HuzairieHusinBlog: Tips Memujuk Kekasih Yang Merajuk

Saturday, January 8, 2011

Tips Memujuk Kekasih Yang Merajuk

1st...

entry nie untuk mereka yang berada dalam mood bercinta...

2nd..

entry nie untuk mereka yang baru nak mengenali cinta..

3rd...

entry nie untuk mereka yang ingin mengetahui mengenai cinta....


haha... apa kes aku baut 1st, 2nd, 3rd nie... huhu... okeh la.. zairie rasa macam nak bagi tips sikit je at korang yang tengah angau bercinta nie.. mula mula zairie nak tanya la.. pernah tak BF/GF korang merajuk ngan korang...?? pernah tak pernah tak?? yang perempuan ok la kalau merajuk.. yang lelaki nie ha... apa kes merajuk merajuk..?? bro.. merajuk merajuk manje ke?? hehe...



tak kesah la BF/GF yang merajuk.. orang kata kalau pasangan kita nie merajuk, mesti susah kan nak pujok...?? yeke?? zairie rasa tak kot kalau kena dengan cara nyer.. cuma korang kena pandai sikit la bermain dengan kata kata... bagi yang dah pandai tu ok la.. yang masih kurang tu.. zairie boleh ajar sikit.. sikit je ea.. hehe.. jadi tak jadi belakang kira... yang penting kita cuba dulu.. kan..??

so.. bagaimana nak pujuk kekasih/pasangan kita yang merajuk..??

ini cara nya.. 

1. belikan kan si dia bunga/ cokelat or something yang boleh buat hati dia cair.. kalau zairie, zairie akan belikan si dia cokelat.. kalau tak silap zairie ramai gurls yang suka cokelat.. betul tak..?? tak payah beli cokelat yang mahal mahal.. beli cadbury yang RM4 ++ tu pun dah ok dah... pastu beli kad.. kad kecik je.. yang small saiz... dekat kad tu korang tulis la pape yang boleh buat dia cair... 


contoh :

"salam.. hye awak... saya tahu saat nie awak still marah kan saya.. saya tahu silap saya di mana.. saya janji dengan awak yang saya tak akan buat lagi macam tu.. saya faham.. sepatutnya sebagai kekasih awak, saya menjaga hati dan perasaan awak.. memberikan kebahagian sepenuhnya pada awak... janji... pas nie, saya tak kan buat lagi.. janji... senyum la sikit... ha.. kan manis tu kalau senyum... hehe"



2. cara/tips nie agak susah sikit.. memerlukan kreativiti yang tinggi.. apa yang perlu korang buat adalah membuat satu video maker sepanjang korang bersama... pandai pandai la korang edit.. korang kan pakar editting.. hehe... dah siap edit.. burn dalam cd and kasi sama dia... ingat... kad mesti ada.. tulis macam nie... bagi yang tak taw la nak tulis apa.. hehe

"hope sangat sangat awak tengok apa yang ada dalam cd nie... saya harap, lepas awak tengok awak akan terfikir yang betapa sayang nya saya pada awak... awak... saya tak takut kehilangan awak.. tapi apa yang saya takutkan... saya kehilangan cinta awak... cinta awak....."

berani jamin la.. kompem dia menangis la lepas tengok video ediiting korang tu... hati perempual kalau korang nak tahu senipis kulit bawang.... hehe...


3.  sentiasa sms or call dia.. yang nie mesti korang kena buat punya... korban la sikit kredit handphone tu.. jangan lokek sangat.. korang sanggup kehilangan dia ke atau kehilangan kredit korang..?? dalam msj korang tu kalau boleh pastikan jangan ungkit apa yang dah berlaku... 1st.. buang ego yang ada dalam diri korang tu.. cuba bersikap beralah dan menjadi seorang yang humble.. pujuk dia dengan kata kata yang boleh membuat dia ceria atau senyum.. macam mana nak bagi dia senyum..?? alamak bro.. nak kena ajar jugak ke...??? hehe





3 tips cukup??? ke nak lagi..?? cuba dulu.. jangan gelojoh sangat.. kalau tak menjadi baru boleh bagi killer tips punya.. kompem dia yang pujok korang pulak.. hahaha.... tapi zairie berani jamin.. 3 point nak pujuk kekasih nie pasti berjaya punya... comfirm.. haha...



10 orang gemar komen entry aku:

  1. nak yang 1st tuh... cokelat cokelat... la la la la

    ReplyDelete
  2. hahaha.. bro, siyes suke la.. kalau la my bf yang buat semua ni.. ari2 nak merajuk la.. LOL.....haahahahahahah

    ReplyDelete
  3. haha..mmg sesuai tuk2 sape2 yg angau..tapi mcam mane kalu lelaki merajuk?lagi susah nak pujuk..golongan laki bukan pandg pada coklat2 ni..

    ReplyDelete
  4. nak ikut cara2 nih
    tapi malangnya saya masih pelajar sekolah .
    haha ^_^

    ReplyDelete
  5. BAGILA PULAK TIPS NK PUJUK LAKI.

    mmg payah bila lelaki merajuk...
    ego dia naik tinggi melangit...
    say sorry berkali2 pun susah nak cair....

    p.s: kalau 3x pujuk xnk, aku pun mlas. haha

    ReplyDelete
  6. hA'ah.. betol
    pujuk laki yg plg susah =(

    ReplyDelete
  7. Just nak sharing.. Esok sy nak pujuk bf sy.. Dgn menu feveret dia.. Dan menu feveret itu adalah menu pertama yang saya akan masak sepanjang bergelar anak gadis.. Hehe.. Harap semua berjalan dgn baik, mudah-mudahan..

    ReplyDelete
  8. Dan ianya merupakan pujukan pertama saya untuk dia.. Kpd gadis2, mungkin boleh cuba.. ;)

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)