HuzairieHusinBlog: January 2011

Monday, January 31, 2011

Harga Terkini Minyak Petrol Ron 97 2011 | Harga Minyak Naik 10 sen

alamak .... satu khabar yang kurang mengembira kan... oh! harga minyak naik lagi.. rasa nya macam semalam je naik... kali nie naik lagi.. tapi minyak petrol 97.. selamat.. saya guna ron 95.. jimat sikit.. tapi dapat rasa yang 95 pun akan naik jugak.. maybe dalam masa terdekat la...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Cheriteraku

hm.. tak tahu la kenapa hari nie tenet meragam lak.. maybe hujan kot.. asyik disconnect je.. tension la i.. hehe.. sekarang nie pun kejap ada kejap tak.. time bukak tadi agak terkejut jugak la... sekali tengok komen nak kene moderate... pergghhh! banyak nyer.... huhu... thanks ye mana yg sudi komen.. saya amat menghargainya... =)

cukupla mukhadimah setakat tu.. kali nie zairie nak membawa korang semua berkenalan dengan seroang lagi blogger.. sebenarnya saya tahu nama sebenar dia apa.. tapi tak apa lah.. cukup lah dia mengelarkan blog nya 'cheriteraku' ...


»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Purple Vanilla

alhamdulillah.. makin ramai ye saya tengok blogger baru muncil.. ini satu pentanda yang baik nie... kesimpulannya, blogger nie memang tidak akan pupus la.. sentiasa ada kesinambungannya... kan..?

seorang lagi blogger baru yang telah aktif berblog lebih kurang 4 bulan yang lalu... Blogger Purple Vanilla... pernah pergi tak blog dia??? memang meriah... =)


purple vanilla... rasa nyer mesti ada maksud yang tersembunyi di sebalik nama tu.. hanya tuan blog tu je tahu apa maksud nyer.. maybe nanti tuan blog tu leh wat entry khas mengenai blog dia.. hehe..


okeh.. sebelum tu saya buat segmen nie bukan la review blog.. sebab saya pun tak ada lesen nak review2 nie.. berblog pun baru setahun jagung macam korang semua jugak.. tapi apa yang leh saya katakan, cuma pendapat saya mengenai blog korang la.. orang tua2 pernah kata.. "kita tak boleh menilai diri kita melainkan orang lain yang menilai diri kita.." dan yang baik kita jadikan teladan...kan..?? =)

ok.. so, nie cuma pandangan dan pendapat saya mengenai blog mis purple vanilla kita nie.. everything semua dah ok dah.. cuma ada certain part kena take note sikit..

1. header
- header merupakan satu elemen penting jugak ye kat blog.. kalau mis purple tengok dan blogwalking semua blog ada meletakkan header.. pelbagai corak dan gaya.. ada gambar macam nie... ada jugak gambar macam tu.. saya rasa untuk memeriahkan lagi blog mis purple, mis purple boleh la buat satu header.. tak perlu buat yang susah susah.. yang simple pun dah ok dah.. maybe awak boleh guna perisian adobe photoshop atau photo scape..

2. Tulisan.
-ok... nie elemen paling penting dalam satu blog tu.. hampir 97% pembaca akan membaca entry kita.. so apa yang zairie tengok ada certain part kena betulkan sikit..
  • saiz font : saiz font dah ok dah.. mudah nampak dan baca..(tapi kat blog saya kalau tulisan kecik, kecik sangat.. besar, besar sangat.. adoi... hehehe)
  • alignment :alignment nie kira macam kedudukan tulisan nie la.. kalau kat new post tu, dia kat sebelah numbering tu.. boleh la tengok nanti.. untuk blog miz purple, saya tengok awak guna alignment center la... nampak macam berterabur sikit.. pandangan saya, better awak guna alignment justify.. awak nyer tulisan nanti akan nampak lebih teratur dan kemas... dan memudahkan pembaca mengfollow awak nye gaya penulisan..
  • warna tulisan : warna tulisan merupakan salah satu faktor membuat kan pembaca nak baca blog kita jugak ye.. apa yang zairie tahu, kebanyakkan blogger hanya guna 1 warna je pada tulisan diorang.. tak warna putih, warna hitam... untuk blog mis purple, saya tengok ada pelbagai warna.. meriah u.. hehe.. pandangan saya, better awak guna 1 warna je.. tak perlu berwarna warni.. kalau awak nak tahu, yang nie jugak merupakan tips mendapatkan traffic yang tinggi jugak ye.. hehe..
yang lain semua ok... tiada masalah apa apa.. dari segi loading memang ok... 



selamat berblog ye.. =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Download Lagu Maher Zain Insyaallah Versi Melayu | Lirik Lagu Insyaallah (Malay Version)

wahai peminat peminta maher zain.... termasuk la saya sendiri... satu fenomena sudah datang....!!! fenomena lagu maher zain dalam versi melayu... dah dengar??? serius saya cakap, rugi sangat sangat siapa yang tak dengar lagi.. sebab memang best.. daripada 5 bintang saya bagi 100 bintang.. see... bertapa best nya lagu nie.. hehe




»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Cik Blurr's

salam semua.. alhamdulillah.. ramai yang sudi join apa yang zairie lakukan sekarang nie.. kenali blogger yang berada di malaysia nie.. bagi zairie sendiri setakat nie zairie dah kenal sangat rapat mereka yang join nie.. zairie teliti blog diorang... berkongsi ilmu dan bertukar pendapat.. itu yang zairie mahukan.. objektif zairie buat program kenali blogger nie... 

so, hari nie saya dan korang semua nak mengenali seorang blogger yang bernama cik blurr's... kenapa blurr?? jangan tanya saya ye.. sebab saya tiada jawapan untuk itu.. hehe...


»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, January 30, 2011

Kenali Blogger Fadil

hari nie kenapa hujan turun tak berhenti henti..??? susah jugak ye kalau hujan turun tak berhenti nie.. nak ke mana pun susah.. tengok tv??? hm.. astro kalau time hujan tahu la macam mana kan.. malas den nak kobar.. haha.. 

okeh.. ada seorang lagi blogger yang kita nak kenal.. blogger fadil.. kenal dia?? bagus mana yang kenal.. anda memang selalu blogwalking... hehe.. mana yang masih belum mengenali nya boleh la kita berkenalan dengan dia.. saya pun rasa macam pernah ke blog dia dulu.. masa tu kalau tak silap dia nyer followers baru seratus lebih.. rasanya la.. cepat dia naik.. bravo bro..!


»»  BACA SELANJUTNYA...

Keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Dun Tenang 2011

berakhir sudah pilihan raya kecil dun tenang 2011 yang diadakan selama lebih kurang 2 minggu.. macam macam peristiwa yang terjadi selama kampem pilihan raya.. baik dari penamaan calon, ceramah politik dan terus ke hari pendaftaran.. saya ada jugak folo cerita/perkembangan terkini di blog blog politik.. tapi sebagai silent reader je... dengar, lihat dan fahami.. =)


»»  BACA SELANJUTNYA...

Keputusan Akhir Perlawanan Badminton Terbuka Korea 2011, Lin Dan Kalah kan Pemain No 1 Dunia.!

salam... berakhir sudah kejohanan korea open 2011 di korea... dan berakhir juga la perjalanan pemain badminton malaysia di korea.. ada yang membawa balik kejayaan dan ada membawa balik kenangan.. 

»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Ina Nazir

mari kita berkenalan dengan seorang blogger lagi.. blogger ina nazir.. nama macam nama artis la.. hehe.. okeh.. saya mahu review sedikit blog beliau.. mungkin komen dan cadangan yang boleh diperbaiki dan.. cuma pandangan saya je.. sharing is caring right =)

»»  BACA SELANJUTNYA...

Nora Danish Dan Jejai Berkhawin Semula?

salam... eh? yeker nora danish yang dah bercerai dengan jejai pada tahun 2008 akan berkhawin semula....?????? betul ker betul ker..?? relax... cool... kalau betul pun apa salahnya.. kan mereka boleh rujuk balik.. lagi pun kalau mereka rujuk balik mesti ada sebab kan...? bagi saya sebab pertama mesti anak diorang yang bernama Putera Rayqal Ramli Rizallah yang tahun nie berusia 2 tahun.. rasanya la... 


»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, January 29, 2011

Keputusan Perlawanan Akhir Piala Sumbangsih 2011 Kelantan Lawan Selangor| Kelantan Juara Piala Sumbangsih 2011. Taniah Kepada Team Kelantan

baru lepas tengok bola tadi..ingat tadi nak layan cerita dekat tv3 tu.. cerita menantu tip top... lepas tu baru teringat yang malam nie ada game kelantan dengan selangor.. 



perlawanan malam nie memang fight gila.. seronok tengok.. masing masing memang bermain bermati matian.. itu lah yang kita nak.. semangat kesukanan yang tinggi.. tapi... apa yang tak best nya apabila ada penyokong yang buat hal.. menganggu game.. masa game tadi ada penyokong yang membakar mercun dan pengadil terpaksa memberhentikan perlawanan.. lama jugak la.. ada la dalam 7-8 minit... bagi saya tindakan pengadil tu satu tindakan yang betul.. kasi ajar sikit sama itu supporters.. hehe...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Scarlett's O' Hara

salam semua... dah lama tak review blog blogger nie.. so malam nie saya nak bawak korang semua berkenalan dengan seorang blogger yang menggelarkan dirinya scarlett's petal.. kata nya.. hehe

okeh.. sebelum tu nak tanya sikit.. pernah ke blog scarletts?? kalau pernah ok la.. sebab dia pun rasanya dah senior jugak dalam dunia blog nie.. hehehe... bagi yang belum mengenali nya, saya akan membawa anda mengenali nya.. insyaallah.. =)


so zairie nak review blog beliau.. apa yang zairie nampak la.. komen ikhlas nie.. hehe..


»»  BACA SELANJUTNYA...

Kenali Blogger Kembali..!

salam semua... erm.. dah lama kan zairie tak review/promote blog blogger... last zairie buat pun time segmen kenali blogger... thanks kepada siapa yang beri sokongan dengan menjayakan program nie.. =)




ada jugak blogger tanya kat saya, tak nak buat lagi ker review blogger..?? hari tu tak sempat nak join... so, hari nie pun zairie free... tak pergi mana mana... maybe petang keluar kejap kot.. berjogging.. hehe...apa kata kita buat segmen win win situation...???





»»  BACA SELANJUTNYA...

Suria.Fm SuriaShowdown Band Kampus 2011 | Pencarian Band Student 2011

salam buat pembaca semua.. saya nak share dengan korang semua satu benda yang di anjurkan oleh suria fm. sebenarnya dah lama dah dengar benda nie di radio, just malas sangat nak ambil port. so saya tahu kebanyakkan blogger dimonopoli oleh student.. betul tak..? hehe.. kali nie suria fm telah mengadakan suria showdown 2011. tetapi khas untuk pelajar IPTA & IPTS sahaja. bagi yang dah bekerja atau dah habis belajar tu, sorry ye...

»»  BACA SELANJUTNYA...

korea badminton open 2011, Chong wei hampiri final badminton terbuka korea 2011

sekali lagi taniah kepada jaguh badminton negara kita datuk lee chong wei kerana semakin hampir untuk ke pusingan final.. harap harap beliau dapat ke final... hari ini 29 januari chong wei akan bermain untuk pusingan separuh akhir dan akan bertemu dengan Du Pengyu dari china.. untuk pengetahuan korang, pengyu nie merupakan seorang player dari china dan pemain ke-11 dunia..! chong wei..? sudah pasti ranking ke-1 dunia..! so mesti boleh menang nyer kan..? =)


»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, January 28, 2011

Sah! Sharifah Shahira Jadi Penyampai Radio (deejay) Suria FM 2011

nampak nya keluarga suria fm akan menerima orang baru tak lama lagi.. hm.. makin meriah la suria fm nanti... lagi pun suria fm nie pun selalu jugak saya dengar.. lagu dia and deejay semua best best.. paling best suka waktu malam.. bersama tuah..  =)


sharifah shahira akan bergandingan dengan halim dan zizi di breakfast at suria. hm.. lagi riuh la pagi tu.. halim dan zizi dah la kelakar.. masuk  sharifah shahira nie tak tahu la macam mana.. mahu pecah konti tu.. comfirm kelakar nyer... hehe...

»»  BACA SELANJUTNYA...

Lady Gaga Bertunang Dengan Luc Carl?

ha..??? lady gaga bertunang...??? macam tak percaya je... selalu nyer kalau kat barat terus berkhawin jer.. tak ada tunang tunang nie.. hahaha.... tapi tu lah apa yang zairie tahu.. dengar kata yang lady gaga nie nak bertunang.. dengan luc carl... ex-bf dia dulu... ha.... siapa kata kalau dah clash tak boleh couple balik...??? lady gaga dah buktikan.. walaupun dah clash, dia dengan luc carl masih lagi ada jodoh...


bagi yang tak kenal luc carl, ha... lelaki sebelah lady gaga tu lah luc carl.. amacam..?? handsome tak...? hehe...



»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, January 27, 2011

Masa muda nie lah pun nak kerja sampai lewat malam

assalamualaikum.... dah lama tak buat entry santai.. selalu dok main SEO je.. traffic pun mostly datang dari google.. hm.. sebenarnya saya baru je sampai rumah nie.. tepat pukol 11.00pm.. balik dari opis tadi pukol 10.00pm.. padahal boleh balik pukul 5.30.. hari nie saya dah OT hampir 5 jam..! gila la.. semalam balik pukul 9.00pm.. 




hm.. kadang kadang mak saya bising jugak.. tiap tiap hari balik lewat.. buat apa kat opis tu... hm... mak oh mak... banyak kerja la mak.. hehe... sebenarnya bukan tak nak balik awal.. banyak sebab nya...  antara sebab nya nie lah..



»»  BACA SELANJUTNYA...

Wednesday, January 26, 2011

Sah! Ahmad Dhani Pengetua AF9 2011

Salam 1 AF...

gila lah! terus salam akedemi fantasia nie...demam af dah kembali.. siapa yang minat dengan AF nie mesti dah demam dah nie.. saya..?? saya sihat lagi.. kurang sikit demam nye.. sebab dah jarang dah tengok.. time betul betul follow AF nie time zaman mawi dulu.. dari diari sampai la konsert.. memang tak pernah  miss.. fenomena mawi la katakan.. hehe



AF9 akan dimulakan pada bulan april tahun nie.. lagi pun sekarang nie tengah audition af nie.. rasanya season nie mesti diorang pilih yang betul betul berbakat... katanya lagi season nie af menjamin kelainan... so, nak tahu jugak apa yang lain nyer.. mesti banyak surprise nanti...



»»  BACA SELANJUTNYA...

Jason Mraz Seorang Gay & Penyokong Kelab Gay Sedunia 2011?

wah..! tajuk bikin gempak sikit.. sebelum tu ada ke kelab gay sedunia..?? 2011 pulak tu.. haha... korang baca kosmo hari nie..?? kalau tak baca boleh la baca.. terbaca kat kosmo online tadi.. pasal nie.. nak ulas sikit la pasal kenyataan penyanyi dunia nie.. 

kalau korang nak tahu & ada yang masih tak tahu lagi yang jason mraz nie dah ada awek dah dan bakal berkhawin tak lama lagi... tapi ada satu je masalah mamat nie... masalah serius nie......


masalah nyer sekarang yang jason mraz memang dah merancang nak khawin dengan awek dia yang bernama Tristan Prettyman.. tapi jason mraz tidak akan berkhawin selagi golongan gay nie a.k.a presiden kelab gay sedunia 2011  tidak boleh boleh berkhawin sesema sejenis seperti orang normal yang lain...? apa kehe nyer yob...??? adakah jason mraz seorang gay..??? dia yang nak khawin kenapa perlu libatkan golongan gay...???  persoalannya, kenapa jason mraz perlu mengetengahkan hal ini kepada umum jika dia tidak libatkan diri dalam industri gay nie..?? fikirkan....



inilah awek jason mraz... tristan prettyman... pretty tak awek dia nie...?? boleh la kan... hehe... 

kalau kita tengok sekarang nie golongan gay nie dah semakin besar dah golongan dia.. terutama di negara barat. rasanya sudah menjadi trend masa kini bila berkhawin sesama sejenis.. persoalannya, adakah sudah tiada lagi golongan wanita yang bujang di dunia nie..?? rasanya golongan wanita lai ramai dari golongan lelaki.. betul tak...??

kalau nak ulas perkara macam nie memang susah sikit.. sebenarnya bergantung kepada diri kita sendiri.. jika kita semakin hampir dengan yang maha esa, kita akan terpelihara olehnya.. harap umat islam masa kini sentiasa dipelihara oleh-Nya.. 


»»  BACA SELANJUTNYA...

Pemeriksaan Kenderaan Percuma Puspakom Malaysia 2011

Salam buat pembaca blog zairie sekalian.. harap anda berada dalam keadaan sihat sejahtera.. (mukhadimah power nie.. hehe)

nak kongsi satu info yang menarik dari anda.. harap dapat manafaat dan share oleh korang ye.. =)

KUALA LUMPUR: PUSPAKOM Sdn Bhd (PUSPAKOM)menawarkan pemeriksaan percuma kepada pemilik kereta persendirian di semua cawangan Puspakom sempena perayaan Tahun Baru Cina ini. 

Pemeriksaan percuma oleh anak syarikat milik penuh Kumpulan DRB-HICOM ini bermula 24 Januari sehingga 28 Januari.



Pemeriksaan itu merangkumi pemeriksaan asap, brek, gantungan dan gelincir sisi untuk memastikan tahap keselamatan kenderaan adalah optimal.
"Pemeriksaan ini adalah secara sukarela dan kami menawarkan kepakaran kami untuk memastikan kenderaan anda selamat dan layak dipandu semasa musim perayaan," kata Ketua Pegawai Eksekutif PUSPAKOM, Hisham Othman dalam satu kenyataan hari ini. 

Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkenaan pemeriksaan percuma ini, sila hubungi talian bebas tol PUSPAKOM di 1-800-88-6927 atau layari www.puspakom.com.my.


note:
sempena tahun baru cina nie mesti ramai yang balik kampung kan.. cuti lama tu.. so bagi yang jalan jauh tu better check 1st your car.. and better pergi pemeriksaan percuma puspakom nie.. lagi pun percuma kan.. tak perlu bayar apa apa pun.. =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Monday, January 24, 2011

Blog Cikgu Normala Sudirman Calon Pas N05 Dun Tenang, Johor

salam semua...
kali nie zairie nak membawa anda semua menerjah satu blog dari calon pilihanraya dun tenang nie.. siapa kah beliau..?? sudah tentu seorang guru yang bernama normala sudirman yang merupakan seorang calon pas.. 

tahukah korang yang cikgu mala (nama femes dia. hehe) nie ada blog..??? haaa.... jangan tak tahu ye.. zairie baru tahu nie.. hasil dari mengexplore blog blog politik.. macam macam cerita.. kelakar pun ada jugak bila baca komen diorang tu.. macam macam.. hehe




sedikit komen/cadangan/pandangan mengenai blog cikgu mala.. =)

  • warna template blog beliau sudah mengambarkan yang beliau dari parti mana.. hijau putih.. 
  • jarang update.. maybe sibuk kot. tapi kalau update lagi meriah blog cikgu nie.. maybe cikgu mala boleh share dengan pembaca cikgu mengenai aktiviti cikgu sebagai ahli politik + guru + ibu dan sebagainya
  • most entry beliau banyak share kehidupan nya sebagai guru.. nice. but like i said before that, need more colourful your blog.. nak tahu jugak macam mana rasanya bila jadi wakil rakyat. bagi zairie, maybe cikgu boleh menjadi lebih dekat lagi dengan pembaca blog cikgu.. cuma pandangan zairie je cikgu.. hehe
  • that all.. lagi 1, blog cikgu ringan, cepat je loading.. hehe

ok.. hope cikgu terus success di luar sana ye. zairie doakan kejayaan cikgu normala sudirman untuk pilihan raya N05 Dun tenang... amin...
»»  BACA SELANJUTNYA...

Hani Nur Zara a.k.a 'Hanny' (anak julie dahlan) kemalangan di Ampang

ini ada lagi satu berita yang kurang sedap zairie nak share dengan korang semua. sebelum tu korang kenal tak siapa julie dahlan...??? bagus la kalau kenal... bagi yang masih tak mengenali siapa julie dahlan tu rajin rajin la google ye.. hehe..

buat pengetahuan korang semua, yang anak kepada julie dahlan, hanny telah terlibat dalam kemalangan di bukit antarabangsa, ampang.. erm.. kemalangan tu lebih kurang pukul 04.30AM (pagi isnin)



rumusan mengenai kemalangan hanny di awal pagi isnin 24.01.2011

  • berlaku di bukit antarabangsa, ampang
  • kejadian terjadi kira kira pukul 4.30 am
  • semasa kejadia, hanny baru pulang dari shotting drama roda roda KL
  • punca kemalangan : terlelap seketika
  • kereta hanny berlanggar dengan sebatang pokok
  • cuma cedera ringgan sahaja
  • kesan : hanny terpaksa terima beberapa jahitan di muka dan bibir nya

simpati dengan apa yang berlaku kepada hanny.. baru je bertunang.. tak apa hanny.. zairie dan pembaca blog zairie nie doakan semoga hanny cepat sembuh ye.. 

yang penting jangan lupa mam ubat ye.. hehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sunday, January 23, 2011

Super Siri Terbuka Malaysia Proton 2011 | Datuk Lee Chong Wei Juara Badminton Terbuka Malaysia 2011 | Keputusan Akhir Badminton Terbuka Malaysia 2011

taniah kepada Dato Lee Chong Wei atas kemenangannya dalam terbuka malaysia 2011 tadi. dalam aksi final tadi chong wei berdepan dengan jaguh badminton indonesia taufiq hidayat dan berjaya menewas lawan nya street set dengan 21-8, 21-17..


masa 1st set tadi memang nampak chong wei kuasai permainanan habis. siapa yang tengok final tadi memang rasa best. taufiq jarang buat attacking. tapi masa 2nd set nampak kedua dua pemain saling berbalas smash. game nampak fight. taufiq nampak dah dapat rentak permainannya...

tapi memang dah nasib pemain negara kita, Datuk Lee Chong Wei yang menjuarai kejohanan nie.. taniah kepada beliau.. rasanya rangking nombor 1 dunia dia pegang lagi.. 



fakta Juara Super Siri Terbuka Malaysia Proton 2011

1. kejuaran kali ke-7 Datuk Lee Chong Wei
2. menewaskan Taufiq di final dengan mata 21-8, 21-17..
3. akan  menyertai Siri Super Terbuka Korea pada 25 januari 2011

Taniah Malaysia..!!






p/s : chong wei dah menang terbuka malaysia nie, esok tak ada cuti ke?? hehehe
»»  BACA SELANJUTNYA...

Sinopsis & Trailer Filem Kongsi 2011 | Filem Lu Langsi Lu Mati

hari tu masa tengok cerita khurafat ada jugak tengok trailer cerita nie.. filem kongsi. arahan farid kamil rasanya.. kalau tak silap la.. kalau silap sorry ye..  dari apa yang zairie tengok dari trailer filem nie, memang best.. filem aksi.. tapi mungkin tidak sesuai di tonton oleh kanak kanak. sebab terlalu 18PG (parent guide).. ganas beb.. tapi dalam ganas ganas cerita masih mampu lagi tergelak sebab ada unsur unsur kelakar untuk certain certain scene tu.. terutama bila sheizy sam cubit sape ntah and cakap dalam bahasa kelantan.. tu memang lawak.. hehe...



sinopsis filem kongsi

Filem KONGSI adalah filem aksi komedi mengisahkan penyiasatan ASP Shariff terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di sekitar Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap ini terdiri daripada tiga kaum iaitu Melayu, Cina dan India yang selalu bergaduh selepas berlakunya sesuatu kes pembunuhan.

ASP Shariff akhirnya berjaya mengesan seorang pembunuh upahan bernama Tumulak yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap itu.

ASP Shariff yang ditugaskan membanteras pergerakan kongsi gelap ini berhadapan dengan pelbagai cabaran dalam usahanya. Dia juga diugut apabila anak dan isterinya diculik.



sheizy sam.. nampak gangster tu.. rambut pacak.. memang gerun jugak la bila tengok.. luar je nampak gangster.. tapi dalam hati ada taman.. betul tak bro? hehe


Trailer filem kongsi

siapa yang tak tengok lagi trailer filem kongsi nie boleh la tengok.. memang best.. 




filem ini akan di tayangkan pada 2011.. bila tu tak pasti.. so kita tunggu je la perkembangan filem kongsi nie.. =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Menara Di Pulau Langkawi Akan Dibina Pada 2011 | Menara Mercu Tanda Langkawi

salam 1 malaysia. memang sah yang wawasan 2020 yang diilhamkan oleh Tun Mahathir dulu akan mencapai kejaan.. lihat saja lah apa kemajuan yang berlaku di malaysia nie.. lepas satu satu kejayaan yang di capai oleh malaysia.. bangga menjadi rakyat malaysia..

sekarang nie ada lagi satu lagi projek besar oleh kerajaan malaysia iaitu membina sebuah menara yang setinggi 135m yang akan dibina di sebuah pulau yang popular iaitu pulau langkawi yang terletak di kedah.

antara fakta menarik mengenai menara ini.



1. Dibina di Pulau Langkawi, Kedah
2. Menara yang dibina dengan ketinggian 135M
3. Kos pembinaan dianggarkan lebih kurang RM10 Juta 
4. Dibina di kuah, Langkawi
5. Idea pembinaan ini telah dirancang lebih 20 tahun
6. Masih belum mempunyai nama khusus untuk menara itu dan Tun Dr Mahathir akan di beri penghormatan untuk memberi nama tersebut
7. Lebih kurang 50 orang yang boleh berada di puncak menara
8. Projek pembinaan menara akan di bina pada bulan mac 2011 dan akan siap lebih kurang 24 bulan/ 1 tahun


bersyukur dengan apa yang ada di malaysia nie.. lagi pun malaysia sedang menuju ke negara maju dan tak mustahil akan di gapai suatu hari nanti.. insyaallah..
»»  BACA SELANJUTNYA...

Saturday, January 22, 2011

Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears

dah lama tak join contest dari member blogger.. sibuk memanjang sih... contest nie pun aku dapat tahu dari member aku... ZE.. 

kenapa aku nak join..?? sebab aku rasa template aku cantik.. kalau tak cantik x de nyer aku join.. tuan blog pun dah cakap tak cantik.. nie kan orang luar pulak.. betul tak..??? so, sebelum membuat sesuatu dulu better kita syok sendiri dulu.. betul tak..?



syarat-syarat kalau nak join.


1. Wajib menjadi pengikut gayahspears(dot)com
2. Copy banner beserta isi entry ni dalam blog korang dan jangan lupa buat sidebar.
3. Tajuk entry korang mestilah 
Pertandingan Template Tercantik by Gayahspears
4. Tag kepada 3 kenalan blogger
5. Copy dan paste link entri korang kat entri ni ya…
6. Kontest tamat pada 26 Januari 2011





aku tag :


hanis zalikha
Dreamy
silampuneon






maklumat lanjut klik sini.




p/s: semoga berjaya kepada semua geng blogger yang join..  =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Download Suara/bunyi Burung atau Haiwan

inilah jadi nyer bila ada orang beriya iya suruh aku cari suara burung.. puas aku geledah.. ini semua kerja salah seorang budak opis aku yang ketagih dengan burung nie.. dia kata rumah dia banyak burung.. nanti aku nak pi terjah rumah dia.. buat surprise sikit.. hehe..

okeh.. kali ini untuk mereka yang tercari cari tempat nak download suara atau bunyi burung.. sudah ku temui website tersebut.. semalaman aku mengoogle.. selamat hari nie cuti.. hehe


okeh la.. bagi peminat burung sekalian, anda boleh download surung burung di sini..


kalau nak list kan senarai tu memang banyak.. so better korang sendiri yang terjah website tu...

selamat mendownload =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Pilihan raya kecil Dun Tenang 2011 | Hari penamaan calon Dun Tenang 2011

salam.. sekadar berkongsi dengan apa yang berlaku di Dun Tenang yang sedang berlangsung pilihan raya kecil. untuk pengetahuan pembaca sekalian, hari ini 22.01.11 merupakan hari penamaan calon manakala 30.01.11 merupakan hari mengundi oleh penduduk kawasan tenang..


Proses penamaan calon bagi pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Tenang yang diadakan di Majlis Daerah Labis mula dibuka pada pukul 9 pagi ini dan akan berakhir satu jam kemudian.
Selepas masa penyerahan borang pencalonan tamat pada pukul 10 pagi, proses bantahan pula dibuka selama satu sehingga pukul 11 pagi.
Pilihan raya kecil DUN Tenang dijangka bakal menyaksikan saingan dua penjuru antara Barisan Nasional (BN) dan PAS.


BN telah memilih bekas Penolong Tadbir Pejabat Daerah Rengit, Mohd Azhar Ibrahim, 39 sebagai calonnya, manakala PAS diwakili oleh Normala Sudirman, 39, bekas guru.
DUN Tenang mempunyai 14,753 pemilih berdaftar yang terdiri daripada 14,735 pemilih biasa dan 18 pengundi pos, dengan kebanyakan penduduk bekerja sebagai petani, pekerja di ladang getah dan kelapa sawit.
Daripada jumlah itu, 7,014 orang (47.54 peratus) terdiri daripada kaum Melayu; Cina (5,766); India (1,780); Bumiputera Sabah (enam), Bumiputera Sarawak (lima) dan Orang Asli (171).
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menyediakan sebanyak sembilan buah sekolah dan tiga buah dewan akan digunakan sebagai pusat mengundi yang mengandungi 32 saluran tempat mengundi.

Pilihan raya kecil ini turut menggunakan Daftar Pemilih Induk 2009 yang digabungkan dengan Daftar Pemilih Tambahan Suku Tahun Pertama 2010, Suku Tahun Kedua 2010 dan Suku Tahun Ketiga 2010..
Pilihan raya kecil DUN Tenang diadakan ekoran kematian penyandangnya, Sulaiman Taha, 59, akibat jangkitan kuman dalam darah dan penyakit kencing manis di Hospital Pakar Ampang Puteri, Kuala Lumpur pada 17 Disember tahun lalu.




harap tiada eksiden yang memburukkan keadaan.. kepada semua pengundi di dun tenang selamat mengundi dan tunaikan kewajipan anda kepada negara malaysia yang dicintai..

»»  BACA SELANJUTNYA...

Friday, January 21, 2011

Zaquan adha dan ayu raudhah sah berkahwin | Gambar Perkhawinan Zaquan Adha dan Ayu Raudhah

sebelum tu.. taniah kepada zaquan adha dan ayu raudhah di atas perkhawinan mereka.. semoga berkekalan ke anak cucu hendaknya... amin...

kalau korang ingat, sebelum nie zairie ada buat cerita mengenai perkhawinan mereka.. klik sini.. memang berkat mendirikan masjid di penghulu segala hari nie..  hari yang cukup memberi seribu makna dalam sesuatu perkara yang dilakukan...



Fakta Perkhawinan Zaquan Adha Dan Ayu Raudhah :

1. hanya sekali lafaz yang di ungkapkan oleh zaquan semasa mengakad nikah.

2. nama sebenar zaquan adha dan ayu raudhah ialah Mohd Zaquan Adha Abd Razak, 23 dan Raudhah Abu Bakar,25, 


3.  bergelar suami isteri pada pukul 4 petang 21/01/2011

4. majlis akad nikah yang dilangsungkan di Masjid Sultanah Bahiyyah



5. dinikahkan oleh Imam Masjid Sultanah Bahiyyah, Tuan Haji Mustafa Kamil Abdul Jamil

6. mas kahwin sebanyak RM 1,888

7. Pihak pengantin lelaki telah memberikan 7 dulang hantaran berbalas 9 dulang hantaran dari pihak pengantin perempuan

8. Majlis resepsi sebelah perempuan akan diadakan pada 21.01.2011 dan sebelah lelaki pada 30 Januari ini di Paroi, Negeri Sembilan



sekali lagi taniah kepada kedua dua mempelai.. semoga berbahagia selalu dan senyum sokmo ya... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...

Thursday, January 20, 2011

Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan Adun Merlimau Meninggal Dunia

salam.. ini berita yang baru zairie tahu.. tak tahu la jika ada pembaca yang sudah tahu sebelum nie... erm.. adun merlimau 2011 Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan telah menghembuskan nafas terakhir yang mengalami serangan jantung sejak Sabtu lepas, meninggal dunia pada pukul 8.10 malam Khamis selepas menerima rawatan di Hospital Pakar Putra, Melaka.





salam takziah buat keluarga allahyarham.. moga arwah ditempatkan di kalangan orang beriman.. amin...


klik sini untuk maklumat lanjut..
»»  BACA SELANJUTNYA...

Zairie Perlukan Pendapat/Pertolongan Korang | Kaki Motor Diperlukan Beri Pandangan

salam... nak motor...!!!!!! tu lah yang sedang meronta diri ku sekarang nie... dalam kebuntuan dalam memilih motor mana harus di beli... hari tu aku dah pergi survey harga dan tengok display motor nie.. fuh! pening jugak nak buat pilihan nie.. penat cina tu rekeman kat aku.. bertambah pening sekarang nie.. huhu....

so bila dipikir pikir nak ambek lagenda.. tapi tak pasti yang mana satu.. sebab ada 2 model lagenda.. satu yang lagenda 115Z dan satu lagi Lagenda 115ZR.. dua dua nampak cun.. bisa bikin hati nie cair beb! haha..

Lagenda 115Z


Okeh.. gambar di atas nie model yamaha lagenda 115Z..nampak memang menarik.. orang kata bentuk macam ultromen sikit.. tak kesah la.. janji lawa.. hehe.. kalau model 115Z nie, banyak warna untuk buat pilihan.. tapi di hati ku warna merah.. nampak garang beb!


Lagenda 115ZR


Okeh.. yang gambar atas nie pulak model 115ZR.. beza tak banyak pun.. cuma diorang bagi ngan sport rim sekali.. tp ada 1 warna je.. warna biru.. kira limited edition la... lawa jugak..

aduh.. pening pening....

hope korang semua boleh bagi pendapat ye.. tak kesah la.. nak tahu pandangan korang lak macam mane... tolong ye.... =)
»»  BACA SELANJUTNYA...