HuzairieHusinBlog: Masa muda nie lah pun nak kerja sampai lewat malam

Thursday, January 27, 2011

Masa muda nie lah pun nak kerja sampai lewat malam

assalamualaikum.... dah lama tak buat entry santai.. selalu dok main SEO je.. traffic pun mostly datang dari google.. hm.. sebenarnya saya baru je sampai rumah nie.. tepat pukol 11.00pm.. balik dari opis tadi pukol 10.00pm.. padahal boleh balik pukul 5.30.. hari nie saya dah OT hampir 5 jam..! gila la.. semalam balik pukul 9.00pm.. 




hm.. kadang kadang mak saya bising jugak.. tiap tiap hari balik lewat.. buat apa kat opis tu... hm... mak oh mak... banyak kerja la mak.. hehe... sebenarnya bukan tak nak balik awal.. banyak sebab nya...  antara sebab nya nie lah..




1. kerja banyak.. malas nak simpan untuk hari esok.. kalau boleh nak settle semua kerja hari tu.. 
2. balik awal awal pun jalan jem.. buat tension je dok mengadap jem tu.... betul tak...?
3. balik awal awal pun nak buat apa..?? nak kata dah kahwin, bujang lagi.. komitmen tak ada sangat.. so time bujang nie la nak balik lewat pun.. leh claim OT gila gila.. hehe
4. dan sebagai nya... hehe

entah la.. sejak kerja nie dah rasa macam rumah nie hanya untuk tidur  je.. banyak spend time dekat opis je.. tak apa la.. cari rezeki...

badan pun sudah penat, saya mau pergi mandi, solat, and terus tidur.. besok pukol 5.30 bangun, mandi, update blog jap kalau sempat and pergi kerja.. macam tu la rutin harian saya hari hari.. nampak macam tak ada life kan?? tapi saya gembira macam nie... biar susah dahulu.... pengalaman hari nie mungkin kita tidak akan dapat untuk hari esok....

4 orang gemar komen entry aku:

  1. betul..betul..masa muda ni rebut peluang buat ot..jgn suka tangguh keje kang stress.hujung minggu ajaklah mak kuar makan2..kesian mak tu he3..kite pun keje menimbun2..berpinar mata dah tengok nombor2..asyik kira gaji orang..kite sendiri blm dapat gaji huwaa....

    ReplyDelete
  2. no 2 n 3 tu btl! kalau dah ngadap jem coklat tu, alahai blh berjam-jam..
    and time bujang ni lah blh balik lewat, esok2 dah kawen, confirm bini mrajok asik balik lewat,haha

    ReplyDelete
  3. betul tu..jangan lupa,beribadat pun banyak2 masa muda ni,dah tua,banyak datang sakitnya...

    ReplyDelete
  4. Menarik post anda..kerjasama antara suami isteri adalah penting.
    Atasi isteri cemburu

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)