HuzairieHusinBlog: Kenali Blogger Cik Blurr's

Monday, January 31, 2011

Kenali Blogger Cik Blurr's

salam semua.. alhamdulillah.. ramai yang sudi join apa yang zairie lakukan sekarang nie.. kenali blogger yang berada di malaysia nie.. bagi zairie sendiri setakat nie zairie dah kenal sangat rapat mereka yang join nie.. zairie teliti blog diorang... berkongsi ilmu dan bertukar pendapat.. itu yang zairie mahukan.. objektif zairie buat program kenali blogger nie... 

so, hari nie saya dan korang semua nak mengenali seorang blogger yang bernama cik blurr's... kenapa blurr?? jangan tanya saya ye.. sebab saya tiada jawapan untuk itu.. hehe...



macam biasa, saya suka tengok header dulu.. okeh.. nak komen sikit la header cik blurr nie.. komen yang positif ye.. hehe.. bagi saya header cik blurr nie antara header yang cantik la.. menggunakan perisian photoshop.. sebab tu saya saran kan kepada blogger esspecially blogger baru kalau nak buat header, buat la guna photoshop.. memang puas hati.. walaupun just tulisan je macam header blog saya nie.. korang boleh bermain dengan warna, effect dan sebagai nya.. itu yang telah cik blurr's kita lakukan pada header blog nyer.. =)

okeh.. lepas tu saya tengok blog cik blurrs nie semua dah ok dah.. widget pun dah ok dah... tapi.... ada satu widget la saya kurang sikit.. widget yang muslimah tu.. macam menganggu sikit la.. mata saya asyik pandang dia je.. hehe... lagi pun bagi saya kalau tak ada widget tu rasanya blog cik blurrs nampak lebih kemas.. sebab semua widget cik blurrs berada dalam side bar.. tersusun dan teratur.. tapi...... jangan letak banyak sangat ye widget.. nanti blog berat, loading lambat readers pun lari... bahaya tu.. kita nak kena jaga jugak pembaca blog kita.. bukan senang orang nak baca blog kita nie.. =)

okeh.. last je zairie nak beri pandangan sikit.. mengenai label or blog archive blog cik blurrs.. saya tengok menu tab ada... bagus.. memudahkan pembaca cik blurr ke entry lain pulak.. tapi kan.. bagi saya jika cik blurr letak widget label atau blog archive (better label) maybe reader blog cik blurr boleh lagi sesat dalam blog cik blurr.. masuk nya lagi lama readers akan membaca entry cik blurrs.. cik blurrs nak tahu tak...? rahsia besar dari seorang blogger otai untuk saya...? dia bagi tahu saya, "zairie... kalau boleh biar pembaca sesat dalam blog kau.. lagi diorang sesat, lagi bagus..." cik blurr faham tak apa yang dimaksudkan...?? hehe


tu je la yang kena baiki sikit... yang lain.... best!!!!! memang saya nampak blog cik blurrs nie boleh pergi jauh, jauh dan jauh lagi.. yang penting jangan putus asa ye.. berblog nie banyak halangan nya.. nanti awak akan jumpa halangan yang saya maksudkan... =)


Jika ada yang berminat nak join segmen nie, boleh la Klik Sini.. thanks!

4 orang gemar komen entry aku:

  1. wwaaa..saya tak ada header laa..camne?? -.-

    ReplyDelete
  2. wah! ni kire mcm blog review la ni kan. rajinnya~

    ReplyDelete
  3. thankz yup ats cdgn n komen2 tu...insyaallah akan diperbaiki...

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)