HuzairieHusinBlog: Kenali Blogger Cheriteraku

Monday, January 31, 2011

Kenali Blogger Cheriteraku

hm.. tak tahu la kenapa hari nie tenet meragam lak.. maybe hujan kot.. asyik disconnect je.. tension la i.. hehe.. sekarang nie pun kejap ada kejap tak.. time bukak tadi agak terkejut jugak la... sekali tengok komen nak kene moderate... pergghhh! banyak nyer.... huhu... thanks ye mana yg sudi komen.. saya amat menghargainya... =)

cukupla mukhadimah setakat tu.. kali nie zairie nak membawa korang semua berkenalan dengan seroang lagi blogger.. sebenarnya saya tahu nama sebenar dia apa.. tapi tak apa lah.. cukup lah dia mengelarkan blog nya 'cheriteraku' ...



sebenarnya saya pun tak ada benda apa sangat nak komen.. cuma ada sedikit je la yang saya nak kongsi pendapat dan pandagan saya... 

1. header
- bermain la dengan perisian adobe photoshop atau photoscape.. maybe awak boleh membuat satu header yang simple... rasanya sekarang nie pun dah ada buat header online.. senang je... tapi tak pasti apa nama website tu.. cuba try google... =)

2. menu tab bar
- bagi saya, kalau saya nak memilih sesuatu template tu, saya mesti mahu nak yang ada menu tab bar nie.. kalau tak ada, kita boleh buat sendiri.. guna pages di blog pun boleh jugak.. tapi untuk blog cheritaku nie, saya rasa better awak letak.. walaupun sikit.. bagi saya sendiri, maybe akan memudahkan reader awak sendiri untuk capai ke sesuatu kategori lain dalam blog awak... percaya tak kalau saya katakan yang menu tab bar nie boleh meningkatkan page views kita..? =)

3. side bar
- ok... yang nie saya cuma kongsi apa yang saya tahu ea.. apa yang saya tahu kalau kita mahu memilih sesuatu template tu, biar lah bahagian side bar kita tu berada di sebelah kanan blog.. untuk blog awak, side bar awak berada di sebelah kira blog awak... untuk pengetahuan awak, blog kita akan diloading dari sebelah kiri baru ke kanan.. ini bermaksud jika posts awak berada di sebelah kiri dan side bar awak pula berada di sebelah kanan, reader akan terus  dapat tahu entry terbaru awak tanpa menunggu loading habis... 


yang lain semua ok la... berat blog, widget.. semua ok...  =)

hope kita sama sama memperbaiki kelemahan kita untuk berjaya... heppy blogging... =)

2 orang gemar komen entry aku:

  1. haiyak!!thankx!!!!akan saya terima nasihat itu!!! :D

    terima kasih yea!!! :D

    ReplyDelete
  2. haiyakkk! sama sama... ala.. kita sama sama berblog kan.. apa salahnyer kita saling bertukar pendapat.. =)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)