ibu(Ku Faridah)mereka sering ketakutan gara-gara ugutan dari kumpulan gangster yang menagih hutang ayah mereka. 


Disebabkan kesempitan wang dan keperitan hidup maka Jai menjadi semakin liar hingga sanggup melakukan apa saja demi wang bagi mengubah nasib hidupnya dan mendapat tentangan hebat dari keluarganya. Malek semakin buntu memikirkan masalah yang dihadapi dan ditambah pula dengan laporan dari doktor yang mengesahkan ibunya mengidap penyakit barah. Lagi memilukan apabila adik beliau, Shera telah diperkosa.

Sementara itu,Tailong(Rosyam Nor) merupakan antara gangster terbesar di KL yang giat menjalankan kegiatan-kegiatan haram. Segala tindak tandukTailong tidak disenangi oleh gangster-gangster lain namun terpaksa akur dengan kekuatan Tailong.

   
Pada masa yang sama, King(Riduan Hashim) dan Shark(Syamsul Yusof)
merancang untuk memperkukuhkan kedudukan bagi menjatuhkanTailong dan meminta pertolongan dari rakan baiknya iaitu Malek dengan menawarkan ganjaran yang besar. Malek menerima tawaran tersebut bagi menampung kos ibunya dan membayar hutang ayahnya. Namun kegiatannya tidak disenangi oleh ibunya dan mereka telah dihalau dari rumah.

King menjadi lebih berkuasa atas bantuan Malek dan kehadirannya membuatkan Tailong berasa tergugat. Beliau merancang untuk menghapuskan King dan Malek. Terjadi pertempuran hebat antara 2 kumpulan gangster terbesar di KL apabila Tailong menyerang King dan Malek. Mereka hampir tumpas ditangan Tailong namun terselamat apabila polis tiba dan berjaya melepaskan diri. Pada masa yang sama, Malek ternampak “tattoo” yang sama di badan Tailong dan pembunuh ayahnya.

   
Bermulanya konflik dan dendam antara Malek danTailong. Berjayakah Malek membalas dendam terhadap Tailong untuk ayahnya?Berjayakah King dan Shark mendominasi seluruh kawasan di KL?Apakah kesudahan nasib Malek, Jai dan Ibunya?

  



apa yang pastinya memang dah tak sabar sangat nak tunggu KL Gangster 2 Prequel nie...


p/s: info mengenai KL Gangster 2 akan diupdate dari masa ke semasa.. 
»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, December 2, 2011

Video Youtube Plaza Metro Kajang Banjir 2011

rasanya bukan perkara biasa kajang nie banjir.. sebab sebelum nie pun pernah banjir jugak.. memang teruk.. dan sangat teruk...

masa call miss zairie semalam (01/12/2011) dia cakap memang kat kajang hujan lebat sangat.. tidur pun confirm tak nak bangun.. thats why perkara macam nie boleh berlaku..

ingat lagi masa pergi kajang naik perodua kembara.. air sampai tayar.. kembara beb.. saga @ lancer @ lomborghini macam mana pulak..? dah sah sah tengelam punya..

nie video youtube dari sahabat kita yang sempat rakam kejadian banjir di kajang..





dari apa yang saya lihat, hampir kesemua tayar kereta dah tak nampak dah.. kalau air masuk enjin dah confirm confirm kena overhall nyer..

lagi satu, kesian pulak dekat peniaga di aras bawah.. terpaksa mengalihkan barang dia orang kat tempat yang lebih tinggi dan selamat..


so, apa yang perlu buat..?? sampai bila kita penduduk kajang kena hadapi semua ini..? 

kerajaan selangor perlu lakukan sesuatu terutama majlis perbandaraan kajang sebelum tsunami melanda kajang..

sekian..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 30, 2011

Nasi arab UTHM Malaysia


Alhamdulillah. Baru lepas merasa nasi arab yang satu campus cakap sedap tu. Seriusly memang sedap.



Nasi arab nie memang simple. Just nasi + ayam + sambal kasi uummphh.

Lagi satu, 1st time rasa jus betik. Memang terbaik. Harga. ? RM 1.00. Dekat UTHM nie la. Kat lua mesti mahal.

P/s: blog semakin terbiar. Tak sempat nak update. Terlalu sibuk. Selamat ada my iphone. Hehehe


- Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 26, 2011

Oh! McD!

Wah! Dah lama tak pekena McD. Nyum nyum nyum. Jemput makan kawan2. ;-)




- Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, November 19, 2011

Gambar Kontroversi Zarina Anjoulie Tunjuk Buah Dada!

assalamualaikum..

owh..! dunia..! dunia..! apa sudah jadi....? sebenarnya aku dah lama nak post cerita pasal nie.. tapi memandangkan kekangan masa yang tidak mengizinkan, terpaksa disimpan kat peti simpanan draft tu..

dan, aku tidak lah berminat sangat nak copy bulat bulat statment zarina Anjoulie  dalam artikel di yahoo, tetapi aku lebih berminat nak meluahkan pendapat peribadi aku..








"zarina anjouline : saya yang tanggung dosa.."


ya.. memang betul zarina.. awak yang tanggung dosa.. aku akui.. seluruh malaysia mungkin seluruh dunia akui yang awa akan tanggung dosa apa yang awak lakukan du bumi allah yang sementara ini..


tapi kan zarina, pernahkah awak terfikir dosa orang yang melihat awak berpakain seperti dalam majalah FHM..? 


Yes zarina... mungkin betul kata kata hikmah yang selalu aku katakan..

"tanpa keberanian mimpi tidak akan menjadi kenyataan..."


persoalannya, keberanian sebeginikah yang diperlukan moga mimpi kita menjadi kenyataan..?

pada pendapat aku, bukan ini lah cara nya.. allah berikan kita akal dan fikiran.. agar dapat memikirkan yang mana yang baik dan tidak... 

aku tak kata zarina salah, mungkin apa yang dia lakukan ini tidak dapat diterima oleh masyarakat sekeliling..

perlu diingat, kita orang timur, yang penuh dengan adat. yang penuh dengan kesopanan dan bahasa yang indah.. tidak kira lah kita dari malaysia, indonesia mahupun singapura.. kita semua sama.. berpijak di bumi allah yang sementara..


jika zarina anjouline terbaca luahan hati zairiehusin.com nie, bukanlah niat di hati mahu menkondemkan awak.. apatah lagi menjatuhkan awak... jika awak melakukan sesuatu perkara yang betul, nescaya ramai yang support kerjaya seni awak.. dan mungkin, insyaallah allah akan memurahkan rezeki awak.. 


gud luck to zarina anjouline dalam kerjaya seni awak... hope apa yang awak lakukan di bumi allah yang sementara nie, awak mendapat keredhaan dari-Nya..





p/s: masih tergiang-giang kata kata baginda s.a.w kepada sahabat sahabatnya.. (kalau salah mohon betul kan di ruangan komen ya..)


"aku takut akan umatku di masa akan datang, mereka berpakain, tetapi seolah olah mereka bertelanjang.."


renung renungkan...


zairiehusin : yang baik sudah semestinya datangnya dari allah s.w.t dan yang buruk sudah pastinya datang kepada dirinya aku sendiri..










»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, November 18, 2011

Novel : Sebutir Pasir -Episod 5

selesai makan, aku terus masuk ke bilik.. penat.. sangat penat.. jam di dinding menunjukkan tepat pukul 10.00pm.. 

"kring....kring.....!"

aku tersentak dengan panggilan telefon ku. ku sambut malas...

"hello.. assalamualaikum....




"waalaikummussalam... hye liya.. belum tidur lagi?"

"belum lagi aizat.. yang aizat nie kenapa belum tidur lagi.." soal aliya..

"mata tak boleh lelap la.. so, jat ambil gitar and make a new song.. for u liya.." 
"eh yeke..?? terharunya.. ada jugak ye orang yang sudi cipta lagu untuk kita nie.." jawab liya ringkas.. 

hm... personally, memang aku suka dengar suara aliya.. lembut.. dan halus sehalus kain sutera.entah berapa lama aku dan aliya berborak.. dari masa sekolah dahulu hinggalah sekarang..

jam di dinding menunjukkan pukul 2.00 a.m. aku mendongak ke syiling. membayangkan saat manis bersama aliya masa dekat sekolah sebelum tamat SPM. 

owh..! sungguh pantas masa berlalu.. andai dapat ku undurkan masa, sudah pasti aku tidak mahu saat indah bersama aliya pergi.

but.. live must go on.. aku faham,terlalu banyak onak duri dan ranjau yang aku perlu tempuhi.. dan yang pastinya, halangan dan cabaran kehidupan sudah pasti menunggu aku di depan.. cuma menunggu kehadiran diri ku in sahaja.


xxxxxxxxxxxxxx


3 bulan sudah berlalu.. dan hari ini, 23.03.2006 tarikh keluarnya result spm.. sebelum keluar dari rumah aku sempat berjumpa opah supaya mendoakan keputusan yang cemerlang untuk cucunya ini.

bangunan sekolah menengah kebangsaan tok weng yang tersengam indah sudah dari jauh aku nampak.. semakin dekat, semakin kuat pula jantung aku ini berdengup..

dup dap dup dap.... selaju kereta api dari KL Central ke KLIA. 

mata aku tertumpu pada satu sudut.. 

"aliya..." bisik aku perlahan..


langkah demi selangkah aku menghampiri aliya..


"hye liya... happy je.. camne? ok...? berapa A..? " Soal aku bersungguh sungguh tanda ingin tahu. apa yang pasti, senyuman aliya kali ini merupakan senyuman paling manis pernah aku dilihat di wajah aliya.. owh..indahnya ciptaan tuhan...

"hye aizat.. alhamdulillah..7A1 1A2 dan 2B3 je aizat... aizat macam mana pulak..? mesti gempak kan..."

"eh gempak ke..? hehe.. aizat belum ambek result lagi la liya.. tak tahu a macam mana...? tengok la nanti.. " 

"Mohd Aizat B Adnan..!" 

satu pekikan suara memanggil nama aku. nampak dari sudut tempat mengambil result SPM..


"Owh tidak...."





* Bersambung
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, November 17, 2011

Blog iPhone Malaysia | Blog Jerut Leher.com

hari ni aku nak berkongsi dengan korang semua satu blog baru dimana 100% content blog nya adalah mengenai iPhone. mungkin entry ini lebih kepada pengguna iphone.. pengguna android or symbian digalakkan membaca jugak, maybe korang akan tertarik dengan iOS apple.


okeh..! memandangkan sekarang nie aku dah pakai iphone, apa yang  boleh aku katakan iphone is the best smartphone.. aku pernah pakai HTC, Samsung SL (this phone used android OS) dan nokia (Symbian OS). yup, aku akui, memang semua phone ada kelebihan dan kekurangan nya.. kan..? tapi, lain dengan iphone, its very and very perfect to me.. 


blog iphone malaysia (selain apple.my), blog jerut leher lebih kepada application iphone. bagi aku, newbie iphone user, this blog (jerut leher) is one best blog to guide you how to use iphone. 


aku suka dengan satu entry nie dari blog jerut leher.. "how to upgrade your iphone iOS  to iOS 5" . so far tutorial yang di ajar memang mudah dan senang untuk kita faham.. dengan bahasa yang santai di salut dengan extra knowledge, its easy to understand.



aku nak cerita lebih pasal iphone nie pun tak boleh.. sebab ilmu iOS aku pun belum cukup untuk dikongsi bersama.. jerut leher blog yang sesuai untuk korang..

okeh..?

»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, November 16, 2011

Wordless wednesday -water rocket-

Salam.

Entry SEO?? Oh! Bukan masa nya. Memandang sekarang nie saya selaku pelajar di UTHM, jadual seharian teramat la padat.

Dan tugasan yang urgent dan perlu disiapkan adalah membuat roket air " water rocket "





Secara kasar nya nak membuat water rocket nie tak ada la susah sangat, cuma perlu pandai bermaon dengan ukuran.

Insyaallah next entry saya akan post model water rocket saya yang dah siap.




P/s : adakah ini wordless? Dah macam karangan. Huhu



- Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...

Tuesday, November 15, 2011

Berapakah jumlah ikan keli ini?

Anda hebat? Handal dalam permainan meneka jumlah ikan?

Kalau semua ciri ciri tu korang ada, sah la korang yang saya cari. Hehe.

Soalan: berapakah jumlah ikan keli dalam gambar di bawah.






-Posted using BlogPress from my iPhone
»»  BACA SELANJUTNYA...