HuzairieHusinBlog: Blogger Perlu Alert! -Tips Naikkan Traffic Blog

Friday, February 18, 2011

Blogger Perlu Alert! -Tips Naikkan Traffic Blog

dah lama rasanya aku tak share tips blogging dengan korang semua... bukan tak share ye.. tapi keadaan yang membuatkan aku tak dapat nak share.. busy dengan kerja sih.. sebab tu kalau korang perasan la kan, kalau time hari sabtu ahad memang blog aku nie mahu 1 hari 7 8 entry aku publish.. masa tu je pun aku nak berblog.. masa lain susah... balik kerja pun lambat...


Alert??? atau dalam bahasa melayu nye cepat, tangkas dan sewaktu dengan nya... kenapa blogger perlu alert??? ha.... ini lah kunci segala gudang traffic...


gambar di atas tak ada kena mengena sebenarnya dengan apa yang nak aku share di sini.. just aku suka main game "red alert" je.. miahaha...

ada blogger tanya aku macam mana aku dapat traffic hampir 1K sehari walaupun aku jarang update and blogwalking di atas kesibukkan yang melanda... senang je jawapannya.... Alert! alert! and Alert! itu prinsip yang aku guna semasa berblog... alhamdulillah... apa yang aku guna aku dapat apa yang aku nak....

macam mana nak alert zairie yang kacak????


senang je..... 

1st.. korang selalu baca akhbar online kan?? ha...! dari situ sebenarnya korang dah boleh curi traffic diorang... korang tengok la tajuk berita yang panas sikit.. agak agak boleh tarik readers.. kalau boleh jangan copy sebijik artikel tu.. plagiat nama nya... buat ulasan sendiri.. macam aku, aku suka bagi komen yang panjang lebar tahap cecah lantai je... suka hati aku la nak komen apa pun.. blog aku... aku yang tulis.. kehkeh...


2nd, sentiasa perhatikan apa yang berlaku di sekeliling korang... pasti satu hari tu yang membuat kan korang terasa ingin tahu... contohnya macam, budak opis korang sibuk dok gosipkan yang zairie pelakon korea tu nak kawin dengan lisa surihani... korang pun mesti alert... kena cari berita tu secepat mungkin... post! kompem naik giler traffic korang... tak caya??? buat la.. aku dah cuba....

3. yang nie aku nak korang kenal balik blog korang.. maksud aku korang perlu alert kenapa tak ramai visitor yang singgah blog korang.. aku cakap pasal blog aku la.. dulu blog aku macam taman permainan dah.. macam macam widget ada.... dah macam blog kanak kanak riang.. aku kaji... so aku ambil keputusan untuk renovate balik blog aku.. aku buang mana yang tak penting.. mana yang memberatkan blog... banyak yang aku buang... shout box, widget tu widget nie... ni pun aku rasa macam nak buang satu widget nie... widget yang mendatangkan income tu.. kehkehkeh...



sebenarnya banyak lagi cara... nak tahu?? tunggu.. atau korang try kaji dulu dalam blog aku nie.... nanti aku akan share untuk entry akan datang... insyaallah...



-sharing is caring-

5 orang gemar komen entry aku:

  1. takyah update sangat. kalau update pasal the latest news pon, tentu major website lain akan overcome keyword korang.

    ReplyDelete
  2. huh~ aku dalam seminggu 3 kali je update.heheh

    ReplyDelete
  3. ooo...lau dok asrama susah la bang...

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)