HuzairieHusinBlog: Member Opis Aku Semua Sibuk Cerita Pasal Valentine Day

Monday, February 14, 2011

Member Opis Aku Semua Sibuk Cerita Pasal Valentine Day

salam semua... sebenarnya saya kurang berminat sikit nak cerita pasal valentine valentine nie.. tak ada yang menarik pun pasal benda alah nie.. rasa macam membuang masa pun ada jugak.. baik siram pokok bunga ke.. basuh motor ke apa ke lagi bagus.... tapi tak tahu lak kenapa hari nie tergerak hati pulak nak cerita pasal benda alah nie...

hari nie 12.02.11... hari yang di tunggu oleh mereka yang jahil mengenai agama... valentine day (hari kekasih).. masuk je opis pagi tadi dah dengar cerita pasal valentine nie... saya pun malas la ambek port.. sebab seorang dua je dok cite... kalau korang nak tahu, dekat tempat saya kerja hanya 8 orang je melayu daripa 30 orang.. yang lain semua chinese... ada la sorang dua india... 

-SEKADAR GAMBAR HIASAN-
Okeh.. balik pada cita saya tadi... mula mula ada la staff kat situ cerita pasal benda nie...

"eh polan.. u hari nie sambut Valentine dekat mane ye???"

"tak sambut mana ma.. pergi makan makan and tengok wayang saja..."

saya malas la nak menyampok.. sebab yang sembang tu pun bukan nya islam pun.. so malas nak busy body....

time buat kerja pun ingat kan dah settle dah benda nie... still dengar jugak diorang dok sembang pasal malam nie.. nak pergi makan mana la... nak buat apa la.. beli bunga ke tak la....

tapi ada yang tak boleh blah, boleh la pulak seorang staff nie, melayu pulak, cakap dekat member saya... melayu jugak... 

" ko malam nie bawak awek ko pergi mane mail??"

pergh! walaupun maksud dia tersirat tapi aku dapat merungkainya... nie mesti la pasal valentine nie... terfikir jugak saya... dia nie serius ke main main..?? tapi kalau tengok dari segi cara dia mengajukan soalan nampaks serius..... entah la... 

selama hampir 9 jam saya kat situ tak dengar pun seorang yang sibuk memperkatakan mengenai maulidur rasul esok.... persoalannya... adakah valentine day lebih penting dari maulidur rasul day???

fikir fikir kan....



5 orang gemar komen entry aku:

  1. Cara paling afdal celebrate Valentine's Day tahun nier adalah dengan menyambut Maulidur Rasul... Mana ada tata etika kate kene celebrate Hari Kekasih dengan bawak keluar makan atau check-in hotel... Baik beribadah sama-sama....

    ReplyDelete
  2. perkara yg berunsur agama kurang di amek perhatian skg kn,,.

    ReplyDelete
  3. kenapa xperli tanya esok nak berarak mana..hehehehhe

    ReplyDelete
  4. valentine jgk yg dorg sibuk2 kan..
    ntah ape2..buang masa je sume tu..

    ReplyDelete
  5. Awesome style. I wish I could write that way.
    Tapety na pulpit

    ReplyDelete

Luahkan Isi Hati Anda Di Ruangan Komen Ini. Saya Amat Hargainya. =)