HuzairieHusinBlog: Kenapa Susah Dapat Buffered Earning Dari Nuffnang?

Tuesday, February 15, 2011

Kenapa Susah Dapat Buffered Earning Dari Nuffnang?

15.02.2011... salam maulidur rasul semua... direct tu ampang point la... malas pulak aku nak berkias kias.. tukar mood sikit.. 

hari hari tension! tak faham la kenapa sekarang nie susah sangat earning dekat nuffnang tu nak naik.. jangan cakap nak naik seposen dua.. nak naik 0.01 sen pun susah... tension la i camni... (gaya bapok.. blah la...)




sebelum tu aku nak tanya la kepada korang semua blogger blogger malaysia... kenapa korang pasang iklan nuffnang kalau korang cakap.........

"ala.... guwa berblog pun bukan pasal duit pun..."


"saja je gua pasang nuff nie.. gua blogwalking sume pakai nuff.. gua pun pakai la... nampak macam cun je blog guwa kalau pkai nuff nie..."


ok.... korang rasa korang ada tak jawapan macam tu..? seriusly aku cakap. kenapa aku berblog???

1. sebab kepuasan... aku suka tulis apa yang aku lihat.. aku yang aku rasa... 

2. sebab duit... honestly aku cakap aku berblog sebab duit... kalau bukan sebab duit tak ada makna nya aku nak letak iklan iklan nie dalam blog aku.. memberatkan loading... sebab tu aku naik kan traffic aku... mantap kan aku punya entry.. mantapkan gaya penulisan aku.. 


alhamdulillah... aku bersyukur.. bersyukur kepada allah kerana memberikan aku rezeki dalam berblog nie.. aku dapat apa yang aku nak dalam berblog nie...

antaranya...

1. duit.

selama aku berblog nie aku nampak hasil nya.. segala usaha aku selama ni menampakkan hasil... bagi aku, tak sia sia aku memerah otak untuk menghasilkan yang terbaik di kalangan yang terbaik... 

see...


ini antara cek dari nuffnang yang aku dapat.. berbaloi kan berblog... mula mula aku ingat duit nuffnang nie nak beli domain.. tapi aku hanyut di uptown.. aku boleh bantai shopping kat sana... duit tengah banyak kan.. hahaha... poyo!




2. Traffic Blog

buat blog untuk orang baca.. bukan untuk "guwa tulis guwa sendiri yang baca"

alhamdulillah.. itu prinsip yang aku amalkan dalam berblog.. aku cuba untuk memberi imput dan kepuasan kepada semua pembaca aku.. walaupun aku tahu yang blog aku ini bukan blog "Niche".. macam aku aku cakap... blog nie aku "mencari satu fenomena" ... fenomena ape yang aku cari?? biarlah rahsia... alhamdulillah.. bulan lepas je traffic blog nie mencecah hampir 12K dan pageviews mencecah 20k! 


klik untuk besar


aku bukan nak menunjuk apa yang aku dapat... tapi aku nak share dengan korang semua blogger malaysia kita boleh dapat apa yang kita nak... dengan syarat :

1. jangan putus asa
2. istiqamah dalam berblog
3. alert (blogger must alert k.. alert dengan persekitaran)




tak faham kepada sekarang nie susah sangat nak dapat BE dari nuff.. rasanya dah bosan dah nuff tu layan ticket yang aku hantar kat nuff.. jawapan yang diberikan.... still sama... kalau dulu setiap minggu mesti & kompem punya akan dapat.. kalau tak satu dua.. tak dua tiga.. senang cerita setiap bulan mesti dapat punya la BE.. 

entah la.. aku tunggu sampai habis bulan febuari nie je... kalau still nuff susah nak bagi BE walaupun traffic berdentum tak ada guna jugak.. better kita mencari suatu yang lebih baik... tak salah kita mencari sesuatu yang baik untuk diri kita.. untuk kepuasan kita.. kan?





Note :
- ingat lagi bro Ben ashaari pernah bagi tahu dekat aku dulu... jangan kejar duit.. kejar traffic.. duit akan naik bila traffic naik.. (nasihat nie dia bagi tahu kat aku masa aku ingat baru sebulan dua aku berblog.. sekarang nie aku sudah berblog hampir 1 tahun 4 bulan...)

13 orang gemar komen entry aku:

  1. istiqomah dalam blog..tang itu, saya tak ada lagi..=.=

    ReplyDelete
  2. niesz br dpt BE yg pertama..pg td tgk dpt!alhamdulillah..

    jom bc cni:sabtu+ahad+isnin

    ReplyDelete
  3. nis tulis blog bermula tanpa tahu apa itu nuffnang, apa itu readers dan apa itu trafik. masa tu lagi puas hati. 26 ogos 2006. cantik gak nombor tu. hehe..

    ReplyDelete
  4. ZE : Yeke tak dapat lagi?? hari2 update.. hehehe

    ReplyDelete
  5. niesz : taniah niesz.. zairie dah lama x dapat BE.. sadis nye.. huhuhu

    ReplyDelete
  6. nis : zaman dulu mmg fikir blog je.. zairie dulu pun macam tu gak.. kenal nuff pada bulan 3 2010.. padahal wat blog 2009.. hehe

    ReplyDelete
  7. kak munna pun dah lama tak dpt be.. pasal blog punya trafik dah tak mantain macam dulu agaknya

    ReplyDelete
  8. munna : tu la.. sekarang nie ketandusan BE la.. hehe

    ReplyDelete
  9. isu global para blogger ni...
    ramai sgt yg guna nuffnang - iklan yang sama kita nampak disetiap blog, jadi dah lali dgn iklan, dah tak klik lagi

    lagi satu..dulu kek sebiji dibagi 10 org, sekarang kek yang sama kena bagi dgn 100 orang..masing2 dapat bahagian makin kecillah...itu teori saya

    ReplyDelete
  10. skrg ni memang zaman meleset BE...

    wahh.. mantap la trafik.. kakyong ni menten 150-200 jer sehari.. jrg la lebih dr tu...

    http://www.kakyong.com

    ReplyDelete
  11. sgt menarik tgk cek yg blogger dapat,huhu...kalau blog best,mesti trafik pun jam kan! =)

    duniakiesya.blogspot.com

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)