HuzairieHusinBlog: Laman Web Palsu Maybank2u.Com | Sample Phishing Sites 2011

Tuesday, February 22, 2011

Laman Web Palsu Maybank2u.Com | Sample Phishing Sites 2011

salam semua...

aku ada satu benda nak share dengan korang semua.. tak pasti sama ada korang dah tahu ke belum.. bagi yang dah tahu alhamdulillah la.. yang belum tu elok lah korang kena tahu... penting...

aku yakin perkara nie pun dah ramai yang tahu dan ramai yang tak tahu... satu laman web maybank2u.com yang palsu.... serius aku cakap dengan korang semua sebijik website nie dengan website maybank2u... saling tak tumpah....

okeh... ini website yang palsu tu... 




lihat je lah.. sama kan?? kalau korang perasan yang web trust tu pun diorang letak sekali... yang nie serius kalau siapa yang tak perasan dan boleh bantai log in memang menangis tak berlagu la... 

okeh.. yang best nya pasal website maybank2u palsu nie, korang masuk je username an password apa apa pun boleh log in... tapi ingat! jangan letak yang betul ok.. nanti  diorang memang terus ambek korang nyer duit dalam tu.. tak caye? try la.. hehe

okeh.. ini contohnya.. aku bantai username and password tipu... ingat diorang je leh palsu.. aku pun boleh jugak la...



macam macam sekarang nie.. semakin maju dunia IT, semakin senang orang nak mencabuli hak kita... kalau korang nak check website yang kelentong tu boleh la pi kat web nie.. web ni tak tipu.. aku berani jamin..



yang baik kita sampai kan lah pada yang lain moga kita semua saling ingat mengingati... 

aku berpesan pada diri aku dan korang semua kalau nak buat sesuatu tu pastikan ia betul betul yang sahih.. jangan menyesal di kemudian hari.. merana diri beb!


18 orang gemar komen entry aku:

  1. saya tak faham.
    macam mana pulak dia jadi.
    kalo dah kita ke link - www.maybank2u.com.my pun leh jadi ke?

    ReplyDelete
  2. cam ner nak pastikan, kalau kita log in, dia akan kuar nama kita gak ke, then bila kita tranfer duit tol ke masuk dalam acc org kita tranfer tu tak, cam ner ngan TAC?

    ReplyDelete
  3. ermm...mcm2 yea skg ni kalau nk menipu...

    ReplyDelete
  4. WEI.. ADA PALSU KE? KENA HATI2 NI.. DAH LA AKU NI PELANGGAN SETIA MAYBANK2U..

    ReplyDelete
  5. Salam...
    Eh, aku pernah isi la sebijik mcm tu.
    Ingatkan maybank dah up date page baru....
    Bahaya ni...nak kena check segera ni....

    ReplyDelete
  6. nasib baik zairie share info ni. kalau x,mesti lg rmai orang yg da kna tipu.

    ReplyDelete
  7. bahaya nih kalau orang yang tak tahu terpedaya...

    ReplyDelete
  8. @Riha NCLkalau dah ke link maybank2u yang betul tak de la jadi macam tu.. sebab yang nie web nak tipu orang je..

    ReplyDelete
  9. @izyanty collectionyang tu saya tak pasti.. sebab saya tak pernah cuba lagi.. tak berani.. hehe

    ReplyDelete
  10. @ezatysesama beringat.. zairie pun baru tahu.. hampir tertipu jugak..
    :D

    ReplyDelete
  11. seriau sgt kalau buka web banking
    dok perati url takut tersilap klik
    zaman skrg ni...aish...makin sanggih org nak tipu org

    ReplyDelete
  12. kalau ikut address kat depan tu pon dah lain. macom....bla...blaa.

    yang kelakarnya. aritu aku dapat email ni suruh update data. padahal akaun maybank pon xde. hehe

    ReplyDelete
  13. nice info bro.. kid pun akan tengok address kat link nya.. bila bukan banking nyer web..
    Tips Trafik 10 Ribu Seminggu | Blogwalking dan Kom...

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)