HuzairieHusinBlog: Kenali Blogger Fadil

Sunday, January 30, 2011

Kenali Blogger Fadil

hari nie kenapa hujan turun tak berhenti henti..??? susah jugak ye kalau hujan turun tak berhenti nie.. nak ke mana pun susah.. tengok tv??? hm.. astro kalau time hujan tahu la macam mana kan.. malas den nak kobar.. haha.. 

okeh.. ada seorang lagi blogger yang kita nak kenal.. blogger fadil.. kenal dia?? bagus mana yang kenal.. anda memang selalu blogwalking... hehe.. mana yang masih belum mengenali nya boleh la kita berkenalan dengan dia.. saya pun rasa macam pernah ke blog dia dulu.. masa tu kalau tak silap dia nyer followers baru seratus lebih.. rasanya la.. cepat dia naik.. bravo bro..!



okeh.. saya cuba untuk memberi sedikit pandangan dan kritikan yang membina.. orang tua tua kata, jika ada orang mengkritik apa yang kita buat, mereka mahu kita berjaya dalam bidang tu.. kiritikan yang membina la.. jangan la kritikan yang meruntuhkan semangat orang tu.. betul tak..? =)

1. header.. header fadil nampak simple sangat la... cuba kalau fadil wat header yang nampak simple (kalau mahu simple la) tapi nampak cun.. erm.. macam header blog ZE nie ke.. fadil leh wat header guna perisian adobe photoshop.. mesti header fadil nampak lagi gempak..! =)

2. warna template.. okeh.. yang nie juga merupakan elemen penting dalam berblog.. dulu saya ada jugak pakai template warna gelap nie.. tapi saya ada minta pandangan dari seorang blogger lama mengenai template.. dia kata kalau boleh warna template tu biar warna putih.. mudah untuk mata pembaca membaca entry kita.. tapi kalau background okeh warna hitam.. nampak garang sikit.. tapi kalau boleh yang template tu better warna putih.. warna putih nie buat kan blog kita nampak luas dan kemas.. cuba fadil pergi singgah ke blog blogger otai otai... diorang banyak guna template warna putih.. =)

3. widget pada blog.. kadang kadang widget nie penting jugak pada blog.. kira menaikkan seri blog tu la.. tapi jika blog kita terlalu banyak sangat widget pun susah juga.. menyusahkan pelawat blog kita.. banyak kesan buruk banding baik nya.. ok.. untuk blog fadil, widget semua nampak widget penting.. tiada widget yang merapu... tapi kan.. satu je... yang widget exchange link tu... dah ok dah widget tu.. tapi kalau letak bawah sekali lagi nampak lebih kemas.. sebab bagi zairie pembaca kalau datang blog kita mesti cari the latest entry kita kan...? tapi kalau latest entry kita tu berada jauh sangat dari top page susah jugak.. cian kat readers fadil kena scroll ke bawah sikit.. kalau boleh bila bukak blog fadil je terus nampak entry.. =)

yang lain semua ok dah.. perfect..! saya pun pernah di kritik oleh blogger terdahulu.. dan kritikan diorang lah yang membuat kan dimana saya berada sekarang.. and saya harap juga fadil macam tu.. jangan cepat putus asa.. teruskan berblog ye.. nampak fadil berpontesi untuk jadi blogger yang berjaya... who knows???


kalau berminat nak join segmen review review nie boleh la klik sini.. =)
ok lah... salam blogger.. =)

3 orang gemar komen entry aku:

  1. http://mejuez.blogspot.com/

    cuba cari header aku jap.. dia menghilang.. :D

    ahahah agak2 aku nya simple tak?

    ReplyDelete
  2. wokey2..actualy baru je tukar template..itu hari kaler putih..tapi bile hati dan mata dah naik juling..tukar itam lak.hehe...
    ni tak lama la..bila mata juling tgok itam,tukar kaler lain plak..
    rase pon widget exchange tu nak taruk bawah jugak..akan menyusul lepas post komen ni.
    anyway,tiada kritikan dan pandangan dr otaiotai..mcmmane kami beginner nak bangun kan?
    terima kasih zairie~~

    ReplyDelete
  3. kenapa tiba2 ku lihat tulisan kamu besar..haha

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)